bigmaras Posted June 11, 2018 Report Share Posted June 11, 2018 (edited) Hiby - można powiedzieć, że ta firma to mistrz drugiego planu na rynku audio od wielu lat. Większość znanych marek obecnych na rynku (fiio, cayin, shanling, questyle, hidzs, xduoo) w mniejszym lub większym stopniu współpracują przy produkcji właśnie z Hiby. Teraz wypuszczają sami, na razie dwa modele, które mogą narobić nieco szumu na rynku. Hiby R3 oraz R6 Oba modele będą oferować streamingi, w początkowym etapie Tidal a w kolejnych etapach również inne. R3 to najmniejszy i zarazem najtańszy dap na rynku z taką funkcjonalnością. Do tego oba zaoferują złącza 3.5 jak zbalansowane 2.5mm Ceny w pln, podobno będę kształtować się na poziomie: R3 - ok 1k R6 - ok 2,3k R6 stal - ok 2,6k Edited March 23, 2023 by Methuselah 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaiet Posted June 11, 2018 Report Share Posted June 11, 2018 Nie wiem jak wy, ale myślę, że R3 to będzie petarda A R6 to dla mnie najładniejszy DAP na rynku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuQi Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 No no nieźle się zapowiada! Wiadomo już kiedy premiery w PL? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PapierowySamolot Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 I ta sama kość co w oppo ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 A ten za 2,6k, to faktycznie R3 stal, a nie R6 stal? Bo jak ten niższy, to ładnie sobie życzą za inną obudowę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
superbart Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 (edited) 2 godziny temu, Inszy napisał: A ten za 2,6k, to faktycznie R3 stal, a nie R6 stal? Bo jak ten niższy, to ładnie sobie życzą za inną obudowę R6 stalowy był na indiegogo mniej więcej w takiej cenie więc pewnie to literówka. Co prawda nie czytałem całych recenzji ale ludzie zwracają uwagę na 10 ohm na wyjściu słuchawkowym. Edited June 12, 2018 by superbart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted June 12, 2018 Author Report Share Posted June 12, 2018 4 godziny temu, LuQi napisał: No no nieźle się zapowiada! Wiadomo już kiedy premiery w PL? Liczę na początek lipca o ile nie będzie opóźnień w dostawach 2 godziny temu, Inszy napisał: A ten za 2,6k, to faktycznie R3 stal, a nie R6 stal? Bo jak ten niższy, to ładnie sobie życzą za inną obudowę Sorki, mój błąd przy pisaniu, oczywiście w stali tylko r6 będzie wystepować 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 W opisie stoi, że będą streamingi, ale na początku Tidal. Dotyczy to obu, czy na wyższym modelu, ze względu na Androida, będzie od razu wszystko przez zewnętrzne aplikacje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted June 12, 2018 Author Report Share Posted June 12, 2018 7 minut temu, Inszy napisał: W opisie stoi, że będą streamingi, ale na początku Tidal. Dotyczy to obu, czy na wyższym modelu, ze względu na Androida, będzie od razu wszystko przez zewnętrzne aplikacje? Nie mam jeszcze szczegółów ale domyślam się, że w przypadku r6 będzie możliwość samodzielnej instalacji poprzez apk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted June 12, 2018 Report Share Posted June 12, 2018 R6 pozwala zainstalować apk i chodzi z szybkością smartfona - ma 10 omów na wyjściu, dlatego niskoomowe armatury go nie lubi - wersja stalowa wygląda niesamowicie R3 - tu nie ma androida, ale hiby napisało apkę i Tidal chodzi, ale nie offline, jak dostaną zgodę to zrobią offline - pracują jeszcze nad dwiema apkami do streamowania innych serwisów, ale nie mówią jakich - na wyjściu poniżej 1 oma R3 mam dostać w przyszłym tygodniu, się obada 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted June 13, 2018 Author Report Share Posted June 13, 2018 W dniu 12.06.2018 o 10:04, Inszy napisał: W opisie stoi, że będą streamingi, ale na początku Tidal. Dotyczy to obu, czy na wyższym modelu, ze względu na Androida, będzie od razu wszystko przez zewnętrzne aplikacje? Mam wiadomość z ostatniej chwili, że w R6 w wersji international będzie zaimplementowany google play, zatem nie powinna być konieczna zabawa z apk 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 R3 dotarł wreszcie - miesiąc poślizgu w wysyłce, a potem rekord - w niecałe 2 dni z Hongkongu... wykonany bardzo solidnie, minimalizm, aluminium, prosty i efektowny design robi dobrą robotę /wersja black/, jest mały, lekki i poręczny, ekran bardzo dobry - czytelny pod każdym kątem, kolory i kontrast lepsze niż w fiio x5iii/x7i/x7ii, czy ak300 soft chodzi płynnie, fajna ergonomia i design, nie ma problemów z plikami, czasem nie czyta okładek, Tidal zasadniczo też śmiga - ale czasem trafi się album czy utwór, którego nie chce wczytać - a czyta go, gdy się otworzy w playliście albo po ręcznym wyszukaniu - ale generalnie soft bardzo dobry, lepszy od iBasso... wifi 2,4 - gorsze niż w telefonach, ale jednak dobrej klasy, bo nawet na dwóch kreskach Tidal nie tnie i działa przez ściany /btX nie sprawdzałem, a LDAC dopiero dodadzą, usb daca też nie sprawdzałem/ 256gb czyta 2 minuty, zrobił update frimware'u OTA, ani razu soft się nie wywalił, nie przyciął muzyki, ale czasem widać że grafika nie jest najszybsza a jak gra? przegrał dopiero ok. 25h - ponoć potrzebuje ponad 50h, ale już teraz słychać kawał muzyki - bardzo dobra dynamika i rozdzielczość, bardzo dobra kontrola dołu, dobra szybkość - sygnatura to muzykalne sabre z nieco mięsistszym basem uderzającym dość mocno - ale gra z pazurem, nie gasi góry w słuchawkach, a bas jest świetnie trzymany w ryzach - z minusów przestrzeń i powietrze tylko dobre /po bal. lepsze/ - ale ponoć jak pogra to się poprawi... się zobaczy - generalnie jest dość jasno na górze, a im niżej tym więcej ocieplenia, z fajnym dociążeniem i dynamiką przy dobrej rozdzielczości robi to wszystko bardzo dobre wrażenie - w sumie zdecydowanie powyżej średniej zgrywa się uniwersalnie ze wszystkim co podpinam - jest synergia z r2pro i tutaj jest moc ze swoimi możliwościami w swojej cenie... killer czekam, bo obiecali dorzucić jeszcze dwa streamy /ale spotify niestety nie był zainteresowany/ i ldac 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted June 30, 2018 Report Share Posted June 30, 2018 A z aqnh gro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pankracy_waw Posted July 1, 2018 Report Share Posted July 1, 2018 A w zestawieniu z m0 ?Sent from my iPhone X using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted July 1, 2018 Report Share Posted July 1, 2018 18 godzin temu, audionanik napisał: A z aqnh gro? muszę po bal., a kabel dopiero będzie, odpalić, bo tak to niby głośno, ale jednak czuć, że tylko fajnie plumka, a nie gra jak nh potrafią 2 godziny temu, pankracy_waw napisał: A w zestawieniu z m0 ? Sent from my iPhone X using Tapatalk podobna szkoła grania z mocniejszym dołem plus wszystko lepiej o klasę jak m0 ktoś lubi to r3 też powinno zagrać - a takie Andromedy będą zadowolone no i po bal. jest jednak lepiej, przestrzeń, separacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkb Posted July 1, 2018 Report Share Posted July 1, 2018 Prawisz ciekawe rzeczy @mykupyku. A jakbyś go porównał do Fiio X7 I z amp3, jeśli chodzi o rozdzielczość i separację, chyba że jej nie słuchałeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted July 2, 2018 Report Share Posted July 2, 2018 16 godzin temu, misiekkb napisał: Prawisz ciekawe rzeczy @mykupyku. A jakbyś go porównał do Fiio X7 I z amp3, jeśli chodzi o rozdzielczość i separację, chyba że jej nie słuchałeś? miałem X7 amp3 całkiem długo, ale to było grubo ponad rok temu - tak z pamięci to o dziwo R3 jest lepiej dociążony, może to sprawa też obfitszego dołu - natomiast przestrzeń i rozdzielczość po stronie X7/AMP3, ale nie jakoś bardzo 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkb Posted July 2, 2018 Report Share Posted July 2, 2018 Dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imbryk82 Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 @mykupykutestowałeś go z MEE P1? Jeśli tak, to czy jest dobrze? Szukam grajka do moich P1 i słyszałem opinie, że R3 będzie lepszy niż pionek XDP-100R. Czy coś się zmieniło w kwestii Tidal offline - wciąż nie działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
decees Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 @bigmaras kiedy dostępny będzie R6 stal u Ciebie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted July 4, 2018 Report Share Posted July 4, 2018 3 godziny temu, imbryk82 napisał: @mykupykutestowałeś go z MEE P1? Jeśli tak, to czy jest dobrze? Szukam grajka do moich P1 i słyszałem opinie, że R3 będzie lepszy niż pionek XDP-100R. Czy coś się zmieniło w kwestii Tidal offline - wciąż nie działa? P1 miałem dawno temu, powinny się zgrać, ale głowy nie dam Tidala offline nie ma, bo się Tidal nie zgodził - jak się zgodzi to będzie, czyli nie wiadomo czy będzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
awayeah Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 @mykupyku da się to to sparować po bluetooth z telefonem jak m0 i streamować muzę z fona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted July 5, 2018 Report Share Posted July 5, 2018 Godzinę temu, awayeah napisał: @mykupyku da się to to sparować po bluetooth z telefonem jak m0 i streamować muzę z fona? tak, działa, jest aptX i jakieś tam opcje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bokrug Posted July 28, 2018 Report Share Posted July 28, 2018 Meh i gdzie one, w sierpniu bedom? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmaras Posted July 28, 2018 Author Report Share Posted July 28, 2018 1 godzinę temu, Bokrug napisał: Meh i gdzie one, w sierpniu bedom? 7-10 dni, spora kolejka była 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts