Jump to content
Oferta specjalna MP3Store.pl - Słuchawki dokanałowe i akcesoria KINERA, QUEEN OF AUDIO i CELEST nawet do 25% taniej! ×

Fanklub słuchawek bezprzewodowych (wireless)

Recommended Posts

5 godzin temu, zdzichon napisał(a):

Kurde, muszę spróbować. Jak się mają do Bathysów? Opinie na necie bardzo entuzjastyczne. I jak u nich z basem, bo S3 były chyba dość chude?

Kurde, trochę szkoda że nie mają nawet jakiegoś rudymentarnego ANC. Przyzwyczaiłem sie już, że nie musze robic głośniej w tramwaju.

To jak Pandy. Do domu, biura i na spacer do parku. 

Chyba nie ma gdzie tego posłuchać. Trzeba by kupować i zwracać 

43855_55815.pdf

Edited by Lord Rayden
  • Like 1

Chyba tak zrobię. W sumie sytuacje, w których potrzebuję ANC to jakieś 10% mojego słuchania, a człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego, ale jakby to wynagradzały dźwiękiem to mógłbym przełknąć jego brak.

• Like 1

8 godzin temu, zdzichon napisał(a):

Kurde, muszę spróbować. Jak się mają do Bathysów? Opinie na necie bardzo entuzjastyczne. I jak u nich z basem, bo S3 były chyba dość chude?

Kurde, trochę szkoda że nie mają nawet jakiegoś rudymentarnego ANC. Przyzwyczaiłem sie już, że nie musze robic głośniej w tramwaju.

Nie słuchałem Bathysów. Za to miałem S3 i je zwróciłem po kilku dniach. Były za chude i za ostre w górnych rejestrach.

S5 to po poprawa pod każdym względem. Pasmo gra równo, bas jest taki jak powinien być. Tam gdzie trzeba grzmotnie. Na pewno go nie brakuje.

Godzinę temu, zdzichon napisał(a):

Chyba tak zrobię. W sumie sytuacje, w których potrzebuję ANC to jakieś 10% mojego słuchania, a człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego, ale jakby to wynagradzały dźwiękiem to mógłbym przełknąć jego brak.

Mają topową izolację pasywną. Dla sporej części może to być wystarczające.

Za 1700 serio dla mnie to świetne słuchawy. Mają po prostu wszystko. Nawet drugie pady materiałowe.

Dla mnie to są słuchawki kompletnie. Oprócz ANC na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Nawet mają profesjonalny EQ w apce.

Edited by Luqart

A są jakieś niedrogie, nieźle wykonane, wygodne i z ANC słuchawki? 

Bo to jak grają, to się przecież da poprawić modami ;) 

11 minut temu, Perul napisał(a):

A są jakieś niedrogie, nieźle wykonane, wygodne i z ANC słuchawki? 

Bo to jak grają, to się przecież da poprawić modami ;) 

Razer Opusy 2021? Od czasu do czasu są do wyrwania za 299 pln.

Mają topowe ANC, wygodę średnią, ale ujdzie na mniejsze uszy.

Grają bardzo dobrze, ale zawsze coś można poprawić. Dodać sceny by się przydało i dynamiki.

https://www.envytech.pl/recenzja-razer-opus-2020/

Ostatnio Razer wydał firmware które wyrównuje granie między wersja 2020 i 2021, ale ANC dalej jest gorsze (nawet w wersji 2021 dalej jest bliskie topu). No i brak aptx.

Innych tanich słuchawek, które mają ANC na poziomie 9 w skali rtings nie znam.

https://www.rtings.com/headphones/reviews/razer/opus-wireless-2021

Edited by Luqart
  • Thanks 1

A opus X w czym są gorsze?

Bo cenowo sporo przyjemniej.

Podpowiedzcie proszę jak mam podłączyć tego dongla bluetooth Eppfun pod telefon z Androidem i Final ZE8000, które ponoć obsługują Snapdragon. Fo czego jest ten adapter na jack? @vonBaron jak to rozwiązałeś?

IMG_5496.jpeg

Edited by lobuz1

20 godzin temu, vonBaron napisał(a):

Czekasz po prostu aż słuchawki się połącza z donglem, za pierwszym razem trwa to długo. Ja kupowałem wersję bez tej przejściówki na Jack. 

Co daje przejsciówka ?

14 minut temu, Lord Rayden napisał(a):

Co daje przejsciówka ?

Można podpiąć do zwykłych słuchawek z wymiennym kablem

• Like 2

58 minut temu, Jaro54 napisał(a):

Można podpiąć do zwykłych słuchawek z wymiennym kablem

Jako odbiornik/wzmacniacz ? Bo cześć na USB to nadajnik

Noble Apollo: dynamik + planar, na kablu działa w trybie pasywnym, wg recenzenta bas i soprany lepsze niż Bathys 😯 

cc @zdzichon ;)

@Dirian próbowałeś Momentum 4? Moim zdaniem świetnie grają elektronikę i są wygodne. Mp3store chyba ma, pewnie by się dało pożyczyć.

Edited by Najner
  • Like 2

@Najner - słuchałem ale tylko przez chwilę i już ich nie pamiętam. Wygodne faktycznie były, chociaż chyba Bose Ultra wypadały nieco lepiej na mojej łepetynie - ale trudno to ocenić bo jednych i drugich słuchałem moze dwie minuty ;) Dzięki jednak za sugestię, spróbuję je jeszcze raz przesłuchać.

Trochę mnie te Apollo też kuszą, ale trzeba poczekać na więcej recek. Bloom współpracuje z Noble, więc im ciężko ufać ;) No ale też gość tam mówi, że są cieplejsze od Bathysów i mają podobne ANC, co raczej mnie średnio zachęca - Bathysy miały fajną barwę i nie wiem czy bym chciał coś grającego cieplej. Z kolei ANC miały słabe, więc tu najwyraźniej też jest kiepskie. Szkoda.

Edited by Dirian
  • Like 1

Jakieś wieści w temacie Denonków?
Wygląda na to że próbują się wymigać. Taki wniosek wysnułem na podstawie ich wiadomości.
Wczoraj dostałem maila że skontaktują się że mną w przeciągu dwóch dni aby dokończyć proces reklamacyjny.

Wysłane z mojego moto g54 5G przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • Haha 1

8 godzin temu, zdzichon napisał(a):

@Najner mam na nie oko od roku, tylko one coś nie mogą wejść na rynek :) 

• Patented world's first hybrid dual driver arrangement
  • Lossless audio with LDAC, AAC, aptX, and aptX HD
  • Bluetooth 5.3
  • Best battery life on the market with 80 hours play time (ANC off, 50% VOL)
  • Premium anodized aluminum frame and memory foam Korean Protein leather earpads

Cambridge Audio Melomania P100 grają 100 godzin, więc FoKus Apollo nie są to "Best battery life of the market". Ciekawe czy inne rzeczy też tylko propaganda. 

Edited by Jaro54
  • Like 1

Godzinę temu, zdzichon napisał(a):

Widziałem to rok temu jak pierwszy raz o nich usłyszałem i nadal ich nie można kupić, więc materiały się wzięły i zdezaktualizowały.

Audiomagic na FB obiecuje wysyłkę w tym tygodniu

Niestety, mając wybór nowe słuchawki, i wjazd na przejazd kolejowy sekundę za wcześnie wybrałem to drugie :)

Ale jak recenzje na forum będą dobre to na pewno spróbuję. Zawsze można Bathysy pchnąć. Teraz w wirelessach to chyba największy progres.

Biorąc po uwagę poważniejsze, ewentualne konsekwencje to i tak umiarkowana cena za lekcję edukacji jak się powinno zachować na przejeździe kolejowym. Instalują na przejazdach kamery a ludzie i tak robią dziwne rzyczy.

Edited by lobuz1