Loke13 Posted May 1, 2021 Report Share Posted May 1, 2021 @Rucia1z tego co pisali koledzy w innych w膮tkach,zmiana ustawie艅 na odtwarzanie HiFi powinna pom贸c. Problem wyst臋puje podobno na najnowszej wersji tidala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rucia1 Posted May 1, 2021 Report Share Posted May 1, 2021 7 minut temu, Loke13 napisa艂: zmiana ustawie艅 na odtwarzanie HiFi powinna pom贸c. niestety nadal nie dzia艂膮 Lurker te偶 nie pom贸g艂 na b艂膮d tidala 聽 Mo偶e si臋 komu艣 przyda rozwi膮zanie. Wystarczy zainstalowa膰 USB Audio Player Pro i Tidal 艣miga juz bez problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Krzychoo Posted May 12, 2021 Report Share Posted May 12, 2021 Mam szybkie pytanie Majstry - jak sobie radzi DX160 z gapless playback? Dzia艂a jak powinno? Bo z tego co czyta艂em Shanlingi na Adroidzie sobie nie radz膮, wi臋c M3X raczej odpuszcz臋. Wg internet贸w DX160 jest bardzo udanym modelem, a fakt 偶e wyprzedaje si臋 i trzeba czeka膰 na "doprodukowanie" jest tego dowodem. Chyba w jego stron臋 b臋d臋 si臋聽kierowa艂. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted May 12, 2021 Report Share Posted May 12, 2021 Normalnie dzia艂a gapless. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gentillo Posted May 28, 2021 Report Share Posted May 28, 2021 niestety nadal nie dzia艂膮 Lurker te偶 nie pom贸g艂 na b艂膮d tidala 聽 Mo偶e si臋 komu艣 przyda rozwi膮zanie. Wystarczy zainstalowa膰 USB Audio Player Pro i Tidal 艣miga juz bez problemu.Ale Tidal nadal nie odtwarza plik贸w innych ni偶 masters. Przynajmniej u mnie tak jest. Dziwna sprawa. UAPP gra wszystko.Wys艂ane z mojego SM-N986B przy u偶yciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarzyna Posted June 9, 2021 Report Share Posted June 9, 2021 S艂ucha艂 kto艣 Oriolus mk2 i Nighthawk Carbon na DX160? Jak to si臋 razem zgrywa? To dobry DAP do tych s艂uchawek, czy lepiej celowa膰 w co艣 innego?聽 @Spawn聽mia艂e艣 na testach DX120 i DX160. Czy DX160 oferuje lepsz膮 jako艣膰 d藕wi臋ku?聽B臋dzie to upgrade? 聽 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted June 9, 2021 Report Share Posted June 9, 2021 1 minut臋 temu, jarzyna napisa艂: 聽 @Spawn聽mia艂e艣 na testach DX120 i DX160. Czy DX160 oferuje lepsz膮 jako艣膰 d藕wi臋ku?聽B臋dzie to upgrade? 聽 聽 Co prawda rozmin臋艂y si臋 one u mnie o kilka lat i graj膮 inaczej (dx120 ja艣niejszy, z oszcz臋dniejszym basem i twardszy a dx160 bardziej neutralny ale jednak聽ocieplony), ale tak to b臋dzie upgrejd, ale nie wiem jak du偶y bo ich nie por贸wnywa艂em ze sob膮. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
deftones9 Posted June 9, 2021 Report Share Posted June 9, 2021 24 minuty temu, jarzyna napisa艂: S艂ucha艂 kto艣 Oriolus mk2 i Nighthawk Carbon na DX160? Jak to si臋 razem zgrywa? To dobry DAP do tych s艂uchawek, czy lepiej celowa膰 w co艣 innego?聽 @Spawn聽mia艂e艣 na testach DX120 i DX160. Czy DX160 oferuje lepsz膮 jako艣膰 d藕wi臋ku?聽B臋dzie to upgrade? 聽 聽mkII to o klase rozwini臋cie H40 kt贸re mam obecnie i imo zgrywa sie to ******艣cie wi臋c z mkII b臋dzie pewnie podobnie.Jest bardzo dobrze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
znachor32 Posted June 12, 2021 Report Share Posted June 12, 2021 witam,聽 zakupi艂em ostatnio u偶ywane dx160 i u偶ywam go jako transportu po spdif do daca na pcm63 w samochodzie i mam problem bo przy prze艂膮czaniu utwor贸w strasznie co艣 strzela i czy wy te偶 co艣 takiego macie czy sprz臋t uwalony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pabloj Posted July 1, 2021 Report Share Posted July 1, 2021 Po aktualizacji softu na DX160 mam do wyboru nowy filtr PCM -> NOS.聽 Je艣li te偶 go macie w swoich Ibasso to jakie s膮 Wasze odczucia? Jak dla mnie brzmi najbardziej 'napowietrzenie', najszerzej scenicznie oraz z lepsz膮 holografi膮 od reszty filtr贸w. Bas robi si臋 te偶 delikatniejszy. Takie mam odczucia o ile mnie s艂uch nie myli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueme Posted August 17, 2021 Report Share Posted August 17, 2021 Filtry cyfrowe w DACu s艂u偶膮 do eliminacji zak艂贸ce艅 jakie powstaj膮 przy konwersji analog-digital. NOS omija filtry co daje istotne zmiany w brzmieniu i jego charakterystyce, d藕wi臋k jest bardziej "analogowy" i pozbawiony nalotu cyfrowego. Podstawowy mankament to mo偶liwo艣膰 wi臋kszych zak艂贸ce艅 szumow itp. przy NOSie. Ale to niew膮tpliwa zaleta DX160 偶e ten zastosowany w nim Cirrus Logic ma te偶 NOSa, AKMy np. zazwyczaj nie maj膮 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akustik Posted August 29, 2021 Report Share Posted August 29, 2021 W dniu 22.12.2019 o 20:18, bigmaras napisa艂: 聽 Po odpytaniu developerki z iBasso dosta艂em odpowied藕, 偶e nie powinno by膰 problemu. Nie mam niestety jak sprawdzi膰. Jedyny potwierdzony problem jest w przypadku po艂膮czenia za pomoc膮 kabla type-c --> type-c, i tutaj faktycznie rozwi膮zuj膮 problem z andkiem w dx160, natomiast przy pod艂膮czeniu do usb A powinno si臋 pojawi膰 urz膮dzenie w macu. Jak kto艣 mo偶e sprawdzi膰 to wrzu膰cie mi info PW wraz z wersj膮 systemu maca. Jak co艣 to przerzuc臋 do nich ale nie mieli zg艂osze艅 odno艣nie kompatybilno艣ci z mac, no ale oczywi艣cie nigdy nie mo偶na wykluczy膰, 偶e apple co艣 przy jakiej艣 aktualizacji zabezpieczy. Czy co艣 si臋 zmieni艂o we wspomnianej sprawie? W starym Macu przy po艂膮czeniu USB A聽-->Type C nie by艂o problem贸w. Przy po艂膮czeniu Type C聽--> Type C聽DX160 nie jest wykrywany przez system.聽馃檨聽 Sprawdzane na kilku kablach niestety bez skutku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuman Posted November 17, 2021 Report Share Posted November 17, 2021 Pytanie do uzytkownik贸w: Czy pod艂膮czaj膮c do PC jako USB-DAC mamy dost臋pne nadawanie bluetooth ? Czy przy USB-DAC dzia艂a pokr臋t艂o g艂o艣no艣ci? 聽 Jak to jest z tym nowym tidalem kt贸ry teraz ma bezposredni dostep do daca, jest tam jeakie艣 EQ w samej aplikacji DAC ? Czy pozostaje tylko UAPP ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuman Posted November 21, 2021 Report Share Posted November 21, 2021 DX160 ju偶 u mnie na biurku.... Kilka spostrze偶e艅: Nie jest to demon pr臋dko艣膰i, ale to wiedzia艂em maj膮c dx200 wcze艣niej. D藕wi臋kowo bardzo dobrze, napisz臋 co艣 p贸藕niej vs SoundBlaster G6. 聽 Do sza艂u mo偶e doprowadzi膰 tryb USB-DAC. Na kilkuletnim laptopie z win10 poszed艂 bez problemu. Na stacjonarnym nie wykrywa艂 urz膮dzenia(nie pokazywa艂 jego dysku). Dopiero po wielu uaktualnieniach BIOSU p艂yty g艂贸wnej i sterownik贸w czipsetu聽 posz艂o na wyj艣ciu USB z ty艂u p艂yty g艂贸wnej(bez instalacji sterownik贸w od Ibasso). DX160 na najnowszym sofcie Lurker. 