Adam 76 Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 (edited) Podobno pro 82 brzmieniowo mają wiele wspólnego z fostexem th 900, no no będzie ciekawie Posty wydzielone z tematu zbiorowego zamówienia. //BamboszeK Edited November 8, 2017 by BamboszeK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Jeśli tak brzmi Fostex TH900 to współczuję ludziom, którzy wydali tyle kasy za tak słabe granie. Mnie z niczym dobrym nie kojarzy się granie 82Pro. BossHiFi to klasa- dwie wyżej przynajmniej przy połączeniu z Fiio X5 II gen i M1 Shanling, bo na tym słuchałem. Dawno w słuchawkach powyżej 100 pln nie słyszałem tak zamulonego dźwięku, a oba grajki do ciemnych nie należą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam 76 Posted November 6, 2017 Author Report Share Posted November 6, 2017 (edited) No ja ich nie słyszałem, może i masz rację, cytowałem wrażenia ich posiadaczy (podobno bardzo detaliczne) hah, a tak na marginesie - co do fiio x5III to dla mnie referencyjny przykład właśnie zamulonego grajka absolutnie nie wartego nawet 1500 zł. za nowy i współczuję sobie, że go posiadam . ps. Mam w pamięci polecane przez Ciebie "Klipsze", gdy 82 rozczarują moje dziecko na basiku. Edited November 6, 2017 by Adam 76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bumbumpst Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 41 minut temu, Jaro54 napisał: Jeśli tak brzmi Fostex TH900 to współczuję ludziom, którzy wydali tyle kasy za tak słabe granie. Mnie z niczym dobrym nie kojarzy się granie 82Pro. BossHiFi to klasa- dwie wyżej przynajmniej przy połączeniu z Fiio X5 II gen i M1 Shanling, bo na tym słuchałem. Dawno w słuchawkach powyżej 100 pln nie słyszałem tak zamulonego dźwięku, a oba grajki do ciemnych nie należą. Chyba trafiłeś jakąś wadliwą parę albo miałeś zły dzień. Opinie w sieci ludzi którzy słuchali, albo mają je na codzień, są przynajmniej pozytywne, niekiedy wręcz peany pochwalne na ich cześć piszą. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Poczytajcie porównanie z innymi słuchawkami. Też daleko im do B8. 4 minuty temu, Adam 76 napisał: No ja ich nie słyszałem, może i masz rację, cytowałem wrażenia ich posiadaczy (podobno bardzo detaliczne) hah, a tak na marginesie - co do fiio x5III to dla mnie referencyjny przykład właśnie zamulonego grajka absolutnie nie wartego nawet 1500 zł. za nowy i współczuję sobie, że go posiadam . ps. Mam w pamięci polecane przez Ciebie "Klipsze", gdy 82 rozczarują moje dziecko na basiku. Bas w Klipschach a bas w 82Pro to tak jakbyś porównał dźwięk samochodu sportowego z golfem I z dołożonym tłumikiem Nie wiem na czym słuchasz Fiio jeśli określasz go jako zamulony. Może pliki z muzyką masz do niczego. Oby wszystko było tak zamulone jak X5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam 76 Posted November 6, 2017 Author Report Share Posted November 6, 2017 To nie pliki i nie słuchawki to po prostu cały fiio x5 III ale zostawmy już tego nieszczęsnego grajczyne w spokoju, narobiłeś mi smaka na Klipiszorny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MelancholicMan Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 @Jaro54Tobie chyba placa za reklame tych sluchawek, bo nikt normalny chyba sie tak nie zachowuje. Co otworze jakis temat o doborze sluchawek to twoj post jest pierwszy z jedna z tych dwoch par sluchawek. Wiekszosc ludzi daje ci lagodnie do zrozumienia ze ich nie chca a ty sie uczepiasz jak rzep i brniesz w to dalej. Ludzie maja swoj sluch i swoje gusta, daj im spokoj... 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bialy_Wilk Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 52 minuty temu, MelancholicMan napisał: @Jaro54Tobie chyba placa za reklame tych sluchawek, BossHiFi B8 są warte tej reklamy, w swoim przedziale cenowym graja rewelacyjnie (oczywiście nie są uniwersalne i nie do każdej muzyki się nadają). A ty słuchałeś że się tak negatywnie ustosunkowałeś do nich? Sorry za spam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MelancholicMan Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Ale ja nigdzie nie napisalem, ze to slabe sluchawki. Nie napisalem tez ze nie sa warte reklamy. Chodzilo mi o sam stosunek do innych ludzi na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laocy Posted November 6, 2017 Report Share Posted November 6, 2017 Słuchałem w MP3store z 5 min z AK70-po zamknięciu bass portów zaciekawiły mnie.W tej cenie nie mam zastrzeżeń.Posłucham(jak będę już je miał) ze sprzętem stacjonarnym. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted November 6, 2017 Moderator Report Share Posted November 6, 2017 Dzięki za temat jeszcze tylko niech moderatorzy zrobią porządek w temacie promocji i przeniosą tu co trzeba. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenzo Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 To ja od razu zadam pytanie o źródło. Jakie byście polecali do najlepiej 400 złotych, maksymalnie 650? Myślę nad smslem m3 (posiadam też Somic V2 aktualnie) i ifi idsd le nano. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drXz0r Posted November 7, 2017 Report Share Posted November 7, 2017 A ja ciekaw jestem jak zgra się z maya u5 - widziałem, że kilka osób z poprzedniego tematu również jest w posiadaniu audiotraka. Nie planowałem zmiany źródła, ale jak będzie trzeba to cóż... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SanDiego Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 (edited) Dziś wybieram się do sklepu posłuchać z Xduoo X2, może Mikołaj mnie podejrzy i jeśli mu szepnę, że mi się podobają, to przyniesie pod choinkę? Jeśli uda się odsłuchać, napiszę opinię Edited November 9, 2017 by SanDiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scipio Africanus Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 16 minut temu, SanDiego napisał: Dziś wybieram się do sklepu posłuchać z Xduoo X2, może Mikołaj mnie podejrzy i jeśli mu szepnę, że mi się podobają, to przyniesie pod choinkę? Jeśli uda się odsłuchać, napiszę opinię było by super, bo mnie ręka też swędzi aby zamówić a DAPa mam tego samego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SanDiego Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 Przesłuchałem, faktycznie jest bas, średnica dość wyraźna, ale zaznaczam, że odsłuch robiłem na xDuoo X2, na miejscu pan się zdziwił, jak zapytałem, czy mają coś z większym jeszcze basem, a to się okazało, że mój xduoo go obcina. Czyli mój test nie do końca miarodajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 Bo basu w nich za dużo i to nie najlepszego, nie popisał się Takstar w tym modelu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SanDiego Posted November 9, 2017 Report Share Posted November 9, 2017 Lepiej wg mnie zagrały HD6000 - jakby szersza scena i bas nieco szerszy, nieco mocniejszy, ale też niespecjalnie nachalny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bumbumpst Posted November 10, 2017 Report Share Posted November 10, 2017 Dla mnie basu jest w sam raz, a niekiedy wręcz za mało, ale póki co słuchałem tylko w mp3store z telefonu. Dla "bassheada" tego basu będzie imo za mało bez otwarcia portów, a otwarcie wpływa niekorzystnie na resztę pasma. Ale co ucho to opinia, dlatego najlepiej obadać samemu. Z tego co czytałem, dla tych słuchawek bardzo istotne jest źródło - na średnim zagrają średnio, na dobrym dużo lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted November 10, 2017 Report Share Posted November 10, 2017 Ja słuchałem ich na X5 II i M1. W każdym wypadku było zamulenie basem, a nie są to grajki basowe, więc przy cieplej brzmiącym dap-ie raczej po za basem niewiele będzie. I właśnie ich granie spowodowało, że wypisałem się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scipio Africanus Posted November 10, 2017 Report Share Posted November 10, 2017 no to trzeba będzie się samemu przejechać, kuszą mnie strasznie zw. za tą cenę... ale się zastanawiam czy nie lepiej na m40x się porwać, poczekam na więcej recenzji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scipio Africanus Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Panowie a jak jakość wykonania? Widełki są plastikowe? Szkrzypią lub coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisnia5715 Posted December 1, 2017 Report Share Posted December 1, 2017 Ktoś testował, jak się mają do takstarow hi2050? Oczywiście pomijając to że jedne otwarte a drugie zamknięte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oblivion Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Dnia 11/6/2017 o 12:16, Jaro54 napisał: Poczytajcie porównanie z innymi słuchawkami. Też daleko im do B8. Bas w Klipschach a bas w 82Pro to tak jakbyś porównał dźwięk samochodu sportowego z golfem I z dołożonym tłumikiem Nie wiem na czym słuchasz Fiio jeśli określasz go jako zamulony. Może pliki z muzyką masz do niczego. Oby wszystko było tak zamulone jak X5 Z ciekawości o jakie Klipsze chodzi? Bo coś nie kojarzę, w każdym bądź razie wiem, że nie HP3 82pro w jakiej konfiguracji słuchałeś (basporty )? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted December 4, 2017 Report Share Posted December 4, 2017 Klipsch Reference On-ear. Słuchałem we wszystkich możliwych ustawieniach. I dla mnie niesłuchalne. A odsluch był z X5 III Gen i M1 a więc jasne dapy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts