Moderator Superata Posted August 19, 2019 Moderator Report Share Posted August 19, 2019 https://hifizone.pl/recenzja-mrspeakers-ether-flow-1-1/ "Nie mam żadnych wątpliwości, co do tego, że firma MrSpeakers idzie w dobrym kierunku. Jednocześnie podąża też, co wyraźnie widać swoją drogą i w tym konkretnym przypadku można tylko pogratulować. ETHER Flow 1.1 niczego na siłę nie naśladują i też niczego nie udają. Powód ku temu jest nad wyraz prosty – bo nie muszą. Nie mają żadnych wyraźnych wad, a są doskonałe (nawet w tej cenie) pod względem przestrzenności, przekazania faktury, pokazują wiele detali jednocześnie nimi nie męcząc. Myślę, że można pokusić się o stwierdzenie, że ETHER Flow 1.1 pokazują niemalże wszystkie zalety technologii planarnych a jednocześnie nie mają zdecydowanej większości ich wad." 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melo2573 Posted August 19, 2019 Report Share Posted August 19, 2019 8 minut temu, Superata napisał: Nie mają żadnych wyraźnych wad, a są doskonałe Jak mawiali starożytni Rosjanie: w audio nie ma prawdy objawionej, wszystko jest kwestią indywidualnego gustu. ☝️ 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted August 19, 2019 Report Share Posted August 19, 2019 Nie powiedziałbym że nie mają wad, tak samo jak to że parowanie ich z cieplejszymi torami to dobra sprawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvin74 Posted August 19, 2019 Report Share Posted August 19, 2019 Brakuje mi w tym teście porównań do podobnej klasy planarów, ale jak ich słuchałem to mi się podobały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marec2 Posted August 21, 2019 Report Share Posted August 21, 2019 Bo to dobre słuchawki są. Kupiłem w Mp3Store i z pośród kilku jakie mam, na nich słucham najczęściej i jestem zadowolony (na razie). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted November 3, 2019 Report Share Posted November 3, 2019 Pytanie odnośnie wkładek - w komplecie są 3 rodzaje - dość gruba gąbka i potem czarne i białe wkładki z ubitego jakiegoś materiału. Czy nadal to się nakłada pomiędzy membranę a pady? Poprzednia wersja miała tam zdaje się śruby i łatwo było układać. W tej wersji słuchawki już tego nie mają i mam wrażenie, że te wkładki przy zakładaniu padów mogą się przesunąć. Kolejne pytanie - które co mają dawać? I czy można (lub należy) je kumulować i nakładać na siebie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zamoy72 Posted November 3, 2019 Report Share Posted November 3, 2019 Do środka padów. wg instrukcji: czarna gąbka - standard czarny filc z 1 nacięciem - lepszy damping plus odrobine cieplejsze brzmienie bialy filc z 1 nacięciem - do cichego słuchania lub by dodać basu bialy filc z 2 nacięciami - najcieplejsze brzmienie z najwiecej basu. Mozna łączyć ale odradzają łączenie białych. wg instrukcji filc potrzebuje 2 dni by się brzmieniowo ułożyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 3, 2019 Report Share Posted November 3, 2019 (edited) 2 godziny temu, Nicodem napisał: Pytanie odnośnie wkładek - w komplecie są 3 rodzaje - dość gruba gąbka i potem czarne i białe wkładki z ubitego jakiegoś materiału. Czy nadal to się nakłada pomiędzy membranę a pady? Poprzednia wersja miała tam zdaje się śruby i łatwo było układać. W tej wersji słuchawki już tego nie mają i mam wrażenie, że te wkładki przy zakładaniu padów mogą się przesunąć. Kolejne pytanie - które co mają dawać? I czy można (lub należy) je kumulować i nakładać na siebie? Ja słucham bez żadnych wkładek grają wtedy według mnie najbardziej naturalnie. One w stocku basu mają już sporo i są dość ciepłe. Wkłada się je do środka padów. https://headfonics.com/2018/12/mrspeakers-ether-c-flow-v1-1-upgrade-kit-review/ 2 godziny temu, Zamoy72 napisał: Do środka padów. wg instrukcji: czarna gąbka - standard czarny filc z 1 nacięciem - lepszy damping plus odrobine cieplejsze brzmienie bialy filc z 1 nacięciem - do cichego słuchania lub by dodać basu bialy filc z 2 nacięciami - najcieplejsze brzmienie z najwiecej basu. Mozna łączyć ale odradzają łączenie białych. wg instrukcji filc potrzebuje 2 dni by się brzmieniowo ułożyć. Widzę u kolegi podobny zestaw co u mnie tylko ja Ethery mam otwarte Edited November 3, 2019 by vonBaron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted November 3, 2019 Report Share Posted November 3, 2019 Mam trochę inny zestaw i bez wcięć ale generalnie mi dołu nie brakuje. Za to góry trochę a tu jak widać wkładki nie pomogą zbytnio. Srebro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 3, 2019 Report Share Posted November 3, 2019 (edited) A z jakim kablem je masz? Przy Clearach to może góry brakować ale one tak grają Edited November 3, 2019 by vonBaron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicodem Posted November 3, 2019 Report Share Posted November 3, 2019 Kabel Vivo 1.8m zakończony wtykiem XLR. Dodatkowo kabel Dum 3m z jackiem 6.3mm. Używam tego VIVO z przejściówką 2.5mm bal na XLR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cain1916 Posted November 4, 2019 Report Share Posted November 4, 2019 Gdzie najlepiej w Polsce kupić ww. upgrade kita? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted November 4, 2019 Report Share Posted November 4, 2019 Chyba nigdzie, trzeba ściągać prosto z USA. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cain1916 Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 W dniu 4.11.2019 o 22:59, vonBaron napisał: Chyba nigdzie, trzeba ściągać prosto z USA. Napisałem ponownie do mp3store. Upgrade kita 1.1 można nabyć za kwotę 129 zł. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 Zniknęła ta wersja z oficjalnego sklepu. Została wycofana będzie tylko Ether 2 i ETHER C Flow? https://www.danclarkaudio.com/headphones/ether.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted December 9, 2020 Report Share Posted December 9, 2020 Dziwne posunięcie ze strony Dana, E2 to mi nawet w sklepach odradzali... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted December 10, 2020 Report Share Posted December 10, 2020 Może za słabo się sprzedają i trzeba było jakoś nakierować. Aż takie słabe są? Co z nimi nie tak, w sensie z dwójkami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bywalec kurop Posted December 10, 2020 Bywalec Report Share Posted December 10, 2020 Grają mocno inaczej niż jedynki. DCA postawił sobie za cel zrobić lekkie słuchawki i usprawnić wysokie tony. Dopięli swego ale klimatu ether flow nie zachowali. Grają jak inne słuchawki. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted December 13, 2020 Report Share Posted December 13, 2020 (edited) W dniu 10.12.2020 o 18:01, Undertaker napisał: Może za słabo się sprzedają i trzeba było jakoś nakierować. Aż takie słabe są? Co z nimi nie tak, w sensie z dwójkami? Słyszałem że są wolne, ciepłe (cieplejsze od EF) i jak mam właśnie EF to nie ma sensu ich nawet słuchać, tak usłyszałem kiedyś w Katowickim MP3. A ja dziś od rana z EF właśnie na uszach dla mnie to ulubione planary w swojej cenie. W dniu 10.12.2020 o 20:27, kurop napisał: Grają mocno inaczej niż jedynki. DCA postawił sobie za cel zrobić lekkie słuchawki i usprawnić wysokie tony. Dopięli swego ale klimatu ether flow nie zachowali. Grają jak inne słuchawki. Ale przecież EF już są ultra lekkie i wygodne. Może kiedyś ich posłucham jak będą gdzieś w jakimś sklepie wystawione. Edited December 13, 2020 by vonBaron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 W dniu 10.12.2020 o 20:27, kurop napisał: Grają mocno inaczej niż jedynki. DCA postawił sobie za cel zrobić lekkie słuchawki i usprawnić wysokie tony. Dopięli swego ale klimatu ether flow nie zachowali. Grają jak inne słuchawki. @kuropPlanujecie jakąś promocję w najbliższym czasie na Ether Flow 1.1 Open? W tym tygodniu przyleci do mnie Ether CX Closed i jak jak mi się spodoba to może warto zabezpieczyć budżet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Undertaker Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 21 godzin temu, vonBaron napisał: Słyszałem że są wolne, ciepłe (cieplejsze od EF) i jak mam właśnie EF to nie ma sensu ich nawet słuchać, tak usłyszałem kiedyś w Katowickim MP3. A ja dziś od rana z EF właśnie na uszach dla mnie to ulubione planary w swojej cenie. No to z opisu powinny mi się spodobać, choć nie znam EF więc można gdybać. Myślałem jednak że to jakiś większy bubel że tak się nie przyjęły te słuchawki (z pozoru przynajmniej). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted December 14, 2020 Report Share Posted December 14, 2020 Ponoć też E2 mają problem z wygodą mimo że są lekkie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted January 1, 2021 Report Share Posted January 1, 2021 Ktoś powinien powiedzieć zasłuchanemu Panu ze strony producenta, że ma odwrotnie podłączone kable . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corvin74 Posted May 14, 2021 Report Share Posted May 14, 2021 U mnie w domu.. nowy gość.. tak mi się spodobały Aeon 2 Noir, że z rozpędu pożyczyłem na odsłuchy od niezawodnego @kurop Ether Flow 1.1 na meetach mi się podobały, ale co w domu to w domu. Posłucham i sobie pomyśle... ciekawe jak inne to granie niż Arya. 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpu1 Posted December 19, 2021 Report Share Posted December 19, 2021 Ether Flow 1.1 + SMSL SU-9 + ifi iCan Pro = mieszanka wybuchowa jeżeli chodzi o mięsisty przekaz z potężnym ale dobrze kontrolowanym basem. Nie nadużywają go ale tam gdzie jest solidne wejście lub gęsta otoczka w tle to wywołują niesamowite wrażenie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts