bob2000 Posted July 25, 2021 Report Share Posted July 25, 2021 1 godzinę temu, majkel napisał: Te szmery mogą mieć związek z włożonym op-ampem. Nie wiem, co tam włożyłeś teraz Ty czy poprzedni właściciel? Im wyższa rezystancja potencjometru, tym bardziej mogą się takie zjawiska uwydatniać. To niczemu nie szkodzi. Jakby włożyć jakiś typu JFET, to efekt zniknie. Rezultat brzmieniowy to osobny temat. Nic nie ruszałem i poprzedni właściciel chyba też nie. Wygląda, że wszystko jest na swoim miejscu tak jak na fotach Audionanika U mnie tak wygląda Op-amp bez zmian, ten sam co był, LME49722. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 17, 2021 Author Report Share Posted September 17, 2021 No to chyba we wtorek dojedzie do mnie zasilacz stabilizowany do SAP-2. Ciekaw jestem, czy faktycznie poprawi się dźwięk. Mam tylko nadzieję, że nie okaże się, ze zasilacz jest wadliwy i spali mi SAP-2 https://nowyelektronik.pl/index.php?id_product=25172&controller=product Przy okazji - jakie mają Panowie @ma_x_ym i @bob2000 zasilacze do SAP-2. Też ten Abasco, czy taki, jak @audionanik? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2000 Posted September 17, 2021 Report Share Posted September 17, 2021 @Bednaar ja mam Audionanikowego Sapa, więc mam dokładnie ten sam zasilacz który pokazywał wcześniej na fotach w tym temacie, od "Elektroniki". 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 21, 2021 Author Report Share Posted September 21, 2021 No dobrze - przyszedł... Dziś wieczorem po pracy zobaczę, czy naprawdę zmiana zasilacza poprawi dźwięk SAP-2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bednaar Posted September 21, 2021 Author Report Share Posted September 21, 2021 (edited) No i gra sobie SAP-2 z tym zasilaczem i faktycznie jest lepiej: lepsza separacja kanałów i przestrzeń, czystsza góra, łatwiej rozróżnić poszczególne instrumenty, to tak na szybko. Gra Eberhard Weber - Silent Feet (ECM, 1977). Edited September 21, 2021 by Bednaar 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts