Jump to content
Sivga & Sendy Audio - reaktywacja - specjalna oferta ×

Takstar PRO82 opinie ,wrażenia

Adam 76

Recommended Posts

Jeśli tak brzmi Fostex TH900 to współczuję ludziom, którzy wydali tyle kasy za tak słabe granie. Mnie z niczym dobrym nie kojarzy się granie 82Pro. BossHiFi to klasa- dwie wyżej przynajmniej przy połączeniu z Fiio X5 II gen i M1 Shanling, bo na tym słuchałem. Dawno w słuchawkach powyżej 100 pln nie słyszałem tak zamulonego dźwięku, a oba grajki do ciemnych nie należą.

• Thanks 1

No ja ich nie słyszałem, może i masz rację, cytowałem wrażenia ich posiadaczy (podobno bardzo detaliczne) hah, a tak na marginesie - co do fiio x5III to dla mnie referencyjny  przykład właśnie zamulonego grajka absolutnie nie wartego nawet 1500 zł. za nowy i współczuję sobie, że go posiadam :P. ps. Mam w pamięci polecane przez Ciebie "Klipsze", gdy 82 rozczarują moje dziecko na basiku.

Edited by Adam 76

41 minut temu, Jaro54 napisał:

Jeśli tak brzmi Fostex TH900 to współczuję ludziom, którzy wydali tyle kasy za tak słabe granie. Mnie z niczym dobrym nie kojarzy się granie 82Pro. BossHiFi to klasa- dwie wyżej przynajmniej przy połączeniu z Fiio X5 II gen i M1 Shanling, bo na tym słuchałem. Dawno w słuchawkach powyżej 100 pln nie słyszałem tak zamulonego dźwięku, a oba grajki do ciemnych nie należą.

Chyba trafiłeś jakąś wadliwą parę albo miałeś zły dzień. Opinie w sieci ludzi którzy słuchali, albo mają je na codzień, są przynajmniej pozytywne, niekiedy wręcz peany pochwalne na ich cześć piszą.

• Confused 1

Poczytajcie porównanie z innymi słuchawkami. Też daleko im do B8.

4 minuty temu, Adam 76 napisał:

No ja ich nie słyszałem, może i masz rację, cytowałem wrażenia ich posiadaczy (podobno bardzo detaliczne) hah, a tak na marginesie - co do fiio x5III to dla mnie referencyjny  przykład właśnie zamulonego grajka absolutnie nie wartego nawet 1500 zł. za nowy i współczuję sobie, że go posiadam :P. ps. Mam w pamięci polecane przez Ciebie "Klipsze", gdy 82 rozczarują moje dziecko na basiku.

Bas w Klipschach a bas w 82Pro to tak jakbyś porównał dźwięk samochodu sportowego z golfem I z dołożonym tłumikiem :) Nie wiem na czym słuchasz Fiio jeśli określasz go jako zamulony. Może  pliki z muzyką masz do niczego. Oby wszystko było tak zamulone jak X5

@Jaro54Tobie chyba placa za reklame tych sluchawek, bo nikt normalny chyba sie tak nie zachowuje. Co otworze jakis temat o doborze sluchawek to twoj post jest pierwszy z jedna z tych dwoch par sluchawek. Wiekszosc ludzi daje ci lagodnie do zrozumienia ze ich nie chca a ty sie uczepiasz jak rzep i brniesz w to dalej. Ludzie maja swoj sluch i swoje gusta, daj im spokoj... 

• Like 4
  • Confused 1

52 minuty temu, MelancholicMan napisał:

@Jaro54Tobie chyba placa za reklame tych sluchawek, 

BossHiFi B8 są warte tej reklamy, w swoim przedziale cenowym graja rewelacyjnie (oczywiście nie są uniwersalne i nie do każdej muzyki się nadają). A ty słuchałeś że się tak negatywnie ustosunkowałeś do nich?

Sorry za spam.

• Like 1

Dziś wybieram się do sklepu posłuchać z Xduoo X2, może Mikołaj mnie podejrzy i jeśli mu szepnę, że mi się podobają, to przyniesie pod choinkę? :D

Jeśli uda się odsłuchać, napiszę opinię :)

Edited by SanDiego

16 minut temu, SanDiego napisał:

Dziś wybieram się do sklepu posłuchać z Xduoo X2, może Mikołaj mnie podejrzy i jeśli mu szepnę, że mi się podobają, to przyniesie pod choinkę? :D

Jeśli uda się odsłuchać, napiszę opinię :)

było by super, bo mnie ręka też swędzi aby zamówić a DAPa mam tego samego :P

:) Przesłuchałem, faktycznie jest bas, średnica dość wyraźna, ale zaznaczam, że odsłuch robiłem na xDuoo X2, na miejscu pan się zdziwił, jak zapytałem, czy mają coś z większym jeszcze basem, a to się okazało, że mój xduoo go obcina.

Czyli mój test nie do końca miarodajny :P

Bo basu w nich za dużo i to nie najlepszego, nie popisał się Takstar w tym modelu 

Dla mnie basu jest w sam raz, a niekiedy wręcz za mało, ale póki co słuchałem tylko w mp3store z telefonu.

Dla "bassheada" tego basu będzie imo za mało bez otwarcia portów, a otwarcie wpływa niekorzystnie na resztę pasma. Ale co ucho to opinia, dlatego najlepiej obadać samemu.

Z tego co czytałem, dla tych słuchawek bardzo istotne jest źródło - na średnim zagrają średnio, na dobrym dużo lepiej.

Ja słuchałem ich na X5 II i M1. W każdym wypadku było zamulenie basem, a nie są to grajki basowe, więc przy cieplej brzmiącym dap-ie raczej po za basem niewiele będzie. I właśnie ich granie spowodowało, że wypisałem się

• 3 weeks later...
Dnia 11/6/2017 o 12:16, Jaro54 napisał:

Poczytajcie porównanie z innymi słuchawkami. Też daleko im do B8.

Bas w Klipschach a bas w 82Pro to tak jakbyś porównał dźwięk samochodu sportowego z golfem I z dołożonym tłumikiem :) Nie wiem na czym słuchasz Fiio jeśli określasz go jako zamulony. Może  pliki z muzyką masz do niczego. Oby wszystko było tak zamulone jak X5

Z ciekawości o jakie Klipsze chodzi? Bo coś nie kojarzę, w każdym bądź razie wiem, że nie HP3 :D

82pro w jakiej konfiguracji słuchałeś (basporty )?

Klipsch Reference On-ear. Słuchałem we wszystkich możliwych ustawieniach. I dla mnie niesłuchalne. A odsluch był z X5 III Gen i M1 a więc jasne dapy 

• Like 1