Popular Post michauczok Posted April 12, 2017 Popular Post Report Share Posted April 12, 2017 Starcie z legendą, wyjątkowo uciążliwe w realizacji, ale w końcu jest Zabawne rzeczy które uprzyjemniają modowanie tych słuchawek: -Konstrukcja pałąka trwale zespolona z obudowami, całość jest nierozbieralna i trzeba ją zepsuć a potem naprawić już z założonymi nowymi obudowami. -Kulowe zawiasy pałąka, które trzeba pasować z frezami w drewnie Obudowy - Palisander Santos, OSMO 1101, OSMO 3011; Gniazda - mini jack 3,5mm Przetworniki - Yamaha YH100 Pałąk - odrestaurowany oryginał Yamahy, skórzany pasek pałąka (gąbka, skórka cielęca) Tak się prezentuje drewno w słońcu: A tak w deszczu: A z tego akcentu jestem szczególnie zadowolony, schowane wgłąb drewna gniazdo, frez z gatunku całkiem skomplikowanych do zrobienia 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Weeeee.... ale ja nie w stanie do pisania (,bo już mam święta) to powiem tylko, że zaje*iście grają wokale =) A teraz ostania niedziela, a potem... Dżem :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkb Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 pisz coś więcej o wokalach :). I jak się spisują na Kalafinie czy Ryo (Supercell, Egoist), jak dla mnie kompozycje Ryo są świetne do testowania sprzętu, gdyż mamy wszystko w tych kompozycjach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagiero Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Rozumiem, że one są teraz całkowicie zamknięte? Ciekaw jestem jak dźwiękowo, chociaż to można zapewne modelować bardzo mocno pod siebie, szczególnie w takich kubkach, doceniam robotę i kunszt, ale wizualnie średnio mi się to zgrywa z całością, szczególnie pałąk z muszlami. Ale jak mówię, najważniejsze jak grają i pewnie są znacznie bardziej wygodne. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Dzisiaj też dużo nie napiszę (głowa boli), ale wygląda to tak, że wokale są mega-angażujące, ale bez przygaszonej wyższej średnicy, bas twardy, bdb jakościowo, góra świetnie rozciągnięta i w niczym się nie gubi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mykupyku Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 nie podobają mi się, pałąk przytłacza całość, muszle przy nim małe i zabawne wygląda to jak jakaś radziecka myśl techniczna no ale liczy się jak gra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miki_w1 Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Oryginalne jeszcze mniej urodziwe. Wręcz siermiężne. Ale dźwięk rekompensuje.Ja bym im dał inny pałąk albo najlepiej obszyć skórą, jak w kilku SennGrado... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiekkb Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 dzięki za opisanie, ale tak czekam na więcej, gdyż yh100 są dla mnie jednymi z najlepszych słuchawek jakie słyszałem i brakuje mi ich wokali w 507, ale bas i wysokie oraz szczegółowość i rozdzielczość 507 wygrały u mnie z yh100, sam dobrze o tym wiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted April 13, 2017 Author Report Share Posted April 13, 2017 5 godzin temu, szwagiero napisał: Rozumiem, że one są teraz całkowicie zamknięte? Ciekaw jestem jak dźwiękowo, chociaż to można zapewne modelować bardzo mocno pod siebie, szczególnie w takich kubkach, doceniam robotę i kunszt, ale wizualnie średnio mi się to zgrywa z całością, szczególnie pałąk z muszlami. Ale jak mówię, najważniejsze jak grają i pewnie są znacznie bardziej wygodne. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Nie są zamkniętę, wręcz można regulować otwartość wymieniając tulejki pod śrubami mocującymi Wyglądają specyficznie, i są zupełnie inne niż wszystko co wcześniej robiłem, to prawda, ale mi się osobiście bardzo podobają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted April 14, 2017 Report Share Posted April 14, 2017 To jest nas 2-óch... warto zaznaczać, że Twoje fotki nie oddają koloru słuchawek, są ciemniejsze niż na fotce nr3. Zauważyłem, że w drewnie mniej wybrzydzają prądowo... znaczy, że jak podpinam pod słabe prądowo źródło to owszem - nasycenie gorsze, ale nie zaczynają tak kuleć technicznie jak plastikowe -__- @misiekkb Ja się muszę osłuchać, staram się teraz mniej pisać na gorąco, żeby nie był to nieuporządkowany zbiór ochów i achów Po MEET-cie w Żywcu naskrobię coś o swoich drewnach... i o Etherach :> 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bywalec szczygiel Posted April 15, 2017 Bywalec Report Share Posted April 15, 2017 Starcie z legendą, wyjątkowo uciążliwe w realizacji, ale w końcu jest Zabawne rzeczy które uprzyjemniają modowanie tych słuchawek: -Konstrukcja pałąka trwale zespolona z obudowami, całość jest nierozbieralna i trzeba ją zepsuć a potem naprawić już z założonymi nowymi obudowami. -Kulowe zawiasy pałąka, które trzeba pasować z frezami w drewnie Obudowy - Palisander Santos, OSMO 1101, OSMO 3011; Gniazda - mini jack 3,5mm Przetworniki - Yamaha YH100 Pałąk - odrestaurowany oryginał Yamahy, skórzany pasek pałąka (gąbka, skórka cielęca) Tak się prezentuje drewno w słońcu: A tak w deszczu: A z tego akcentu jestem szczególnie zadowolony, schowane wgłąb drewna gniazdo, frez z gatunku całkiem skomplikowanych do zrobienia Fainy standzikSent from my iPhone using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayster Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 Poproście Pana Michała to może na meet je weźmie (o ile sam się zjawi) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted April 15, 2017 Report Share Posted April 15, 2017 1 minutę temu, Mayster napisał: Poproście Pana Michała to może na meet je weźmie (o ile sam się zjawi) Ja je wezmę na MEET, lolz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Dnia 14.04.2017 o 15:49, crysis94 napisał: ... Zauważyłem, że w drewnie mniej wybrzydzają prądowo... znaczy, że jak podpinam pod słabe prądowo źródło to owszem - nasycenie gorsze, ale nie zaczynają tak kuleć technicznie jak plastikowe -__- ... Mniejszy damping, to i przetwornik nie potrzebuje takiej elektrowni, żeby bujnąć membraną. Może to wpływać na twardość basu, chociaż w przypadku planarów jest to raczej wpływ nieduży. Wizualnie mi się podobają, ale podejrzewam, że w większych na średnicę kubkach/padach byłoby wygodniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted April 18, 2017 Report Share Posted April 18, 2017 Śliczne, wyglądają bardzo nowocześnie. Gdyby Yamaha coś takiego wypuściła obecnie to zrobiła by furorę, a tak cała chwała dla Michała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted May 13, 2017 Report Share Posted May 13, 2017 (edited) Aktualizacja! Dostały uszczelnienie pianką pod panele przy łączeniu drewnianej kopułki i obręczy na pady + pady CAL! no i oczywiście zmianę dampingu po tych zabiegach.... (muszę usunąć ogłoszenie padów od HM9 w "kupię"... całkowicie, zapomniałem, że w domu miałem parę FA-004 z padami CAL! :>) Myślę, że jednak zostaną... muszę jeszcze przesłuchać na stacjonarnym torze jak będę w Koszalinie, ale i sonicznie jeszcze lepiej (a to niespodzianka, bo stocków mogłem słuchać tylko na welurach...) i całkiem niezła izolacja :> Edited May 13, 2017 by crysis94 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts