minczin Posted October 22, 2018 Report Posted October 22, 2018 (edited) Cześć, Szukam zestawu dla brata, a trochę wyszedłem z obiegu. Ma być uniwersalnie, elektronika i lepszy dźwięk do filmów. Pomieszczenie aktualne i tak będzie zmieniane, więc nie bierzemy pod uwagę. Stawiam na monitory aktywne 8 cali, np. Presonus E8 i do tego potrzeba będzie przyzwoitego DACa: - najlepiej wyjścia XLR - preamp - na doczepkę jakaś dziurka na słuchawki Aktualnie ma mojego DACa - QNKTC (ma jedno wyjście RCA). Może da się to jakoś wpiąć do toru i dokupić coś do sterowania sygnałem z monitorów i jeszcze mieć możliwość podłączenia słuchawek (dodatkowy tani wzmak)?! Druga opcja Matrix Mini-i - jest teraz za 1000 zł na allegro, ale będzie ciężko ze spięciem budżetu. Maks to 2500 zł, a jeszcze w to trzeba wliczyć standy i kable. Trzecia opcja - import z Chin (jest coś sensownego w tym momencie?) 1. QNKTC + Eris E8 + jakiś regulator + wzmak słuchawkowy - minus, to potrzeba przepinania kabli 2. Combo Matrix Mini-i + Eris E8 3. Chińczyk + Eris E8 Sprzęt raczej małych gabarytów, ale to nie konieczność. Używki wchodzą w grę. Dzięki Edited October 22, 2018 by minczin Quote
neonlight Posted October 22, 2018 Report Posted October 22, 2018 Eris E8 są bardzo grzeczne, do elektroniki, a zwłaszcza do filmów wziąłbym LSR308, do tego jakieś kombo typu Mini-i lub M-DAC, i masz po sprawie. 1 Quote
minczin Posted October 23, 2018 Author Report Posted October 23, 2018 A jak z Tannoy Reveal 502? Z internetów ciężko coś wywnioskować, a 8 cali jednak nie zmieszczę w budżecie jeśli wezmę Matrixa Mini-i. No chyba, że to będą bardziej budżetowe paczki, a to raczej mija się z celem przy kupnie Matrixa. M-DAC - to już nie ten pułap Quote
neonlight Posted October 23, 2018 Report Posted October 23, 2018 Starszego Matrix-a masz za 1000zł na Allegro, a LSR308 za 1450zł nowe, a bywają używki bliżej tysiąca ?. Quote
Recommended Posts