Jump to content

oblivion

Recommended Posts

Focal clear (1m10s), Audeze LCD-MX4 (6:58), MrSpekaers Aeon Flow (13:37),  Abyss Diana(3000$ planary, 26:15), Fostex TH900mk2 Emerald Green (33m6s), ZMF Auteur (42,28), Ultrasone eidion 8 ex (46,26), ATH-ADX5000 (2000$, 1:04:00), Final D8000 (1;08'20) Klipsch Heritage HP-3 (1000$ biodyna, 1:09:22), bezpośrednio potem całkiem ładny stacjonarny klocek.

https://www.youtube.com/watch?v=YjF38V8Oyjk

Audeze LCD-MX4 były wcześniej pokazywane, nazywały się albo Pro albo studio. Diana'e widziałem z 2 albo 3 miesiące temu, też żadna nowość. Final D8000 były w Monachium. 

Ale te Klipsche przepiękne :) Chyba przekonają mnie do otwartych słuchawek :)

Pod względem wyglądu zdecydowanie wygrywają Klipsche i ZMF.

Zastanawia mnie za to model biznesowy Ultrasone. Większość ich oferty to superdrogie modele o niezbyt dobrej renomie. Ciekawe jak z ich zbytem.

Myślę, że targetem Ultrasone są ludzie, którzy nie czytają opinii, nie siedzą na forach, stać ich i wychodzą z założenia, że drogie i markowe = dobre.

Edited by Karmazynowy
  • Like 1

jeszcze kilka rzeczy dodam:
33m19s Fostex T60RP
31:56 Fostex TH610 z ślicznymi muszlami
14:47 MrSpeakers ETHER ES (prototyp, elektrostaty)

Odnośnie Klipsch to już kiedyś było, są też inne modele: https://www.innerfidelity.com/content/ces-2017-klipsch-upcoming-heritage-headphone-line

Co do ZMF to obstawiam, że będą grać najlepiej z tych nowych słuchawek, przynajmniej w swojej cenie. Co do wykonania to na oczy nie widziałem, ale na zdjęciach wszystko prezentuje się raczej wzorowo i według mnie tworzą przecudowne muszle:

IMG_4961.jpg

9972265.png

IMG_5524.png

Edited by oblivion

7 godzin temu, Karmazynowy napisał:

Myślę, że targetem Ultrasone są ludzie, którzy nie czytają opinii, nie siedzą na forach, stać ich i wychodzą z założenia, że drogie i markowe = dobre.

Nie wszystkie ultrasone grają źle. Tribute i 10/12 grają bardzo spoko (nawet i więcej niż spoko). 

Już jest zdjęcie słuchawek echobox, ciekawe czy pójdą zgodnie z nowomodą i wycenią swoje nowe chyba pierwsze słuchawki za około 999$ jak to robią inni producenci... I jeszcze dodam, że ich design niebezpiecznie przypomina ?chiński wynalazek Sivga sv007.

Nazwa modelu to Vanguard, przynajmniej prototyp jest pod tą nazwą. Cena 349$
10011871.jpg

PS. Oprócz Focal Clear, jeszcze są na Canjam słuchawki z podobną nazwą - Cleer :

"Yes, Cleer by cleer. Not Focal clear. Cleer has the signature of HD800 but with better bass and controlled treble. Seems perfect to my preference and it is only $699" źródło

Na canjam też można było posłuchać beyer dt240pro, które jakiś czas temu już wprowadzono do sprzedaży. Recka

FullSizeRender.jpg

Edited by oblivion

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
17 minut temu, Damix napisał:
32 minuty temu, oblivion napisał:

Z ultrasone jeszcze 3 modele: Pro 480i, 580i, and 780i, chociaż to niestety mogą być odgrzewane kotlety (podobne nazwy i wygląd są w serii HFI).

Mogliby w końcu zmienić te okropne pałąki. Ani to ładne ani solidne.

Ani wygodne!

• Like 1