Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Jestem tu nowy i mam nadzieje że nie walnę głupoty zakładając kolejny taki sam temat.

Potrzebuje spolszczenie do Fiio x5 III , gdzie i jak to zrobić?

Pomoże ktoś?

Pozdrawiam

Posted

Nauczyć się angielskiego lub innego, który jest do wyboru. Nie ma oficjalnego spolszczenia

• 1 year later...
Posted

No i masz: prosił, prosił i wyprosił- jest spolszczenie jak drut (nowy firmware dodał). Ale i tak jakoś po angielsku składnie to idzie 😉

• 2 months later...
Posted
 Witam,

Panowie, chciałbym przedstawić sposób na spolszczenie FiiO X5 III

1. Instalujemy z gogle play MoreLocale 2

2.na PC ściągamy i instalujemy Minimal ADB [TOOL]Minimal ADB and Fastboot [7-18-13] - xda-developers  

robiłem na wersji portable też działa

3. włączamy w fiio tryb debugowania (ustawienia>informacje>klikamy w nr kompilacji u mnie 1.2.5 będzie odliczać klikamy aż przestanie>cofamy z powrotem>mamy dodatkową opcje wchodzimy i włączamy debugowanie USB)

4. podłączamy FiiO pod usb i czekamy aż się zainstalują sterowniki

5. uruchamiamy ADB (cmd-here)i wpisujemy: adb shell

6. powinno wykryć telefon i pojawić się cośtakiego: shell@android:/ $ (lub podobne shell będzie na początku)

7. wpisujemy teraz: pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale android.permission.CHANGE_CONFIGURATION

8. Naciskamy enter. Powinno bez żadnych błędów przejść znowu do shell@android:/ $

9. odłączamy FiiO od usb i włączamy Morelocale 2

10. wybieramy język polski i wychodzimy z aplikacji.

Tadam!

fiio x5.jpg

• Like 1