JimmiB Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Tylko te klipsch on-ear to nauszne, natomiast takstary są wokółuszne, czy to nie ma znaczenia przy porównaniu? (pytam serio) @Jaro54 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Chodzi o jakość dźwięku. Te nauszne biją 82 Pro wokółuszne. Jak chcesz porównanie wokółusznych do BossHiFi B8 : w każdej kategorii 82 Pro przegrywają, no chyba że komuś zależy tylko i wyłacznie na basie, to wtedy tylko 82Pro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JimmiB Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 w sumie nawet podobnie kosztują, ale na początek przetestuję takstary, jeśli mi się nie spodobają, to sprzedam i kupię B8 w ogóle, ktoś orientuje się czy te takstary co obecnie są zamówione, będą z walizkami, czy bez? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drXz0r Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 6 minut temu, JimmiB napisał: w sumie nawet podobnie kosztują, ale na początek przetestuję takstary, jeśli mi się nie spodobają, to sprzedam i kupię B8 w ogóle, ktoś orientuje się czy te takstary co obecnie są zamówione, będą z walizkami, czy bez? Ciesz się jak w ogóle przyjdą:P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oblivion Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 3 godziny temu, JimmiB napisał: w sumie nawet podobnie kosztują, ale na początek przetestuję takstary, jeśli mi się nie spodobają, to sprzedam i kupię B8 w ogóle, ktoś orientuje się czy te takstary co obecnie są zamówione, będą z walizkami, czy bez? Jak pamiętam z walizkami. Gdzieś w miarę na początku wątku z preorderem było na ten temat pisane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted December 5, 2017 Report Share Posted December 5, 2017 Ja pytałem i @Superataodpisał że z walizkami. To jest tektura i cieniutka blaszka ale fajnie wygląda, mam taką do 80 Pro 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Mówią, że dobre: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palpatine Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 No proszę, nie pamiętam tak pochlebnej recenzji na jego kanale Duże zaskoczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 Dziś słuchałem króciutko u Wojtka. Potwierdzam, są bardzo wygodne, leciutkie, pady przyjemne, ucho się schowało całe i nie dotykała przetwornika. Jakoś wykonania bardzo dobra. Grają cieplutko, przyjemnie. Fajna scena stereo. Wysokie bez żadnych felerów, basik taki umfff. Udany patent z mechanicznym bas portem w każdej słuchawce. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MPM Posted December 8, 2017 Report Share Posted December 8, 2017 Ciekawe jak nasze odczucia po pierwszych odsłuchach bedą sie kształtować. Podobał mi się wątek o małym włoskim samochodzie sportowym...... hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam 76 Posted December 14, 2017 Author Report Share Posted December 14, 2017 No cóż, słuchawki wymiatają, zdecydowanie nie ustępują Fostexowi th 610, no może poza wyglądem i wykonaniem ale za te pieniądze są SUPER! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdoeM Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Tylko mnie te słuchawki... rozczarowały? Granie jakie prezentują jest dosyć jasne, ale... Wysokie tony kują trochę po uszach gdy slucham np ciepło brzmiącej muzyki typu funk to ta perkusja powinna brzmiec jednak ciepło a tutaj dostajemy metaliczne cyk cyk cyk... Tak jakby nie odtwarzały wiernie tego co jest w utworze w wysokich tonach tylko podkolorowywały to pasmo według swojego widzi mi się. Esski też zostają troche uwypuklone jak np w w moich Superlux HD 669 które są typowo studyjnymi słuchawkami - jednak bardziej zrównoważonymi w paśmie niż Takstary. Średnica jest delikatnie wycofana ale nadal dobrze czytelna jednak mam wrażenie ze na pierwszy rzut idzie wyższa średnica która jest bliżej słuchacza gdzie masz np wyrazistość mowy i niuanse a tamta niższa(np niskie męskie głosy) jest troszeczke przytłumiona stąd nie bardzo mi się podobają męskie wokale na tych słuchawkach . Na plus na pewno rozdzielczość i scena - tutaj prezentuje sie to dosyc to dosyć dobrze w przód/tył jest naprawdę znakomicie jak na zamknięte słuchawki w szerokość dobrze ale bez szału No i to czego sie spodziewalem że będzie niszczyło system - bass. Niestety nie jest tak dobry jak w moich Soundmagic HP150(R.I.P. pałąk). Na zamknietych bass reflexach jest go mało i nie ma dobrego "zejścia" generalnie brzmi jak w słuchawkach półotwartych. Na słabszym podbiciu ilość bassu jest już ok nie jest przesadzona ale jednak jego jakość mogłaby być lepsza. Na maksymalnym podbiciu to już tylko dla bassheadów bo bass zalewa i przykrywa inne pasma. Słuchawkom jak na mój gust brakuje "muzykalności" i moim zdaniem nie nadają sie do muzyki analogowej jak np jazz - cyfrowe utwory jeszcze z dobrą stereofonią i rozdzielczością to zdecydowanie ich bajka. Myśle, że jakby je podłaczyć do ciepłego źródła moznaby uzyskać niezły efekt. U mnie grały na interfejsie audio który ma raczej jasne neutralne brzmienie stad może średnio sie to zgrało. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuQi Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 8 godzin temu, Adam 76 napisał: No cóż, słuchawki wymiatają, zdecydowanie nie ustępują Fostexowi th 610, no może poza wyglądem i wykonaniem ale za te pieniądze są SUPER! No to zapowiada się nieźle 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam 76 Posted December 14, 2017 Author Report Share Posted December 14, 2017 LuQi zartowalem, graja tak jak kosztuja, dzieciak zadowolony z prezentu a dla mnie totalny szit. Tyle w temacie. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted December 14, 2017 Moderator Report Share Posted December 14, 2017 Godzinę temu, AdoeM napisał: Tylko mnie te słuchawki... rozczarowały? Granie jakie prezentują jest dosyć jasne, ale... Wysokie tony kują trochę po uszach gdy slucham np ciepło brzmiącej muzyki typu funk to ta perkusja powinna brzmiec jednak ciepło a tutaj dostajemy metaliczne cyk cyk cyk... Tak jakby nie odtwarzały wiernie tego co jest w utworze w wysokich tonach tylko podkolorowywały to pasmo według swojego widzi mi się. Esski też zostają troche uwypuklone jak np w w moich Superlux HD 669 które są typowo studyjnymi słuchawkami - jednak bardziej zrównoważonymi w paśmie niż Takstary. Średnica jest delikatnie wycofana ale nadal dobrze czytelna jednak mam wrażenie ze na pierwszy rzut idzie wyższa średnica która jest bliżej słuchacza gdzie masz np wyrazistość mowy i niuanse a tamta niższa(np niskie męskie głosy) jest troszeczke przytłumiona stąd nie bardzo mi się podobają męskie wokale na tych słuchawkach . Na plus na pewno rozdzielczość i scena - tutaj prezentuje sie to dosyc to dosyć dobrze w przód/tył jest naprawdę znakomicie jak na zamknięte słuchawki w szerokość dobrze ale bez szału No i to czego sie spodziewalem że będzie niszczyło system - bass. Niestety nie jest tak dobry jak w moich Soundmagic HP150(R.I.P. pałąk). Na zamknietych bass reflexach jest go mało i nie ma dobrego "zejścia" generalnie brzmi jak w słuchawkach półotwartych. Na słabszym podbiciu ilość bassu jest już ok nie jest przesadzona ale jednak jego jakość mogłaby być lepsza. Na maksymalnym podbiciu to już tylko dla bassheadów bo bass zalewa i przykrywa inne pasma. Słuchawkom jak na mój gust brakuje "muzykalności" i moim zdaniem nie nadają sie do muzyki analogowej jak np jazz - cyfrowe utwory jeszcze z dobrą stereofonią i rozdzielczością to zdecydowanie ich bajka. Myśle, że jakby je podłaczyć do ciepłego źródła moznaby uzyskać niezły efekt. U mnie grały na interfejsie audio który ma raczej jasne neutralne brzmienie stad może średnio sie to zgrało. Wygrzej sztuki testowe pracowały sporo i nie miały takich efektów o jakich napisałeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 Ja Wojtku słuchałem testowych i miałem podobne, nie najlepsze zdanie o niech. Dla ich sq zrezygnowałem z preorderu, a byłem pierwszy który się zapisał. Miałem może zbyt duże w stosunku do nich oczekiwania, ale po B8 myślałem że będą lepsze. Po raz drugi Takstar mnie negatywnie zaskoczył, pierwszy to preorder ML 750. Szkoda bo do tej pory byłem bardzo zadowolony z Takstarów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oblivion Posted December 14, 2017 Report Share Posted December 14, 2017 (edited) Tu jest mod, żeby grały neutralniej: https://www.head-fi.org/threads/takstar-pro-82-review-impressions-and-discussion-thread.849965/page-25#post-13786031 Edited December 14, 2017 by oblivion Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam 76 Posted December 14, 2017 Author Report Share Posted December 14, 2017 takstary to pikus po projekcji gwiezdnych wojen....cierpie, bardzo cierpie, ehhh te recenzje 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted December 15, 2017 Moderator Report Share Posted December 15, 2017 Nie wychwalam ich pod niebiosa ale nie odbiegają od tego co pokazały PRO80 - dźwiękowo, a są bardziej wygodne i maja lepsze poduchy. Pamiętajmy, ze pro80 zrobiły się kultowe po modyfikacjach. Pozostaje też, kwestia zgrania i ogólnych upodobań. Słuchało ich u mnie kilkanaście osób, kilka się zapisało, a w sumie tylko jednej nie podobały się. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bumbumpst Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 Ja jeszcze nie mam, ale internety mówią, że te słuchawki są bardzo "transparentne" i czułe na źródło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted December 15, 2017 Moderator Report Share Posted December 15, 2017 16 godzin temu, Jaro54 napisał: Ja Wojtku słuchałem testowych i miałem podobne, nie najlepsze zdanie o niech. Dla ich sq zrezygnowałem z preorderu, a byłem pierwszy który się zapisał. Miałem może zbyt duże w stosunku do nich oczekiwania, ale po B8 myślałem że będą lepsze. Po raz drugi Takstar mnie negatywnie zaskoczył, pierwszy to preorder ML 750. Szkoda bo do tej pory byłem bardzo zadowolony z Takstarów. Czytając stopki osób którym się nie podobało widzę jeden punkt wspólny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 4 minuty temu, Superata napisał: Czytając stopki osób którym się nie podobało widzę jeden punkt wspólny Jaki punkt wspólny? 80 Pro? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted December 15, 2017 Moderator Report Share Posted December 15, 2017 Fiio i raczej bardziej "ostre" upodobanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted December 15, 2017 Report Share Posted December 15, 2017 Powiedziałbym neutralne, X5 III gen to raczej neutralne w stronę jasnego. 80 Pro pięknie brzmią z X5 III gen, a 82 Pro na odsłuchach był niesłuchalny, zarówno z X5 jak i M1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted December 15, 2017 Moderator Report Share Posted December 15, 2017 Stockowe Pro80? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts