kakuxpl Posted December 10, 2017 Report Posted December 10, 2017 (edited) Witam! Szukam jakiegoś smartphone'a z androidem. Mój budżet to maksymalnie 900 PLN. Biorę pod uwagę używane egzemplaże. Liczy się tylko dedykowany DAC, wzmacniacz i ewentualnie dobra implementacja DAC'a. Miałem Galaxy S3 LTE + Boeffla Sound. To to dopiero była moc i jakość dźwięku. Aktualnie mam Galaxy S5 a'la Qualcomm i kaszanka niestety. Jeśli coś gra według Was lepiej niż wspomniany S3 + Boeffla, bardziej czysto i głośniej proszę o propozycje. <preferuję jak najbardziej naturalny / płaski wykres dźwięku> Edited December 10, 2017 by kakuxpl Quote
Damix Posted December 10, 2017 Report Posted December 10, 2017 Axon 7. Ma dedykowany układ audio, mocy ma po dostatkiem, specyfikacja również na poziomie flagowca z zeszłego roku. Często na gearbest jest za ok 850 zł. Quote
kakuxpl Posted December 10, 2017 Author Report Posted December 10, 2017 (edited) 16 minut temu, Damix napisał: Axon 7. Ma dedykowany układ audio, mocy ma po dostatkiem, specyfikacja również na poziomie flagowca z zeszłego roku. Często na gearbest jest za ok 850 zł. Ooo, bardzo fajny! Nawet ma oficialne wsparcie LineageOS. Faworyt póki co. Ale czy jakościowo jest jak ten S3? Edit: Ojojoj (Galaxy S3) Wolfson kontra (Axon 7) jakiś Qualcomm... chyba Wolfson miażdży tego Qualcomm'a, nie? 13 minut temu, Patriq6 napisał: A próbowałeś z viper fx? Neutron Music Player (Audiophile + 64bitowy sampling) + AINUR Audio Sauron + Viper4Android (tylko opcja DDC - korekcja pasma na dany model by amplituda była jak najbardziej płaska) + odpowiedni filtr pod moje słuchawki + FLAC. Tyle chyba wwystarczy. Edited December 10, 2017 by kakuxpl Quote
Damix Posted December 10, 2017 Report Posted December 10, 2017 (edited) No to musisz trochę nadrobić bo się pozmieniało. Obecnie najlepsze 'kostki' w telefonach to Sabre i AKM. Gra to zdecydowanie lepiej niż wolfson w galaxy s3. W Axon7 jest DSP AK4961 i DAC – AK4490EN. Edited December 10, 2017 by Damix 1 1 Quote
Perul Posted December 10, 2017 Report Posted December 10, 2017 S3 to może kiedyś był dobry, obecnie sporo sprzętów gra lepiej. Z tych które miałem okazję słyszeć, to lepiej grały: BB Z10, Ulefone Paris, ZTE Axon Mini, z czego najlepiej gra właśnie Axon Mini Quote
kakuxpl Posted December 12, 2017 Author Report Posted December 12, 2017 (edited) Wróć! Jeszcze nie zamykam. Czy Axon 7 i Axon 7 Mini to to samo pod względem audio i różni się tylko rozmiarem wyświetlacza? Edited December 12, 2017 by kakuxpl Quote
Recommended Posts