Jump to content

Sony Walkman NW-ZX300

all999

Recommended Posts

Owszem, ale jak się używa zarówno przewodowych, jak i bezprzewodowych lub używa się przewodowych ze sprzętem, który ma też funkcjonalność BT,  to posiadanie jednego sprzętu zaspokajającego te potrzeby jest mega wygodne.

Pierwszy z brzegu przykład - nie mam słuchawek bezprzewodowych, ale często korzystam z laptopa, który ma BT. Wygodniej moim zdaniem, jest mieć w kieszeni grajka i podpięte do niego słuchawki, niż wpinać się do laptopa. Kabel nie wadzi, nie ma ryzyka, że się ściągnie lapka z biurka itd.  Inny przykład to jeśli ktoś korzysta ze streamingu. Wystarczy sparować grajka z telefonem i lecimy. Normalnie, żeby mieć taką funkcjonalność nie kupując nowych słuchawek, trzeba wydać od stówki w górę na odbiornik BT, a tak jest to od razu w pakiecie z odtwarzaczem. Na pewno nie jest to rozwiązanie idealne, ale jeśli muzyka ma robić tylko za tło to w sam raz.

32 minuty temu, Gourney napisał:

Ja nie używam słuchawek BT do jakichś krytycznych odsłuchów, a z grajka korzystam głównie na mieście, więc brak przewodu jest dla mnie plusem. Przykład z telefonem jakoś mnie nie przekonuje, ale to dlatego, że mój gra jak kupa?.

Przecież Ci nie pracuje DAC w telefonie jak słuchasz na słuchawkach BT, tylko DAC, który jest w słuchawkach, więć nie ma znaczenia co sparujesz ze słuchawkami.

@Suszec tutaj się trochę nie zgadzam po co słuchać muzy z kompa jak się ma przy sobie odtwarzacz przy sobie i się słucha muzyki z odtwarzacza. Dwa że jak siedzisz to kabel jest bardziej zgięty, przez co sam kabel w słuchawkach może szybciej pójść, przez różne zginanie i itp. 
Jedynie co się zgadzam to że czasami rozwiązanie BT jest dobre, to wtedy kiedy się leży na łóżku czy kanapie z laptopem, a się chce obejrzeć film na nim, ale muzykę puścić na głośniki.

1 minutę temu, misiekkb napisał:

Przecież Ci nie pracuje DAC w telefonie jak słuchasz na słuchawkach BT, tylko DAC, który jest w słuchawkach, więć nie ma znaczenia co sparujesz ze słuchawkami.

Okej, ale mój telefon w ogóle słabo współpracuje z bezprzewodowymi słuchawkami, bo trzymając go w kieszeni w równym stopniu słucham muzyki, co przerw w jej odtwarzaniu. A po kablu gra jak...wiadomo jak.

3 godziny temu, Gourney napisał:

A ja właśnie coraz bardziej idę w kierunku BT, do czego walnie przyczynia się soniacz, choć to takie "nieaudiofilskie" ?

Było "nieaudiofilskie", ale już nie jest. LDAC już zapewnia bezstratny sygnał, a i aptX daje radę.

Długo szukam czegoś co zagra przewodowo lepiej niż Flares Gold grają bezprzewodowo i ciągle nic (łącznie z samymi Goldami po przewodzie) - a one obsługują "tylko" aptX.

• 2 weeks later...

Potwierdzam - 2.00 zainstalowany, gra i buczy. OS zdaje się chodzić szybciej, BT receivera nie sprawdzałem. Sprawdziłem za to vinyl processor na ustawieniu Standard - jak ze wszystkimi tego typu bajerami różnice są raczej subtelne, ale wydaje mi się, że całość przybliża średnicę i nadaje jej taki przyjemny ciepły ton. Mi się podoba. 

U mnie receiver działa bezbłędnie, fajna funkcja. No i OS faktycznie szybciej śmiga. Miałem tylko problem z instalacją aktualizacji. Z maka nie chciała za żadne skarby ruszyć, z windowsa natomiast bez problemu.

Godzinę temu, Suszec napisał:

U mnie receiver działa bezbłędnie, fajna funkcja. No i OS faktycznie szybciej śmiga. Miałem tylko problem z instalacją aktualizacji. Z maka nie chciała za żadne skarby ruszyć, z windowsa natomiast bez problemu.

U mnie poszło z maka, acz trochę protestów przy tym było.