聽 Pozostaje kwestia EQ w Spotify, poniewa偶 brak EQ w samej aplikacji. Co mo偶ecie poleci膰 ? Rozumiem i偶 EQ w Tidalu to ca艂y czas tylko poprzez UAPP ? Czy to k贸艂ko to tak zawsze terkocze ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted January 11 Report Share Posted January 11 DX160 w drodze do mnieCo powinienem wiedzie膰?Mo偶e jaki soft najlepiej si臋 sprawdza lub mo偶e co艣 innego? Prosz臋 o informacje/radyWys艂ane z mojego SM-T590 przy u偶yciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueme Posted January 11 Report Share Posted January 11 Nie widzi sieci wifi 5ghz na wysokich kana艂ach 80 - 100, wi臋c najlepiej mie膰 na routerze automatyczny przydzia艂 聽 Jak nieu偶ywany to lepiej wy艂膮cza膰, bo z偶era bateri臋 w stanie spoczynku 聽 W ustawieniach mo偶na wy艂膮czy膰 pokr臋t艂o volume przy wygaszonym ekranie, to zapobiega przypadkowym zmianom g艂o艣no艣ci np. w kieszeni 聽 聽 @wfmsiekierka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted January 11 Report Share Posted January 11 Nie widzi sieci wifi 5ghz na wysokich kana艂ach 80 - 100, wi臋c najlepiej mie膰 na routerze automatyczny przydzia艂 聽 Jak nieu偶ywany to lepiej wy艂膮cza膰, bo z偶era bateri臋 w stanie spoczynku 聽 W ustawieniach mo偶na wy艂膮czy膰 pokr臋t艂o volume przy wygaszonym ekranie, to zapobiega przypadkowym zmianom g艂o艣no艣ci np. w kieszeni 聽 聽 [mention=56462]wfmsiekierka[/mention]Dzi臋ki A co z oprogramowaniem? Wgra膰 po prostu najnowsze? Wys艂ane z mojego SM-T590 przy u偶yciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted January 11 Report Share Posted January 11 Z moich czas贸w z dx160 pami臋tam: wgra膰 oprogramowanie lurkera, uruchomi膰 tryb usb-dac (funkcjonalno艣膰 lurkera) dla aplikacji muzycznych i s艂ucha膰 (wymiata). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted January 11 Report Share Posted January 11 Z moich czas贸w z dx160 pami臋tam: wgra膰 oprogramowanie lurkera, uruchomi膰 tryb usb-dac (funkcjonalno艣膰 lurkera) dla aplikacji muzycznych i s艂ucha膰 (wymiata).A sk膮d mo偶na pobra膰 lukier,to na stronie ibasso?USB DAC? To brzmi jakbym chcia艂 korzysta膰 z dongla podpi臋tego do odtwarzacza po USB?Wys艂ane z mojego Redmi Note 8 przy u偶yciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted January 11 Report Share Posted January 11 (edited) Podpinasz dx160 do pc w trybie usb dac. Jak pogrzebiesz w routerze to znajdzie 5ghz. S艂abo 艂apie wifi i musisz mie膰 mocny sygna艂, blisko routera. Lurker to nieoficjalne oprogramowanie. Jak czego艣 nie wiesz to polecam sprawdza膰聽w ten spos贸b. 鈥lbo taki聽tip. Edited January 11 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted January 11 Report Share Posted January 11 Podpinasz dx160 do pc w trybie usb dac. Jak pogrzebiesz w routerze to znajdzie 5ghz. S艂abo 艂apie wifi i musisz mie膰 mocny sygna艂, blisko routera. Lurker to nieoficjalne oprogramowanie. Jak czego艣 nie wiesz to polecam sprawdza膰聽w ten spos贸b. 鈥lbo taki聽tip.Ok, dzi臋kiJak przyjdzie to b臋d臋 grzeba艂Pozdrawiam Wys艂ane z mojego Redmi Note 8 przy u偶yciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andi Posted January 11 Report Share Posted January 11 Chyba zamiesza艂em nazywaj膮c to usb-dac. Sprawdzi艂em teraz, nazywa si臋 to "USB Audio application".聽 To taki "trik", to jest wewn臋trzny dac kt贸ry oprogramowaniem wykrywany jest jako zewn臋trzny. Czyli nie podpinamy dx160 do pc. Za to po uruchomieniu tego trybu w firmware lurkera, odtwarzacz (np wbudowany Hibi) zachowuje si臋 jakby艣my pod艂膮czyli do niego dac'a na usb.聽 聽 Mo偶na poczyta膰 o tym: USB Audio application, which is also useful for its聽System settings. Custom build of聽HibyMusic, which plays bit perfect PCM up to 32/384kHz with no additional efforts, and is fully compatible with聽USB Audio application聽for bit perfect DSD and SACD ISO playback."聽 https://github.com/Lurker00/DX160-Firmware-Add-on Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted January 12 Report Share Posted January 12 Chyba zamiesza艂em nazywaj膮c to usb-dac. Sprawdzi艂em teraz, nazywa si臋 to "USB Audio application".聽 To taki "trik", to jest wewn臋trzny dac kt贸ry oprogramowaniem wykrywany jest jako zewn臋trzny. Czyli nie podpinamy dx160 do pc. Za to po uruchomieniu tego trybu w firmware lurkera, odtwarzacz (np wbudowany Hibi) zachowuje si臋 jakby艣my pod艂膮czyli do niego dac'a na usb.聽 聽 Mo偶na poczyta膰 o tym: USB Audio application, which is also useful for its聽System settings. Custom build of聽HibyMusic, which plays bit perfect PCM up to 32/384kHz with no additional efforts, and is fully compatible with聽USB Audio application聽for bit perfect DSD and SACD ISO playback."聽 https://github.com/Lurker00/DX160-Firmware-Add-onDzi臋kuj臋 Wys艂ane z mojego SM-T590 przy u偶yciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted January 19 Report Share Posted January 19 Mam pytanie.Poczyta艂em na temat Lukier i rozumiem 偶e pozwala on omin膮膰 androida podczas odtwarzania muzyki. Czy UAPP sam w sobie nie spe艂nia takiej funkcji bez potrzeby instalowania softu lukier?Ps. Jakich zmian mog臋 si臋 spodziewa膰 instaluj膮c lukier. Czy s膮 to zauwa偶alne r贸偶nice czy te偶 raczej kosmetyka?Wys艂ane z mojego Redmi Note 8 przy u偶yciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elhaz_77 Posted January 20 Report Share Posted January 20 19 godzin temu, wfmsiekierka napisa艂: Mam pytanie. Poczyta艂em na temat Lukier i rozumiem 偶e pozwala on omin膮膰 androida podczas odtwarzania muzyki. Czy UAPP sam w sobie nie spe艂nia takiej funkcji bez potrzeby instalowania softu lukier? Ps. Jakich zmian mog臋 si臋 spodziewa膰 instaluj膮c lukier. Czy s膮 to zauwa偶alne r贸偶nice czy te偶 raczej kosmetyka? Wys艂ane z mojego Redmi Note 8 przy u偶yciu Tapatalka 聽 Lurkera nie pr贸bowa艂em, ale tak jak piszesz funkcjonalno艣膰 UAPP umo偶liwia omini臋cie androida podczas s艂uchania muzyki bez konieczno艣ci instalowania dodatkowego softu. Co do WiFI, to nie powiedzia艂bym, 偶e ma s艂abey zasi臋gu, ale jest wymagaj膮ce. Mia艂em trzy r贸zne routery i pod ka偶dym inaczej dzia艂a艂o. Najlepiej na TP Link Mesh. Moim zdaniem to kwestia konfiguracji ustawie艅 routera i przyporz膮dkowania odpowiednich kana艂贸w 5G. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts