Jump to content
Letnia Promocja (HiFiPRO / MP3Store ) PRZYGOTUJ się na Wyjazd z ULUBIONĄ MUZYKĄ ×

Question

Posted

Cześć,

próbowałem kontaktować się przez PW z kilkoma użytkkownikami, bo myślałem, że problem doboru dla mnie słuchawek nie będzie stanowiło problemu. Niestety myliłem się. Do rzeczy.

Szukam zamiennika do swoich obecnych słuchawek BT, o ile w ogóle jest coś takiego na rynku. Posiadam Sony MDR XB-650BT i jestem naprawdę zadowolony. Jako, że słucham muzyki typu rap, house, dance itp. to słuchawki są niemalże idealne. Do tego trzymają prawie 30h. więc w ogóle bajka. Problem jest taki, że uległy uszkodzeniu. Nie za bardzo mam ochotę cały czas je kleić, bo co z tego, jak po tygodniu usterka powraca.

Równie dobrze, mógłbym kupić kolejny egzemplarz, ale może jest coś podobnie grającego albo może i lepiej, w podobnej cenie? A może nawet uda się znaleźć coś taniej?

Ważne jest dla mnie to, żeby przede wszystiim nie były duże i ciężkie, tzn. żeby te nauszniki zbytnio nie odstawały, więc zakres wyboru słuchawek się pewnie jeszcze zmniejsza. Słuchawki korzystam na siłowni, ale też nie są noszone przez cały trening. Do tego w komunikacji miejskiej w drodze/z pracy i podczas jazdy na rowerze. Tłumienie w tych Sony jest ogólnie ok i chyba nie są mi potrzebne jakieś techbologie wytłumiające.

Słuchawki będa parowane tylko z telefonem Samsung Galaxy S8+, a cena jaką mógłbym przeznaczyć to 450 zł max.

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

A coś z poniższej listy jest coś wartego uwagi?

- Noontec Zoro II Wireless,

- Jabra Revo,

- MEEaudio Air-Fi Matrix2.

Jeżeli chodzi o wygląd to kolejność nie jest przypadkowa, ale jeżeli chodzi o jakość audio to pewnie MEEaudio najlepsze?

• 0
Posted

Ale nie bardzo pasują do takiej muzyki, bo z basem są dość oszczędne (chyba że coś zmienili w nowej rewizji). No i są większe niż Sony.

• 0
Posted
W dniu 15.05.2018 o 17:06, dawidd64 napisał:

To może Audio-Technica ATH-AR3BT?

One zagrają mniejszym dołem od tych Sony .

• 0
Posted

W takim razie nie wiem sam już. Najbardziej skłonny jestem ku Noontec Zoro II Wireless z Amazona. Nie wiem jednak jak grają, a też kupować słuchawki byle kupić to też słabo.

Jeżeli chodzi o 'design' (nie odstające zbytnio nauszniki, brak pokrycia pałąku skórą od strony zewnętrznej) to właśnie taki wygląd idealnie mi pasuje, gorzej pewnie z jakością audio w tych Noontec.

• 0
Posted

Fajne słuchawki. Szukałem słuchawek w średniej cenie z dobrym basem. Zdecydowałem się na Sony: https://tinyurl.com/ybj8y4zw . Wyglądają na droższe niż w rzeczywistości. To bardzo porządnie wykonane i dobrze grające słuchawki.