audionanik Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Astellowy tidalek kuleje..a tymczasem pokrowiec na Kubka 400pln w Mp3store. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 2 godziny temu, MarcinGD napisał: Ok dzięki. Już zainstalowałem z apkmirror. Z apkpure coś nie chciało się pokazać w Services. Masz Ether C Flow? Jak one grają z Cube? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGD Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 Masz Ether C Flow? Jak one grają z Cube?Grają obłędnie. Na high gain i balans jest odlot. Dużo lepiej niż otwarta wersja. Astellowy tidalek kuleje..a tymczasem pokrowiec na Kubka 400pln w Mp3store.Tidal to i bez astella kulał ostatnio. Co jakiś czas przerywało, a łącze mam bardzo szybkie. I teraz z qobuz widzę że to problem generalnie z serwerem tidal który nie wyrabia z transferem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 @audionanikpożyczył mi dziś Cube-a. Słucham z Ether C Flow. W stosunku do Hugo2: + głębsza scena + bardziej precyzyjna scena + bardziej trójwymiarowa scena + lepsze różnicowanie planów + większe dociążenie - szczególnie środka i dołu, dźwięk bardziej wypełniony + lepsza dynamika (szczególnie na high gain) - mniejsza scena - gorsza tonalność (barwa instrumentów) - czasami za ostry przełom środka/góry - damskie wokale czasami męczą - gorsza separacja instrumentów Generalnie Cube jest bardziej żywiołowy i energetyczny i ma wyjątkową (chociaż wcale nie szeroką) scenę, a Hugo2 jest bardziej harmonijny precyzyjny i spokojny, w zestawieniu z Cube gra bardziej obrysami niż wypełnieniem. 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted May 2, 2021 Report Share Posted May 2, 2021 2 godziny temu, konrad_a napisał: czasami za ostry przełom środka/góry - damskie wokale czasami męczą Wiedział Skylar po co Hołki stworzył. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 2 godziny temu, konrad_a napisał: @audionanikpożyczył mi dziś Cube-a. Słucham z Ether C Flow. energetyczny i ma wyjątkową (chociaż wcale nie szeroką) scenę, a Hugo2 jest bardziej harmonijny precyzyjny i spokojny, w zestawieniu z Cube gra bardziej obrysami niż wypełnieniem. Dziwne bo ja mam zupełnie odwrotne spostrzeżenia. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGD Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 [mention=52281]audionanik[/mention]pożyczył mi dziś Cube-a. Słucham z Ether C Flow. W stosunku do Hugo2: + głębsza scena + bardziej precyzyjna scena + bardziej trójwymiarowa scena + lepsze różnicowanie planów + większe dociążenie - szczególnie środka i dołu, dźwięk bardziej wypełniony + lepsza dynamika (szczególnie na high gain) - mniejsza scena - gorsza tonalność (barwa instrumentów) - czasami za ostry przełom środka/góry - damskie wokale czasami męczą - gorsza separacja instrumentów Generalnie Cube jest bardziej żywiołowy i energetyczny i ma wyjątkową (chociaż wcale nie szeroką) scenę, a Hugo2 jest bardziej harmonijny precyzyjny i spokojny, w zestawieniu z Cube gra bardziej obrysami niż wypełnieniem.Z samego cube tak potrafi być czasem ostro, ale to zależy od realizacji płyty. Przy high gain robi się u mnie lepiej z 3d sceną i bardziej analogowo.A jak już zapodam mu pliki z hqplayer z upem do dsd, bo tak najwięcej gram z cube to już w ogóle tej ostrości nie odczuwam. Takze bez problemu leci i muse i baroness od deski do deski, a te płyty potrafią zaswiszczec przy rozdzielczym torze. Moje ether c flow są jeszcze przed modem choć mam elementy od kilku miesięcy, to nie miałem jeszcze czasu i chęci zamontować razem z nowymi padami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 9 godzin temu, vonBaron napisał: Dziwne bo ja mam zupełnie odwrotne spostrzeżenia. Być może kwestia słuchawek. Ja mam wrażenie że Ether C Flow bardzo lubią ten dodatkowy zastrzyk prądu od Cube-a i grają wyraźnie żwawiej. Na jakim torze masz odwrotne spostrzeżenia? Masz Hugo2 i Cube obok siebie? Bo ja nadal tak i mogę coś "dosłuchać". Jaki kawałek bierzemy na tapetę? 3 godziny temu, MarcinGD napisał: Moje ether c flow są jeszcze przed modem choć mam elementy od kilku miesięcy, to nie miałem jeszcze czasu i chęci zamontować razem z nowymi padami. Zmoduj. IMO Warto. Masz moda z padami Electrostat? Z tymi padami jest ciut mniej góry ale lepsza barwa i przestrzeń. Ja po 2 latach na modzie wróciłem niedawno do starych padów i jest mniej przestrzeni i barwy, ale więcej funu (głównie dzięki dociążeniu dołu). Fajnie jest czasami odmienić charakter znanych już słuchawek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGD Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 Zmoduj. IMO Warto. Masz moda z padami Electrostat? Z tymi padami jest ciut mniej góry ale lepsza barwa i przestrzeń. Ja po 2 latach na modzie wróciłem niedawno do starych padów i jest mniej przestrzeni i barwy, ale więcej funu (głównie dzięki dociążeniu dołu). Fajnie jest czasami odmienić charakter znanych już słuchawek.Pady te https://www.danclarkaudio.com/catalog/product/view/id/27/s/ether-c-angled-ear-pads/category/92/Mod tenhttps://www.danclarkaudio.com/catalog/product/view/id/42/s/ether-flow-1-1-upgrade/category/100/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vonBaron Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 (edited) 21 minut temu, konrad_a napisał: Być może kwestia słuchawek. Ja mam wrażenie że Ether C Flow bardzo lubią ten dodatkowy zastrzyk prądu od Cube-a i grają wyraźnie żwawiej. Na jakim torze masz odwrotne spostrzeżenia? Masz Hugo2 i Cube obok siebie? Bo ja nadal tak i mogę coś "dosłuchać". Jaki kawałek bierzemy na tapetę? Zmoduj. IMO Warto. Masz moda z padami Electrostat? Z tymi padami jest ciut mniej góry ale lepsza barwa i przestrzeń. Ja po 2 latach na modzie wróciłem niedawno do starych padów i jest mniej przestrzeni i barwy, ale więcej funu (głównie dzięki dociążeniu dołu). Fajnie jest czasami odmienić charakter znanych już słuchawek. To super. Nie mam H2, pisałem z pamięci. Dla mnie C Flow to ogólnie nudne słuchawki i trzeba je rozruszać. Słuchałem natomiast dość długo otwartych Flow z H2 i dla mnie to było kapitalne połączenie. Edited May 3, 2021 by vonBaron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 11 minut temu, MarcinGD napisał: Pady te https://www.danclarkaudio.com/catalog/product/view/id/27/s/ether-c-angled-ear-pads/category/92/ Mod tenhttps://www.danclarkaudio.com/catalog/product/view/id/42/s/ether-flow-1-1-upgrade/category/100/ Mod mam ten sam, ale pady inne: https://www.headamp.com/products/dan-clark-audio-voce-electrostatic-headphone-replacement-ear-pads 9 minut temu, vonBaron napisał: To super. Nie mam H2, pisałem z pamięci. Dla mnie C Flow to ogólnie nudne słuchawki i trzeba je rozruszać. Słuchałem natomiast dość długo otwartych Flow z H2 i dla mnie to było kapitalne połączenie. Tak. Ether C Flow mają dość liniową charakterystykę. Przez to nie męczą, ale mogą być nudne. Właśnie Cube IMO dodaje im życia, chyba przez to swoje mocne zasilenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGD Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 Ja otwarte ether z zamkniętymi porównywałem na pierwszym kann i na wbudowanym wzmacniaczu w accuphase c2410 z przetwornikiem psaudio directstream Junior. W obu połączeniach otwarte trzeba było mocniej kręcić i byly dla mnie zbyt detaliczne/krzykliwe. Zamknięte jak już założę to ciężko mi przestać słuchać. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad_a Posted May 3, 2021 Report Share Posted May 3, 2021 Zauważyłem jeszcze że jak na Hugo2 włączę filtr X-PHD (czego normalnie nie robię) to sposób kreowania sceny trochę się przybliża do Cube - scena się zawęża i ma większy focus / intensywność w środku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_Mojo Posted June 11, 2021 Report Share Posted June 11, 2021 W dniu 17.03.2021 o 00:16, vonBaron napisał: W sumie nie ma się co łudzić że Cube dostanie wsparcie Roon'a, bebechy ledwo pozwalają na odpalanie Tidala. no, astelowy TIDAL znowu działa jak trzeba po najnowszym update-cie firmware 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Melancholik Posted August 17, 2021 Report Share Posted August 17, 2021 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted October 11, 2021 Report Share Posted October 11, 2021 8 godzin temu, szwagiero napisał: Puszczasz z 2,5mm na wzmak? Jest jakaś różnica między tym, a wyjściem xlr w kubku? 7 godzin temu, audionanik napisał: Grałem dłużej z xlra; z 2,5mm pobieżnie, wstępnie z Jacka jest mniej wyraziście; temat do zbadania dopiero. Właśnie zbadałem. W przypadku korzystania z kubka jako daca, decydowanie wolę pominąć wzmak i lecieć bezpośrednio z xlr. Jest lepszy wgląd w budowę tkanki dźwiękowej i bardziej płaska charakterystyka (nie mam na myśli sceny, bo ta jest bardziej trójwymiarowa). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagiero Posted October 11, 2021 Report Share Posted October 11, 2021 Właśnie zbadałem. W przypadku korzystania z kubka jako daca, decydowanie wolę pominąć wzmak i lecieć bezpośrednio z xlr. Jest lepszy wgląd w budowę tkanki dźwiękowej i bardziej płaska charakterystyka (nie mam na myśli sceny, bo ta jest bardziej trójwymiarowa).Dzięki za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemooo Posted October 12, 2021 Report Share Posted October 12, 2021 W dniu 19.01.2021 o 15:19, majkel napisał: RCA bez ekranu to nie po inżyniersku. Grać będzie, ale pewne urządzenia potrafią się od tego wzbudzać albo łapać brum. Hej, nawet FAW robi takie przewody (mini XLR - 2x RCA). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qaz12 Posted October 19, 2021 Report Share Posted October 19, 2021 Są problemy przy łączeniu po USB z Windowsem 10 jako dac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted October 19, 2021 Report Share Posted October 19, 2021 Posiadam trochę starszego AK, a dokładniej model SE100 i jako DAC pod Windows 10 sprawuje się idealnie. Podejrzewam, że z Cube nie będziesz miał najmniejszych problemów przy takim połączeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGD Posted October 24, 2021 Report Share Posted October 24, 2021 Są problemy przy łączeniu po USB z Windowsem 10 jako dac?Po ostatniej aktualizacji Windowsa nie działa sterownik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted October 24, 2021 Report Share Posted October 24, 2021 👍 A jako iriver była to całkiem spoko firma. T30 mam do dzisiaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinGD Posted December 12, 2021 Report Share Posted December 12, 2021 Są problemy przy łączeniu po USB z Windowsem 10 jako dac?I znowu od którejś aktualizacji zaczął go widzieć. Działa tylko wasapi. Asio jak nie działało tak dalej nie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
badyl Posted February 26 Report Share Posted February 26 Słuchał ktoś dłużej z HD800? Jak wysokie, daje radę je oponować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafacio Posted February 27 Report Share Posted February 27 A co ty byś chciał w nich opanować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts