hibi Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 (edited) Mało jest informacji w necie na temat tego DACa a jest ważna sprawa do poruszenia przed jego zakupem. Chodzi mianowicie o wejście USB którym nuforce się chwali że ma 192kHz a śmiem twierdzić że obsługuje max 48000 Hz (Linux). Może ktoś to potwierdzić ? Edited January 15, 2017 by hibi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magni Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Evil ma go dość długo, może warto do niego uderzyć. Ewentualnie do mnie jak już KONTROLA CELNA PRZESTANIE CLIĆ MOJĄ PRZESYŁKĘ!! uff ulżyło mi. Ponad miesiąc od zakupu i cały czas na WER Wawa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Z tego co wyczytałem to w asynchronicznym module USB nie jest stosowane nic, co by w sztuczny sposób podnosiło metodę próbkowania dźwięku do pełnych 24bit/192kHz. Nie ma żadnych dziwnych sytuacji znanych np z uDAC-2 Sam moduł USB tak się prezentuje: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 powiedz mi jak sprawdzić to sprawdzę ;0 mam w prawdzie dac-100 lecz to to samo tylko ze wzmacniaczem słuchawkowym bez problemu leci na nim 24/96kHz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted January 15, 2017 Author Report Share Posted January 15, 2017 (edited) to u mnie nie hula na 96k, sprawdzisz na waspi bądź asio (działa?) zamówiłem z massdropa i jestem rozczarowany tym faktem problem występuje na Linuksie :/ pod windowsem jest dobrze Edited January 15, 2017 by hibi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Jak tak to pewnie stery Ale nie chce mi się o tej godzinie szukać już niczego na necie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted January 16, 2017 Author Report Share Posted January 16, 2017 Jak tak to pewnie stery Ale nie chce mi się o tej godzinie szukać już niczego na necie. Może jakiś parametr alsy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Fakt że problemy ze sterownikami są, ja zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (pobranie sterowników, ustawienia itp) i na waspi czasami nie idzie mi dźwięk w foobar, włączam utwór i stoi. Ale nawet bez waspi gdy mam ustawione w Windowsie 24/192 to idzie 96. Po ile były na massdropie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fox444 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Na sąsiednim forum był wątek jak sprawdzić parametry http://www.audiostereo.pl/konwertery-usb-prawdziwe-parametry_103088.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted January 16, 2017 Author Report Share Posted January 16, 2017 (edited) Fakt że problemy ze sterownikami są, ja zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (pobranie sterowników, ustawienia itp) i na waspi czasami nie idzie mi dźwięk w foobar, włączam utwór i stoi. Ale nawet bez waspi gdy mam ustawione w Windowsie 24/192 to idzie 96. Po ile były na massdropie? nie no to na 10ce mam 192kHz nawet ok 300$ +360pln trzeba przyznać że AKM jak Mojo daje radę, jest potężny dźwięk ale nie pozbawiony szczegółowości - nic się nie zlewa. I like this Za Sabre ile trzeba dać aby tak zagrało ? Edited January 16, 2017 by hibi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsk Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Za 300$ to będzie ciężko znaleźć coś innego niż chińczyki. Na kolumnach słuchasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Jakby ktoś chciał odsprzedać DAC-80 z dropa to niech uderza na pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asknet Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 (edited) Borykalem sie z tym problemem dwa lata temu na daphile . Korespondowałem nawet z twórca . W końcu znalazł link iż chip zastosowany w DAC 80 nie jest wspierany przez biblioteki . Na terminalu działało bez problemu z W8 i W10 oraz foobar a teraz z aries mini tez śmiga Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited January 16, 2017 by Asknet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted January 16, 2017 Author Report Share Posted January 16, 2017 Za 300$ to będzie ciężko znaleźć coś innego niż chińczyki. Na kolumnach słuchasz? no, robi za interfejs Alpha80 Borykalem sie z tym problemem dwa lata temu na daphile . Korespondowałem nawet z twórca w. W końcu znalazł link iż chip zastosowany w DAC 80 nie jest wspierany przez biblioteki . Na terminalu działało bez problemu z W8 i W10 oraz foobar a teraz z aries mini tez śmiga Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk no niestety na daphile i innych linuksach gęste pliki downsampluję do 48kHz i jest git kompromis poczyniony jakoś przeżyję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Ogłaszam, że Fartso poprawił stery od 80-tki i na dzień dzisiejszy nie ma problemów po USB w Windowsie.. Dźwięk, urywa nabiał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted March 16, 2017 Author Report Share Posted March 16, 2017 Ogłaszam, że Fartso poprawił stery od 80-tki i na dzień dzisiejszy nie ma problemów po USB w Windowsie.. Dźwięk, urywa nabiał. to jeszcze do Linuksa, to by było coś wrzucił gdzieś czy trzeba bezpośrednio do fatso Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Pod linuxem u mnie działa dobrze, mam jakiegoś Minta na pendraku. Ale za długo nie testowałem. Ja dostałem na priva, najlepiej pisać do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted March 16, 2017 Author Report Share Posted March 16, 2017 Pod linuxem u mnie działa dobrze, mam jakiegoś Minta na pendraku. Ale za długo nie testowałem. Ja dostałem na priva, najlepiej pisać do niego. u mnie tylko na 44kHz dobrze, geste pliki to już lipa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Teraz po windą jest nareszcie tak jak powinno. Jak znajdę trochę czasu to po testuję u siebie dłużej na Linuxie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted March 16, 2017 Author Report Share Posted March 16, 2017 Teraz po windą jest nareszcie tak jak powinno. Jak znajdę trochę czasu to po testuję u siebie dłużej na Linuxie. pod windą nie miałem KS w fb2k tylko waspi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 U mnie był KS i WASAPI, ale ASIO nie odcinało widowsowskiego miksera. Teraz odcina we wszystkich trzech przypadkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted March 16, 2017 Author Report Share Posted March 16, 2017 U mnie był KS i WASAPI, ale ASIO nie odcinało widowsowskiego miksera. Teraz odcina we wszystkich trzech przypadkach. 7 czy 10tka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 Win 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hibi Posted March 16, 2017 Author Report Share Posted March 16, 2017 Win 10 no to u mnie w ogóle nie widzi ASIO :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jd1210 Posted March 16, 2017 Report Share Posted March 16, 2017 U mnie nie widział ASIO w uLilith, w Foobarze niby był. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts