Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie.

Zakupiłem słuchawki, które mi tu polecono a mianowicie Sony MDR-1A. Po wygrzaniu jestem bardzo zadowolony z dźwięku. Nadszedł czas na kupno jakiegoś wzmacniacza, aby w pełni wykorzystać ich możliwości. Telefon Sony Xperia Z3 Compact jest trochę za słaby, aby je dobrze napędzić. Po podłączeniu pod laptopa nie mam tego problemu. Z uwagi iż słucham muzyki, gdzie tylko się da, potrzebuje wzmacniacza. Coś przenośnego z własnym zasilaniem i gabarytami podobnymi do rozmiarów telefonu. Może w przyszłości zmienię źródło dźwięku, bo pewnie nie jest najlepsze, ale do tego czasu bedę używał telefonu ze względu na serwis Spotify. Budżet z możliwością nagięcia to około 400 zł. 

Proszę o sugestie i porady. 

Posted (edited)

Mobilny wzmacniacz/DAC DSD S.M.S.L. iDEA podłącze bez problemu do telefonu celem wzmocnienia sygnału? Podłącza się go chyba pod gniazdo ładowania w telefonie? Trochę lipa, bo to gniazdo w Xperii Z3 posiada zaślepkę, którą zawsze będę musiał wyciągać i do tego gniazdo znajduje się z boku telefonu.

Edited by michalpio1988
Posted
2 minuty temu, michalpio1988 napisał:

Mobilny wzmacniacz/DAC DSD S.M.S.L. iDEA podłącze bez problemu do telefonu celem wzmocnienia sygnału?

zgadza sie

Posted

A nie lepiej sprzedać Z3 i kupić jakiś telefon z dobrym audio? Z doświadczenia wiem, że takie urządzonka podłączanie do telefonu marnie się sprawdzają jako portable. Dodatkowo Z3 nie ma się czym popisać w kwestii jakości dźwięku.

Sent from my X800+ using Tapatalk

Posted

Przewodowo: Cyrus soundkey, audiolab P-DAC. 

Bezprzewodowo: xduoo XQ-23, Fiio BTR1, Shanling M0 być może zmieści się w cenie. 

Posted (edited)
25 minut temu, Caution napisał:

A nie lepiej sprzedać Z3 i kupić jakiś telefon z dobrym audio? Z doświadczenia wiem, że takie urządzonka podłączanie do telefonu marnie się sprawdzają jako portable. Dodatkowo Z3 nie ma się czym popisać w kwestii jakości dźwięku.

Jaki polecasz z takimi gabarytami i nie gorszymi parametrami co Xperia Z3 Compact? Większy telefon nie wchodzi w grę.

Dziękuję wszystkim za sugestie.

Zdecydowałem się na S.M.S.L. iDEA.

Edited by michalpio1988
Posted

Większy telefon nie wchodzi w grę.

Też kiedyś mówiłem, że jak telefon to max 4.7, aż kupowałem coraz większe na próbę i teraz 6" to dla mnie już nawet za mały telefon. Ostatnio oglądałem w sklepie note 8 i stwierdziłem, że lipa telefon, mały ten ekran, a parę lat wstecz mówiłem 5.5" telefony same teraz wychodzą, czy oni powariowali :-P
Posted
14 godzin temu, Caution napisał:

Co za brednie, gra bardzo fajnie. Tylko cicho. Mam też z3c i mdr nc750.

W takich piniondzach hi res, NC, naprawdę solidne granie i zgrabny telefon :]

Posted

Co za brednie, gra bardzo fajnie. Tylko cicho.

No właśnie i Soniaczów MDR-1A nie napędzisz. Nie samymi dokanałówkami człowiek żyje.

Posted
W dniu 26.05.2018 o 19:46, michalpio1988 napisał:

Witam serdecznie.

Zakupiłem słuchawki, które mi tu polecono a mianowicie Sony MDR-1A. Po wygrzaniu jestem bardzo zadowolony z dźwięku. Nadszedł czas na kupno jakiegoś wzmacniacza, aby w pełni wykorzystać ich możliwości. Telefon Sony Xperia Z3 Compact jest trochę za słaby, aby je dobrze napędzić. Po podłączeniu pod laptopa nie mam tego problemu. Z uwagi iż słucham muzyki, gdzie tylko się da, potrzebuje wzmacniacza. Coś przenośnego z własnym zasilaniem i gabarytami podobnymi do rozmiarów telefonu. Może w przyszłości zmienię źródło dźwięku, bo pewnie nie jest najlepsze, ale do tego czasu bedę używał telefonu ze względu na serwis Spotify. Budżet z możliwością nagięcia to około 400 zł. 

Proszę o sugestie i porady. 

Sprzedaję Cayina  C5dac za mniej niż 500 zł, może by się nadał?

Posted (edited)
W dniu 27.05.2018 o 12:55, Caution napisał:

No właśnie i Soniaczów MDR-1A nie napędzisz. Nie samymi dokanałówkami człowiek żyje.

Dlatego zakupiłem wzmacniacz S.M.S.L. iDEA. W przyszłym tygodniu dam znać jak się sprawuje.

19 godzin temu, music hunter napisał:

Sprzedaję Cayina  C5dac za mniej niż 500 zł, może by się nadał?

Jak wyżej, już zakupiłem.

W dniu 27.05.2018 o 11:47, Ardian napisał:

Co za brednie, gra bardzo fajnie. Tylko cicho. Mam też z3c i mdr nc750.

W takich piniondzach hi res, NC, naprawdę solidne granie i zgrabny telefon :]

Zgadzam się. Nie chcę go wymieniać, chyba że na coś podobnego. Taka mała cegiełka z tym "czymś" :)

Edited by michalpio1988
  • 3 weeks later...
Posted

Doszedł S.M.S.L. iDEA . Powiem krótko petarda. Świetnie napędza Sony MDR-1A z zapasem. Mały. poręczny ale wariat :) Dźwięk krystalicznie czysty, głęboki. Mam wrażenie, że delikatnie poszerzyła się scena. Jestem bardzo zadowolony. Od siebie polecam. Kupiłem z drugiej ręki praktycznie nieużywany za 320 zł.