Wloczykij69 Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Patrzę że temat tego modelu zniknął więc tworzę nowy, mam duży problem z tymi słuchawkami podczas rozmowy, słychać w tle buczenie/echo. Z czym to może być związane? wiązałem z tymi słuchawkami naprawdę duże nadzieje a tu taka wtopa i tyle pieniędzy poszło się... w błoto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wloczykij69 Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 Ok, zauważyłem że podczas rozmowy trzeba zmienić z bluetooth na zestaw głośnomówiący i wtedy można rozmawiać bez problemu przez słuchawkę, tylko pytanie jak to ustawić na stałe, bo denerwuje mnie fakt że muszę za każdym razem wyciągać telefon i ustawiać na zestaw głośnomówiący Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted February 8, 2017 Moderator Report Share Posted February 8, 2017 Co to za telefon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wloczykij69 Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 (edited) Xiaomi mi5, testowałem też na samsung galaxy core prime. Problem ten sam. Edited February 8, 2017 by Wloczykij69 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Superata Posted February 8, 2017 Moderator Report Share Posted February 8, 2017 Sprawdzę u siebie. U mnie na Samsungu S6 zero problemów i słychać naprawdę dobrze. Sparuj jeszcze raz słuchawki i przy modelu E10BT powinno być kółeczko zębate ustawień i tam masz różne opcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wloczykij69 Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 Sparowane sa dobrze ale nie mam zadnych ustawien tak jak widac na zdjeciu normalnie jest bluetooth a zeby dobrze bylo slychac musze przelaczac na urzadzenie glosnomowiace. Robilem restarty odlaczalem i podlaczalem i dalej lipa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qsqa Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Ciekawe - na Honor 8 i Android 7.0 po sparowaniu wszystko działa jak należy, specjalnie prosiłem kolegę o sprawdzenie jakości połączenia, nie miał zastrzeżeń, ja też słyszę rozmówcę wyraźnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wloczykij69 Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 Może sieć ma znaczenie ehh, sam już nie wiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joachim32 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Sorry, że nie na temat. Nie mogę jednak znaleźć żadnych opinii o tych słuchawkach w odmianie bluetooth. Jestem nimi zainteresowany, bo brak jacka w iPhonie to pomyłka. Mógłbyś coś o nich napisać, jak sprawują się na codzień tj w autobusie/tramwaju/jazda na rowerze? Jak z dźwiękiem, czy odbiegają od e10 normalnych, i jak z czasem pracy na baterii? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sado0000001 Posted February 9, 2017 Report Share Posted February 9, 2017 Słuchawki nie są wygrzane, trochę za wcześnie żeby dzielić się opinią na temat dźwięku, na razie miło się tego słucha, ale bas mógłby być bardziej dominujący. Miałem wcześniej E10 te pierwsze bodajże, nie pamiętam jak się zachowywały bo było to dobrych parę lat temu, ale pamiętam że wygrzanie zrobiło dla mnie dużą różnicę, więc poczekamy trochę i zobaczymy. Co do wygody użytkowania to jest w porządku. Nigdy wcześniej nie miałem słuchawek bezprzewodowych, ale nie zauważam na razie wad takiego rozwiązania. Jakość dźwięku nigdy nie miała dla mnie znaczenia powyżej pewnego poziomu (odczuwam różnicę w używaniu kiepskich/dobrych słuchawek, w ramach swojej półki cenowej przynajmniej, lecz nigdy nie czułem różnicy między formatami MP3 320 a jakimś bezstratnym), zwłaszcza gdy słuchawek używam głównie poza domem i "miejskie szumy" i tak psują w pewnym stopniu doznania dźwiękowe co do życia na baterii - nie ma żadnego problemu. Telefon (może w zależności od modelu bywa różnie) pokazuje mi stan baterii słuchawek, więc łatwo zaplanować ładowanie z wyprzedzeniem. Słuchawki mają własny poziom głośności, (co na początku mnie trochę zdezorientowało... "dlaczego one grają tak cicho? wyrzuciłem kasę w błoto..." ) trochę za długo trzeba przyciskać na zmianę utworu, no i nie rozumiem po co istnieje "skrót" oddzwaniający do ostatniego wybieranego/odebranego numeru po dwukrotnym naciśnięciu środkowego przycisku, ale te dwie drobne rzeczy nie przeszkadzają w używaniu słuchawek na co dzień. Chętnie odpowiem na pytania jeśli jakieś jeszcze będą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cibor Posted April 19, 2017 Report Share Posted April 19, 2017 Jak sprawdzić stan naładowania baterii słuchawek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joachim32 Posted April 25, 2017 Report Share Posted April 25, 2017 @sado0000001 a jak z korzystaniem w przestrzeni publicznej? Korzystam ze słuchawek jeżdżąc głównie po mieście rowerem dlatego nie mogą mnie zbytnio izolować od otoczenia. Jak z tym w tych słuchawkach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brombor Posted May 6, 2017 Report Share Posted May 6, 2017 Warto http://ali.pub/1f73so ? kurcze dylemat mam straszny, bo cena kusi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sado1 Posted August 31, 2017 Report Share Posted August 31, 2017 Odpowiadam... lepiej późno niż wcale... @Joachim32 przy moim użytkowaniu (komunikacja miejska/pieszo): używam standardowych gumek, w autobusie/tramwaju z izolacją nie ma problemu, Ciebie bardziej pewnie interesuje ulica - tutaj pół na pół, trzeba podgłośnić żeby dobrze wyizolować otoczenie. W zestawie są też śmiesznie pokarbowane "sportowe" gumki (są takie jakby 4 kanaliki na silikonie, przez obecność których izolacja jest mniejsza), i faktycznie izolowały gorzej (przez co nie używałem ich długo, ale dla Ciebie jak znalazł). @Brombor zdaje się, że to jest wersja z Jackiem (czyli przewodowa), a nie E10BT. Zresztą, nie ma jeszcze (i nie będzie?) kolorowych bezprzewodówek E10. @Cibor u mnie wygląda to tak, że mój telefon (Honor 6, i myślę że podobnie będzie miał każdy telefon na Androidzie) pokazuje ikonę w górnym pasku, wskazującą obecny stan naładowania baterii. Dla potomnych: gdyby słuchawki się zawiesiły (ma to jakiś związek z używaniem ich gdy się ładują) wchodząc w nieskończoną pętlę "power off" (słuchawki migają jakby się parowały ale tego nie robią, po wyłączeniu słychać "power off" ale się nie wyłączają) - proponuję wcisnąć przycisk wyłączania na dłużej (~10-15 sekund). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts