zOrg Posted January 21, 2018 Report Posted January 21, 2018 Cześć, chcę używać moje go C10 jako usb-dac pod Ubuntu. Po podłaczeniu system wykrywa bez problemu C10, ale jest zaburzony balans w słuchawkach, tzn. prawa gra bardzo głośno, a lewa bardzo cicho, dopiero po przesunięciu suwaka głośności (na odtwarzaczu C10) na max. głośności balans wyrównuje się (słuchawki sa podpięte pod wyjście słuchawkowe). Ponadto słychać nieprzyjemne "przepięcia" w słuchawkach. Mógłby mi ktoś pomóc? Quote
retter Posted January 21, 2018 Report Posted January 21, 2018 Spróbuj inne stery lub odpalić inną dystrybucje pingwina z płyty zobaczyć co będzie. Quote
retter Posted January 21, 2018 Report Posted January 21, 2018 Spróbuj inne stery lub odpalić inną dystrybucje pingwina z płyty zobaczyć co będzie. @Tux jakieś pomysły? Spróbuj inne stery lub odpalić inną dystrybucje pingwina z płyty zobaczyć co będzie. @Tux jakieś pomysły? Spróbuj inne stery lub odpalić inną dystrybucje pingwina z płyty zobaczyć co będzie. @Tux jakieś pomysły? 1 Quote
Guest Posted January 21, 2018 Report Posted January 21, 2018 Colorfly C10 jako USB DAC ma regulację głośności z urządzenia? Najlepszym wyjściem jest ustawić z panelu wszystko na 100 % i sterowanie głośnością z urządzenia. Do regulacji głośności w systemie lepiej użyć pavucontrol, tam jest parę opcji więcej, jak np. ustawianie kanałów oddzielnie. To są najlepsze i najprostsze rozwiązania. Już nawet kontrolki w KDE są tu lepsze, niż te z Ubuntu jak na zrzucie. Quote
zOrg Posted January 22, 2018 Author Report Posted January 22, 2018 pomogło!!!! . wystarczyło ustawić na urządzeniu 100% głośności i sterowanie głośnością w systemie i wszystko jest w porządku dzięki za pomoc! Quote
Recommended Posts