Songo Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Witam. Posiadam 2x muses 8920 i 1x muses 8820 Chce zamontować te opampy na mojej karcie asus xonar essence st. Będę słuchać tylko i wyłącznie muzyki z wyjścia słuchawkowego. Czy montaż 3 opampów coś da czy wystarczą 2sztuki bo z tego co czytałem 3opek odpowiada już za wyjście RCA a dwa pierwsze lecą na TPA6120A2 i potem na wyjście słuchawkowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Compton Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Dwa wymienne są w sekcji DAC. Trzeci wymienny jest na wyjścia RCA. Czwarty niewymienny jest na słuchawki. Korzystając tylko ze słuchawek, wymieniasz tylko parkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Songo Posted April 12, 2017 Author Report Share Posted April 12, 2017 A czy mogę dać jeden muses 8920 i jeden muses 8820 , czy muszą być te same opki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Compton Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Powinny być te same, bo są na osobny kanał L+R. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Songo Posted April 12, 2017 Author Report Share Posted April 12, 2017 To jeżeli bym zamontował 3x muses i dokupił przejściówkę RCA na jack to bym miał lepszą jakość dźwięku ale bez wzmocienia i czy wtedy takie słuchawki 32 ohmowe zagrały by lepiej od wejścia słuchawkowego? Co by pan radził dokupić do wyjścia RCA xonara do takich słuchawek o większej impedancji tak 250-600ohm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhalf Posted January 9, 2018 Report Share Posted January 9, 2018 Nie będzie lepiej. Po to jest tam wzmacniacz słuchawkowy, żeby go używać ze słuchawkami. Zależy jakie słuchawki jaki budżet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilotKA Posted November 29, 2020 Report Share Posted November 29, 2020 mam st asusa z 2x lme49990 i 1612 na bufrze. info dla chcacych słuchac przez wyj scie słuchawkowe karty . ----jest kiepskie . i radził byn koezystac z najtanszego wzm słuch podpietego pod wyjscie rca, roznica jrat na plus dla rca,. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts