Jump to content
Sivga & Sendy Audio - reaktywacja - specjalna oferta ×
iFi Audio xDSD Gryphon - razem możemy więcej ×

Sony Walkman NW-ZX300

all999

Recommended Posts

9 minut temu, Suszec napisał:

Swoją drogą czy z ZX300 działają kabelki typu line-out?

Nie bo zx300 (w wm1x też) nie ma wyjścia analogowego przez WMport jedynie jest tam wyjście cyfrowe. Oficjalne stanowisko sony jest takie że line out jest przez wyjścia słuchawkowe a ponieważ wzmacniacz w ich odtwarzaczach jest cyfrowy (S master to wzmacniacz w klasie D) a nie analogowy to nie ma problemów z bi ampingiem.

25 minut temu, Suszec napisał:

Czaję :) W takim razie rozumiem, że sygnał cyfrowy do stacjonarnego DAC-a bez problemów mogę wyprowadzić po WMporcie?

Na pewno działa to z innymi urządzeniami sony, a co do innych producentów i ich daców to może być różnie.

• 1 month later...

Gdyby się ktoś zastanawiał, to ZX300 działa po kablu z moim LG V30 i UAPP jak zły. Znaczy świetnie default_smile.png

Bluetooth receiver również od kopa i po Ldac.

Edit.

1. Odbiornik bluetooth brzmi naprawdę dobrze, tego się nie spodziewałem. Na razie Ldac, aac nie sprawdzałem.

2. Nigdy nie używałem żadnych korektorów, efektów, ale vinyl processor również robi dobre wrażenie. I działa w trybie daca.

Zdecydowanie mniejszy i lżejszy od WM1A, ale na razie w połączeniu z EX1000 jest bardzo dobrze. Fajny dap.

Edited by all999
  • Like 3

Teraz, userfrom napisał:

Szkoda, że Joybuy już go nie sprzedaje do Polski. Zapewne z powodu zaleceń od Sony.

Nie sądzę, żeby Sony miało z tym coś wspólnego. Tym bardziej, że ZX300 nie ma u nas oficjalnie.

8 minut temu, music hunter napisał:

Eh pamiętam jak parę miesięcy temu chciałem kupić zx300a na joybuy, już miałem w koszyku, ale stwierdziłem że w każdej chwili mogę go kupić za taką cenę, wiec poczekam na okazje.... To się doczekałem 😂 .

Jak to się mówi - nie dla psa kiełbasa, nie dla kota spyrka, a słuchać się chce. 😂

Edited by neonlight

No i udało  się  kupić używanego  zx300a.  Wraz z ex1000 tworzą  udany  duet,  który zostanie ze  mną zepsucia  :) .  Zaskoczyło mnie  opóźnienie  w dźwięku na usb dac,  ale po odbiorniku bt go nie ma.   Chcąc  obejrzeć  filmy kupię  jakiś  nadajnik BT,  istnieje  jakiś  z LDAC? 

W dniu 17.11.2018 o 22:48, userfrom napisał:

Co ma do tego US? Przecież i tak może naliczyć VAT.

To ma do tego, że ludzie zamawiają z takiego JoyBuy, a potem czekają tygodniami aż paczka przejdzie przez odprawę celną (poza tym liczą, że unikną opłat). Potem robią zwroty, zakładają konflikty na PayPalu, itd. Dla takiego sklepu to same problemy.

• Like 1

26 minut temu, awayeah napisał:

To ma do tego, że ludzie zamawiają z takiego JoyBuy, a potem czekają tygodniami aż paczka przejdzie przez odprawę celną (poza tym liczą, że unikną opłat). Potem robią zwroty, zakładają konflikty na PayPalu, itd. Dla takiego sklepu to same problemy.

W innych krajach UE nie naliczają VATu?

7 godzin temu, music hunter napisał:

No i udało  się  kupić używanego  zx300a.  Wraz z ex1000 tworzą  udany  duet,  który zostanie ze  mną zepsucia  :) .  Zaskoczyło mnie  opóźnienie  w dźwięku na usb dac,  ale po odbiorniku bt go nie ma.   Chcąc  obejrzeć  filmy kupię  jakiś  nadajnik BT,  istnieje  jakiś  z LDAC? 

Fiio BTR-3 ma wszystkie dostępne obecnie kodeki BT wraz z LDAC i LDHC

9 minut temu, Jaro54 napisał:

Fiio BTR-3 ma wszystkie dostępne obecnie kodeki BT wraz z LDAC i LDHC

Miałem bardziej na myśli nadajnik BT na USB do komputera, by móc do niego podłączyć bezprzewodowo zx300a. Przeszukałem internet i nie znalazłem nic by wysyłało w LDAC.
Do filmów w sumie starczy mi aptx. 

8 godzin temu, music hunter napisał:

@music huntermożna wiedzieć gdzie Ci się udało go dorwać? 

2 godziny temu, userfrom napisał:

W innych krajach UE nie naliczają VATu?

Nie chodzi o inne kraje, chodzi o zmiany jakie się u nas dokonują i sprawność procesu odprawy w naszym kraju.

Polacy byli przyzwyczajeni, że często udaje się uniknąć opłat, a na przesyłki choć czeka się długo, to jest jednak jakaś granica. Teraz się to zmienia, a swoje niezadowolenie przenoszą na sklep... JoyBuy najwyraźniej stwierdził, że sprzedawanie Polakom już się nie opłaca.

W innych krajach być może ludzie są przyzwyczajeni do opłat, bądź też urzędy celne są mniej skrupulatne, a z dużym prawdopodobieństwem działają szybciej niż u nas.

37 minut temu, awayeah napisał:

Nie chodzi o inne kraje, chodzi o zmiany jakie się u nas dokonują i sprawność procesu odprawy w naszym kraju.

Polacy byli przyzwyczajeni, że często udaje się uniknąć opłat, a na przesyłki choć czeka się długo, to jest jednak jakaś granica. Teraz się to zmienia, a swoje niezadowolenie przenoszą na sklep... JoyBuy najwyraźniej stwierdził, że sprzedawanie Polakom już się nie opłaca.

W innych krajach być może ludzie są przyzwyczajeni do opłat, bądź też urzędy celne są mniej skrupulatne, a z dużym prawdopodobieństwem działają szybciej niż u nas.

Np. takiego Kanna można kupić mimo, że znacznie droższy. https://www.joybuy.com/600007833.html

Zresztą wiele innych rzeczy w podobnych cenach można kupić do Polski, a ten soniak taki wyjątkowy.