Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×

Recommended Posts

Posted (edited)
10 minut temu, saudio napisał:

Ale ten jest wielkości 400, bo chyba 600 jest szersza.

Ta sama buda.

image.png

Edited by Karmazynowy
Posted

No to dziwne zwłaszcza na flagowca.

Zamiast wejścia analogowego RCA jest AES/EBU cyfrowe. Widać kierowane na rynek PRO, bo maksymalne poziomy sygnałów nie za bardzo są potrzebne w domu.

Posted

Dziwi mnie też użycie AK4490, skoro jest już nowszy chip od AKM. Nie wróżę przepaści miedzy CMA600i. Nie wiem też jak działa ten wireless 5Ghz... 

Posted
Dziwi mnie też użycie AK4490, skoro jest już nowszy chip od AKM. Nie wróżę przepaści miedzy CMA600i. Nie wiem też jak działa ten wireless 5Ghz... 

Pozazdrościli Auralicowi. Obawiam się że wi-fi to może być spory problem, chyba że kupili coś gotowego, tu niestety potrzeba sporo softu, który do tego trzeba zmieniać.

Posted

O co chodzi z tą ceramiczną płytką?

Zamiast zwykłej płytki jest "ceramic circuit board", chyba stosują takie płytki w wersji gold. Pewnie ładnie brzmi :) przynajmniej nazwa.
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

@saudio Dzięki

To jeszcze dodam kilka pytań:

- miałeś okazję słuchać obu wersji (standardowej i master)?

- mógłbyś krótko scharakteryzować granie nowego CMA?

- miałeś okazję porównać nowe cma z 400i, o którym można poczytać, iż nie bardzo pasuje do planarów?

Posted
[mention=55337]saudio[/mention] Dzięki
To jeszcze dodam kilka pytań:
- miałeś okazję słuchać obu wersji (standardowej i master)?
- mógłbyś krótko scharakteryzować granie nowego CMA?
- miałeś okazję porównać nowe cma z 400i, o którym można poczytać, iż nie bardzo pasuje do planarów?

Nie stała chyba tylko jedna wersja.
Nie podejmuje się bo słuchałem tylko z Ether 2 a ich też nie znam z innymi sprzętami.
I ostatnie też nie, nie było w zasięgu na stoisku, s to co słuchałem kiedyś na meetcie się nie liczy.
Posted

Jeszcze pytanie w zakresie napięcia na wyjściach - rca i xlr, które w CMA12 wynosi odpowiednio 2,549 V i 5,084 V (w ustawieniu standard). 

Zwykle spotykałem się z napięciami 2 V i 4 V. Czy wyższy ich poziom w CMA12 nie będzie źródłem problemów?