Jump to content

ATH700 Padouk

michauczok

Recommended Posts

Audio - Technica ATH-A700, chociaż na dobrą sprawę to nie, zostały z nich tylko drivery :D

• Obudowy - Padouk + aluminiowe pierścienie
  • Pałąk superluxa
  • Opaska Beyera
  • Drivery ATH-A700
  • Gniazda minijack

Konstrukcja o tyle ciekawa, że to taki obudowowy fraktal, driver jest zamocowany w małej mahoniowej obudowie z wytłumieniem, która to jest schowana wewnątrz drugiej, zewnętrznej obudowy ;)

ATH_Padouk_8_resize.jpgATH_Padouk_2_resize.jpgATH_Padouk_4_resize.jpgATH_Padouk_5_resize.jpgATH_Padouk_6_resize.jpg

ATH_Padouk_1_resize.jpg

ATH_Padouk_3_resize.jpg

ATH_Padouk_7_resize.jpg

• Like 9

Piękne :) a czym zabezpieczyłeś drewno? Bo padouk czernieje na słońcu

Tak wiem ale wystawienie padouka na światło słoneczne (UV) bez zabezpieczenia spowoduje sczernienie. Czasami jest to bardzo fajny efekt, a czasami nie. Miałem takie przeboje z parkietem z niego ;)

I jak pisałem jedne fajnie czarnieją jak bejcowane z widokiem słoi, a inne ohydnie. I nigdy nie wiesz które jak się zachowają

Gratuluję bardzo udanego projektu ,

zainspirowałeś mnie tym projektem ,

zastanawiałem się jaką konstrukcje otwartą znaleśc do założenia swoich przetworników

i już wiem że hd330 nadaje się doskonale jest to dobra konstrukcja i są w miarę wygodne

Dokładnie miałem kiedyś je i sprzedałem 

Mam źródełko do cześci beatsow i wiem że w  jednym modelu są drivery 40mm  napylane tytanem chyba że się myle 

W innych modelach nie wiem dokładnie musze sprawdzic jakie są przetworniki 

Nie jest to ambitny plan zbudowania słuchawek tylko raczej projekt eksperymentalny :-)

W rzeczywistości są ładniejsze, ale zdjęcia również przepiękne na owej nieśmiertelnej pani ;)

Postaram się, by ta cudna czerwień nigdy nie straciła uroku.

Edited by timecage
  • Like 1

• 4 years later...