Seler666 Posted February 6, 2018 Report Posted February 6, 2018 (edited) Nie zauważyłem żadnego wątku o tych słuchawkach, więc zakładam. Nowe słuchawki od Campfire Audio - tym razem nie IEMy, a najprawdziwsze słuchawki wokółuszne - model Cascade. Nie wiem, czy będą dostępne u nas, ale sukcesu im nie wróżę - 800 dolarów to sporo, a w tym przedziale konkurencja jest duża. https://campfireaudio.com/shop/cascade/ W skrócie: - driver berylowy 42mm - 38 Ohm / 100dB SPL - wkładki akustyczne w zestawie, więc można kombinować z brzmieniem - klasyczny campfireowski pokrowiec (uwielbiam je) - (ponoć) dobre wykonanie - owcza skóra, aluminium, itd. Są też już pierwsze opinie na HeadFi: https://www.head-fi.org/threads/cascade-headphone-by-campfire-audio.871210/page-8 Edited February 6, 2018 by Seler666 3 Quote
timecage Posted February 6, 2018 Report Posted February 6, 2018 Bardzo ciekawy design. Natomiast cena faktycznie dość spora jak na dynamiczny wokółuszny debiut z graniem na planie V (jeśli wierzyć opisom). Quote
Lord Rayden Posted February 6, 2018 Report Posted February 6, 2018 2600 zł z dolarów - to jak za Oppo PM-3. Ale u nas pewnie będzie drożej. Quote
stefanbat Posted February 8, 2018 Report Posted February 8, 2018 Dnia 6.02.2018 o 10:59, Lord Rayden napisał: 2600 zł z dolarów - to jak za Oppo PM-3. Ale u nas pewnie będzie drożej. Kosztują w $ tyle co jupitery, więc przekładało by się na 3299. Quote
Seler666 Posted February 21, 2018 Author Report Posted February 21, 2018 Entuzjastyczna recenzja: 1 Quote
timecage Posted February 21, 2018 Report Posted February 21, 2018 Godzinę temu, Seler666 napisał: Entuzjastyczna recenzja: A mówią, że to Z Reviews meandruje w swoich recenzjach . Quote
Seler666 Posted February 21, 2018 Author Report Posted February 21, 2018 Nie no ten koleżka zdecydowanie go przebija. Quote
xtpppp Posted October 26, 2018 Report Posted October 26, 2018 https://www.headphone.com/blogs/news/campfire-audio-cascade-dynamic-closed-back-headphone-review Quote
xtpppp Posted November 3, 2018 Report Posted November 3, 2018 (edited) Czy ktos testowal sluchawki z padami welurowymi? Edited November 3, 2018 by xtpppp Quote
Seler666 Posted November 3, 2018 Author Report Posted November 3, 2018 Ja mam nadzieję potestować welurowe pady w przyszłym tygodniu, więc dam znać. Quote
Seler666 Posted November 10, 2018 Author Report Posted November 10, 2018 Są i u mnie pady materiałowe. Słuchawki z nimi się wyrównują, ilość basu spada bardzo wyraźnie - nie słyszę większych zmian w innych pasmach, bo właśnie ten dół się tak rzuca w uszy. Do cieplejszych źródeł (vide ZX300) jak znalazł. To są ciągle ciepłe słuchawki, ale różnica jest ogromna. Tylko uwaga - materiał, z którego wykonane są pady, jest dość specyficzny i nie każdemu może odpowiadać - nie jest to wyjątkowo miłe w dotyku. Wyraźnie też gorzej tłumią i trochę dźwięków przedostaje się na zewnątrz (na skórach cisza kompletna). Filtr numer 2 brzmi z materiałowymi padami IMO najlepiej (na skórach czwórki).Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote
mstr2x Posted April 12, 2022 Report Posted April 12, 2022 Dorzucę swoje 3 grosze. Bardzo ciekawe słuchawki, do których cały czas wracam. Wg mnie niektóre utwory wypadają z nimi doskonale, ale niektóre mocno średnio (za bardzo gubią się szczegóły). Najbardziej mi się podoba angażujący dźwięk, który ożywia np. starsze rockowe kawałki. Po dłuższym słuchaniu mam głód detalu i je zostawiam, ale po jakimś czasie znowu chcę posłuchać tego "żywego" dźwięku Quote
Recommended Posts