Jump to content
Promocja Audio Video Show 2024 ×
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×

Recommended Posts

Posted (edited)

Cascade-Image-2.jpg

Nie zauważyłem żadnego wątku o tych słuchawkach, więc zakładam.

Nowe słuchawki od Campfire Audio - tym razem nie IEMy, a najprawdziwsze słuchawki wokółuszne - model Cascade.

Nie wiem, czy będą dostępne u nas, ale sukcesu im nie wróżę - 800 dolarów to sporo, a w tym przedziale konkurencja jest duża.

https://campfireaudio.com/shop/cascade/

W skrócie:

- driver berylowy 42mm

- 38 Ohm / 100dB SPL

- wkładki akustyczne w zestawie, więc można kombinować z brzmieniem

- klasyczny campfireowski pokrowiec (uwielbiam je)

- (ponoć) dobre wykonanie - owcza skóra, aluminium, itd.

Są też już pierwsze opinie na HeadFi: https://www.head-fi.org/threads/cascade-headphone-by-campfire-audio.871210/page-8

Edited by Seler666
  • Like 3
Posted

Bardzo ciekawy design. Natomiast cena faktycznie dość spora jak na dynamiczny wokółuszny debiut z graniem na planie V (jeśli wierzyć opisom).

Posted

2600 zł z dolarów - to jak za Oppo PM-3. Ale u nas pewnie będzie drożej.

• 2 weeks later...
Posted
Godzinę temu, Seler666 napisał:

Entuzjastyczna recenzja:

A mówią, że to Z Reviews meandruje w swoich recenzjach :D.

• 8 months later...
Posted (edited)

Czy ktos testowal sluchawki z padami welurowymi?

Edited by xtpppp
Posted

Ja mam nadzieję potestować welurowe pady w przyszłym tygodniu, więc dam znać. 

Posted

Są i u mnie pady materiałowe. Słuchawki z nimi się wyrównują, ilość basu spada bardzo wyraźnie - nie słyszę większych zmian w innych pasmach, bo właśnie ten dół się tak rzuca w uszy. Do cieplejszych źródeł (vide ZX300) jak znalazł. To są ciągle ciepłe słuchawki, ale różnica jest ogromna.

Tylko uwaga - materiał, z którego wykonane są pady, jest dość specyficzny i nie każdemu może odpowiadać - nie jest to wyjątkowo miłe w dotyku. Wyraźnie też gorzej tłumią i trochę dźwięków przedostaje się na zewnątrz (na skórach cisza kompletna).

Filtr numer 2 brzmi z materiałowymi padami IMO najlepiej (na skórach czwórki).

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 3 years later...
Posted

Dorzucę swoje 3 grosze. Bardzo ciekawe słuchawki, do których cały czas wracam. Wg mnie niektóre utwory wypadają z nimi doskonale, ale niektóre mocno średnio (za bardzo gubią się szczegóły). Najbardziej mi się podoba angażujący dźwięk, który ożywia np. starsze rockowe kawałki. Po dłuższym słuchaniu mam głód detalu i je zostawiam, ale po jakimś czasie znowu chcę posłuchać tego "żywego" dźwięku  :)