Jump to content

Recommended Posts

Posted

Heya!

Mam pewien problem ponieważ, musiałem wyjąć swoją kartę dźwiękową Xonar DX po zakupie dużej karty graficznej (prawie 3 sloty) i nie mam miejsca gdzie ją wpiąć - brak wolnych slotów pcie. Z tego powodu poszukuję jakiejś fajnej karty na USB, ponieważ na obecnej Realtek ALC892 (dzwiękówka w ASRock P67 Pro3) słucha się bardzo średnio, szczególnie muzyki wacko.png

Moje słuchawki obecne to głównie Takstar HI2050 (mam także mniej używane Brainwavz M1, nie używane Creative Aurvana Live!,  w dalszej przyszłości może będą inne jakieś lepsze)

Dobrze by było, gdyby była sporo lepsza niż poprzednia, szczególnie w muzyce i grach (dźwięk 3D), a także gdyby miała wejście na mikrofon (ale to już nie jest b. konieczne, dźwięk w słuchawkach najważniejszy:)

Cena max ok. 350. Lepiej mniej, ale jeśli warto i będzie różnica w słyszalności to dołożę, może być i trochę więcej.

Słyszałem o takich (podaję w losowej kolejnosci):

1. Audiotrak Prodigy Cube Black Edition 360PLN (+ ew. jakie OPAMPy polecacie do tych słuchawek(?), np czytałem o MUSES8820 który jest popularny na forach, nie mam pojecia który mógłby 'pasować' lepiej, żeby potem nie okażało się ze coś tam z 'górą' czy 'dołem' jest nie tak i bedzie lipa, a ja kupuję wszystko w ciemno ;D)

2. FX Audio DAC-X6 HiFi - 65 Euro

3. CREATIVE SOUND BLASTERX G1 130PLN

4. FiiO E10K Olympus 2 - 330PLN

5. DragonFly Black - 350 PLN

6. S.M.S.L M2 - 270PLN

7. S.M.S.L M3 - 400PLN

Dzięki za wszelką pomoc ^_^

Pozdrawiam

Bartek