Michaelz Posted May 31, 2017 Report Posted May 31, 2017 No to Beta idzie pełną gębą. Kto gra i jak wrażenia? Trzeba przyznać, że bałem się niewypału, ale tak udoskonalili podstawową wersję, że byłem zaskoczony. Naprawdę trzeba pomyśleć taktycznie a nie jak w Wieśku, ugrać pierwszą rundę a druga to już poleci. Nie nie nie tu tak nie ma. Dodana jest cała masa nowych kart z nowymi umiejętnościami/czarami itd. Chce ktoś popykać czasem? Quote
Firegon Posted May 31, 2017 Report Posted May 31, 2017 Gram od KTS#1 i muszę przyznać, że faktycznie idzie to w bardzo dobrą stronę. Największą obawą było to, że nie będą w stanie wymyślić nowych mechanik itp. Ale z tym poradzili sobie wspaniale. Graficznie oczywiście wygląda to świetnie. Bardzo podoba mi się też aspekt finansowy, bo nowy gracz dostaje naprawdę sporo. No i te odważne zmiany, kompletnie nowa gra w porównaniu do zamkniętej bety - czapki z głów. Oczywiście grze dalece do ideału. Dalej UI jest wg. mnie bardzo przeciętne/słabe. Wyzwania, którymi można odblokować liderów mają fatalne AI + nie uczą nowych graczy właściwie nic. Poza tym jest kilka ( TYLKO kilka, większość karcianek ma ich więcej ) kart, których design bardzo mi się personalnie nie podoba ( np. Caranthir, Vicovaro Novice ). Szczególnie ten drugi, bo jedną z lekcji zamkniętej bety było to, że jakikolwiek chain 3-4 kart naraz doprowadza ludzi do szału ( wcześniej np. u medyków ). No i cały czas czekamy na single playera. A z urywków wygląda to niesamowicie ciekawie. Quote
Palpatine Posted May 31, 2017 Report Posted May 31, 2017 Uwielbiam gry REDów ale karcianki to nie moja bajka...poczekam na Cyberpunk'a 2077 2 Quote
Saiya-jin Posted May 31, 2017 Report Posted May 31, 2017 Podobała mi się wersja z Wiedźmina 3. To jest coś zupełnie innego i nie leży mi. 1 Quote
Michaelz Posted June 1, 2017 Author Report Posted June 1, 2017 12 godzin temu, Rafacio napisał: Dojenie kasy z udanego wydawnictwa. rozumiem, że grałeś? Jako nowy gracz sporo tam dostałem i naprawdę po kilku walkach jesteś w stanie kupić paczkę kart bez użycia prawdziwej kasy, więc tylko banany pójdą w opcję pay2win zresztą jak to zazwyczaj bywa. Wolę, żeby redsi zarabiali i wypuszczali wspaniałe gry jak np. Wiesiek niż taki blizzard, albo bethesda którzy mają w cholerę pieniędzy a nie potrafią porządnej gry zrobić i w dodatku liczą sobie po 200 zł za te ich nic nie warte gnioty. 1 Quote
qjin Posted June 6, 2017 Report Posted June 6, 2017 Dnia 31.05.2017 o 20:50, Rafacio napisał: Dojenie kasy z udanego wydawnictwa. Idą za trendami. Jeśli widzą tym (duże) pieniądze, to źle, że chcą zarobić? Teraz wiele dużych firm ma swoje karcianki (Blizzard Hearthstone'a, Bethesda TES Legends itd.) i dlaczego również CDPR miałby tego nie wykorzystać, skoro jest na branie na tego typu gry? A Gwint w samym Wiedźminie 3 był bardzo dobrze przyjęty, a tutaj dostajemy rozbudowaną jego wersję + jak wyjdzie pełna wersja mają wychodzić fabularne kampanie. Marka Wiedźmin jest silna jak nigdy i kują żelazo, póki gorące. Quote
Recommended Posts