Lord Rayden Posted September 2 Author Report Share Posted September 2 (edited) 5 godzin temu, zdzichon napisał(a): Kurde, muszę spróbować. Jak się mają do Bathysów? Opinie na necie bardzo entuzjastyczne. I jak u nich z basem, bo S3 były chyba dość chude? Kurde, trochę szkoda że nie mają nawet jakiegoś rudymentarnego ANC. Przyzwyczaiłem sie już, że nie musze robic głośniej w tramwaju. To jak Pandy. Do domu, biura i na spacer do parku. Chyba nie ma gdzie tego posłuchać. Trzeba by kupować i zwracać 43855_55815.pdf Edited September 2 by Lord Rayden 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 2 Report Share Posted September 2 Chyba tak zrobię. W sumie sytuacje, w których potrzebuję ANC to jakieś 10% mojego słuchania, a człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego, ale jakby to wynagradzały dźwiękiem to mógłbym przełknąć jego brak. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luqart Posted September 2 Report Share Posted September 2 (edited) 8 godzin temu, zdzichon napisał(a): Kurde, muszę spróbować. Jak się mają do Bathysów? Opinie na necie bardzo entuzjastyczne. I jak u nich z basem, bo S3 były chyba dość chude? Kurde, trochę szkoda że nie mają nawet jakiegoś rudymentarnego ANC. Przyzwyczaiłem sie już, że nie musze robic głośniej w tramwaju. Nie słuchałem Bathysów. Za to miałem S3 i je zwróciłem po kilku dniach. Były za chude i za ostre w górnych rejestrach. S5 to po poprawa pod każdym względem. Pasmo gra równo, bas jest taki jak powinien być. Tam gdzie trzeba grzmotnie. Na pewno go nie brakuje. Godzinę temu, zdzichon napisał(a): Chyba tak zrobię. W sumie sytuacje, w których potrzebuję ANC to jakieś 10% mojego słuchania, a człowiek się szybko przyzwyczaja do dobrego, ale jakby to wynagradzały dźwiękiem to mógłbym przełknąć jego brak. Mają topową izolację pasywną. Dla sporej części może to być wystarczające. Za 1700 serio dla mnie to świetne słuchawy. Mają po prostu wszystko. Nawet drugie pady materiałowe. Dla mnie to są słuchawki kompletnie. Oprócz ANC na prawdę nie ma się do czego przyczepić. Nawet mają profesjonalny EQ w apce. Edited September 2 by Luqart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 2 Report Share Posted September 2 A są jakieś niedrogie, nieźle wykonane, wygodne i z ANC słuchawki? Bo to jak grają, to się przecież da poprawić modami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luqart Posted September 2 Report Share Posted September 2 (edited) 11 minut temu, Perul napisał(a): A są jakieś niedrogie, nieźle wykonane, wygodne i z ANC słuchawki? Bo to jak grają, to się przecież da poprawić modami Razer Opusy 2021? Od czasu do czasu są do wyrwania za 299 pln. Mają topowe ANC, wygodę średnią, ale ujdzie na mniejsze uszy. Grają bardzo dobrze, ale zawsze coś można poprawić. Dodać sceny by się przydało i dynamiki. https://www.envytech.pl/recenzja-razer-opus-2020/ Ostatnio Razer wydał firmware które wyrównuje granie między wersja 2020 i 2021, ale ANC dalej jest gorsze (nawet w wersji 2021 dalej jest bliskie topu). No i brak aptx. Innych tanich słuchawek, które mają ANC na poziomie 9 w skali rtings nie znam. https://www.rtings.com/headphones/reviews/razer/opus-wireless-2021 Edited September 2 by Luqart 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 2 Report Share Posted September 2 A opus X w czym są gorsze? Bo cenowo sporo przyjemniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luqart Posted September 3 Report Share Posted September 3 13 godzin temu, Perul napisał(a): A opus X w czym są gorsze? Bo cenowo sporo przyjemniej. Wszystkim. Razer Opus X to typowe słuchawki razera Czyli średniaki mocne. https://www.rtings.com/headphones/reviews/razer/opus-x-wireless Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 3 Report Share Posted September 3 (edited) Podpowiedzcie proszę jak mam podłączyć tego dongla bluetooth Eppfun pod telefon z Androidem i Final ZE8000, które ponoć obsługują Snapdragon. Fo czego jest ten adapter na jack? @vonBaron jak to rozwiązałeś? Edited September 3 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted September 3 Report Share Posted September 3 Czekasz po prostu aż słuchawki się połącza z donglem, za pierwszym razem trwa to długo. Ja kupowałem wersję bez tej przejściówki na Jack. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted September 4 Author Report Share Posted September 4 20 godzin temu, vonBaron napisał(a): Czekasz po prostu aż słuchawki się połącza z donglem, za pierwszym razem trwa to długo. Ja kupowałem wersję bez tej przejściówki na Jack. Co daje przejsciówka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted September 4 Report Share Posted September 4 14 minut temu, Lord Rayden napisał(a): Co daje przejsciówka ? Można podpiąć do zwykłych słuchawek z wymiennym kablem 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted September 4 Author Report Share Posted September 4 58 minut temu, Jaro54 napisał(a): Można podpiąć do zwykłych słuchawek z wymiennym kablem Jako odbiornik/wzmacniacz ? Bo cześć na USB to nadajnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markonelli Posted September 4 Report Share Posted September 4 A najważniejsze to wyłączyć bluetooth w telefonie!Wysłane z mojego ASUS_I002D przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najner Posted September 4 Report Share Posted September 4 (edited) Noble Apollo: dynamik + planar, na kablu działa w trybie pasywnym, wg recenzenta bas i soprany lepsze niż Bathys 😯 cc @zdzichon @Dirian próbowałeś Momentum 4? Moim zdaniem świetnie grają elektronikę i są wygodne. Mp3store chyba ma, pewnie by się dało pożyczyć. Edited September 4 by Najner 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted September 4 Report Share Posted September 4 (edited) @Najner - słuchałem ale tylko przez chwilę i już ich nie pamiętam. Wygodne faktycznie były, chociaż chyba Bose Ultra wypadały nieco lepiej na mojej łepetynie - ale trudno to ocenić bo jednych i drugich słuchałem moze dwie minuty Dzięki jednak za sugestię, spróbuję je jeszcze raz przesłuchać. Trochę mnie te Apollo też kuszą, ale trzeba poczekać na więcej recek. Bloom współpracuje z Noble, więc im ciężko ufać No ale też gość tam mówi, że są cieplejsze od Bathysów i mają podobne ANC, co raczej mnie średnio zachęca - Bathysy miały fajną barwę i nie wiem czy bym chciał coś grającego cieplej. Z kolei ANC miały słabe, więc tu najwyraźniej też jest kiepskie. Szkoda. Edited September 4 by Dirian 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 5 Report Share Posted September 5 @Najner mam na nie oko od roku, tylko one coś nie mogą wejść na rynek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagiero Posted September 5 Report Share Posted September 5 W dniu 30.08.2024 o 12:04, wfmsiekierka napisał(a): Nie robiłem zwrotu, a zgłosiłem reklamację że chcę towar za jaki zapłaciłem. Sprawa w toku. Jakieś wieści w temacie Denonków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wfmsiekierka Posted September 5 Report Share Posted September 5 Jakieś wieści w temacie Denonków?Wygląda na to że próbują się wymigać. Taki wniosek wysnułem na podstawie ich wiadomości.Wczoraj dostałem maila że skontaktują się że mną w przeciągu dwóch dni aby dokończyć proces reklamacyjny.Wysłane z mojego moto g54 5G przy użyciu Tapatalka 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted September 5 Author Report Share Posted September 5 8 godzin temu, zdzichon napisał(a): @Najner mam na nie oko od roku, tylko one coś nie mogą wejść na rynek Patented world's first hybrid dual driver arrangement Lossless audio with LDAC, AAC, aptX, and aptX HD Bluetooth 5.3 Best battery life on the market with 80 hours play time (ANC off, 50% VOL) Premium anodized aluminum frame and memory foam Korean Protein leather earpads Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted September 5 Report Share Posted September 5 (edited) Cambridge Audio Melomania P100 grają 100 godzin, więc FoKus Apollo nie są to "Best battery life of the market". Ciekawe czy inne rzeczy też tylko propaganda. Edited September 5 by Jaro54 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 5 Report Share Posted September 5 Widziałem to rok temu jak pierwszy raz o nich usłyszałem i nadal ich nie można kupić, więc materiały się wzięły i zdezaktualizowały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Rayden Posted September 5 Author Report Share Posted September 5 Godzinę temu, zdzichon napisał(a): Widziałem to rok temu jak pierwszy raz o nich usłyszałem i nadal ich nie można kupić, więc materiały się wzięły i zdezaktualizowały. Audiomagic na FB obiecuje wysyłkę w tym tygodniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichon Posted September 6 Report Share Posted September 6 Niestety, mając wybór nowe słuchawki, i wjazd na przejazd kolejowy sekundę za wcześnie wybrałem to drugie Ale jak recenzje na forum będą dobre to na pewno spróbuję. Zawsze można Bathysy pchnąć. Teraz w wirelessach to chyba największy progres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Grand Wazoo Posted September 6 Report Share Posted September 6 41 minut temu, zdzichon napisał(a): Niestety, mając wybór nowe słuchawki, i wjazd na przejazd kolejowy sekundę za wcześnie wybrałem to drugie To prawda, 2 tys ta „przyjemność”? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lobuz1 Posted September 6 Report Share Posted September 6 (edited) Biorąc po uwagę poważniejsze, ewentualne konsekwencje to i tak umiarkowana cena za lekcję edukacji jak się powinno zachować na przejeździe kolejowym. Instalują na przejazdach kamery a ludzie i tak robią dziwne rzyczy. Edited September 6 by lobuz1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts