michauczok Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Audio - Technica ATH-A700, chociaż na dobrą sprawę to nie, zostały z nich tylko drivery Obudowy - Padouk + aluminiowe pierścienie Pałąk superluxa Opaska Beyera Drivery ATH-A700 Gniazda minijack Konstrukcja o tyle ciekawa, że to taki obudowowy fraktal, driver jest zamocowany w małej mahoniowej obudowie z wytłumieniem, która to jest schowana wewnątrz drugiej, zewnętrznej obudowy 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Piękne a czym zabezpieczyłeś drewno? Bo padouk czernieje na słońcu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 26, 2017 Author Report Share Posted March 26, 2017 OSMO 1101 i OSMO 3011, nie ma tak źle z tym ciemnieniem, mam tak zabezpieczone rzeczy które po roku nie wykazują zmian kolorów, jedyne co to są nieco mniej jaskrawe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Tak wiem ale wystawienie padouka na światło słoneczne (UV) bez zabezpieczenia spowoduje sczernienie. Czasami jest to bardzo fajny efekt, a czasami nie. Miałem takie przeboje z parkietem z niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 26, 2017 Author Report Share Posted March 26, 2017 Wiem wiem, masz rację, właśnie obczaiłem oleje UV Osmo, trzeba będzie się zaopatrzyć. Z mojego doświadczenia, jak się nie trzyma bezpośrednio w ostrym słońcu, to nic się nie dzieje, parkietu się nie da schować w cieniu, wiadomo ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 I jak pisałem jedne fajnie czarnieją jak bejcowane z widokiem słoi, a inne ohydnie. I nigdy nie wiesz które jak się zachowają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awerty Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Gratuluję bardzo udanego projektu , zainspirowałeś mnie tym projektem , zastanawiałem się jaką konstrukcje otwartą znaleśc do założenia swoich przetworników i już wiem że hd330 nadaje się doskonale jest to dobra konstrukcja i są w miarę wygodne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 26, 2017 Author Report Share Posted March 26, 2017 Masz jakieś upatrzone swoje drivery? HD330 to jest dość wygodna konstrukcja jako baza do eksperymentów, i w dodatku niedroga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Awerty Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 Dokładnie miałem kiedyś je i sprzedałem Mam źródełko do cześci beatsow i wiem że w jednym modelu są drivery 40mm napylane tytanem chyba że się myle W innych modelach nie wiem dokładnie musze sprawdzic jakie są przetworniki Nie jest to ambitny plan zbudowania słuchawek tylko raczej projekt eksperymentalny :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted March 26, 2017 Report Share Posted March 26, 2017 (edited) W rzeczywistości są ładniejsze, ale zdjęcia również przepiękne na owej nieśmiertelnej pani Postaram się, by ta cudna czerwień nigdy nie straciła uroku. Edited March 26, 2017 by timecage 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted April 14, 2021 Report Share Posted April 14, 2021 Słuchawki wylądowały u mnie. Potwierdzam, że są przecudne. Dźwiękowo musiały zostać dostrojone pod mój osobisty gust przez innego magika tegoż forum 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts