Jump to content

NuForce DAC80

hibi

Recommended Posts

Mało jest informacji w necie na temat tego DACa a jest ważna sprawa do poruszenia przed jego zakupem.

Chodzi mianowicie o wejście USB którym nuforce się chwali że ma 192kHz a śmiem twierdzić że obsługuje max 48000 Hz (Linux).

Może ktoś to potwierdzić ?

Edited by hibi
  • Like 1

Evil ma go dość długo, może warto do niego uderzyć.

Ewentualnie do mnie jak już KONTROLA CELNA PRZESTANIE CLIĆ MOJĄ PRZESYŁKĘ!! uff ulżyło mi. Ponad miesiąc od zakupu i cały czas na WER Wawa...

Z tego co wyczytałem to w asynchronicznym module USB nie jest stosowane nic, co by w sztuczny sposób podnosiło metodę próbkowania dźwięku do pełnych 24bit/192kHz. Nie ma żadnych dziwnych sytuacji znanych np z uDAC-2 ;)

Sam moduł USB tak się prezentuje:

DAC100.jpg

• Like 1

to u mnie nie hula na 96k, sprawdzisz na waspi bądź asio (działa?)

zamówiłem z massdropa i jestem rozczarowany tym faktem

problem występuje na Linuksie :/

pod windowsem jest dobrze :)

Edited by hibi

Fakt że problemy ze sterownikami są, ja zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (pobranie sterowników, ustawienia itp) i na waspi czasami nie idzie mi dźwięk w foobar, włączam utwór i stoi.

Ale nawet bez waspi gdy mam ustawione w Windowsie 24/192 to idzie 96.

Po ile były na massdropie?

Fakt że problemy ze sterownikami są, ja zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją (pobranie sterowników, ustawienia itp) i na waspi czasami nie idzie mi dźwięk w foobar, włączam utwór i stoi.

Ale nawet bez waspi gdy mam ustawione w Windowsie 24/192 to idzie 96.

Po ile były na massdropie?

nie no to na 10ce mam 192kHz nawet ok

300$ +360pln

trzeba przyznać że AKM jak Mojo daje radę, jest potężny dźwięk ale nie pozbawiony szczegółowości - nic się nie zlewa.

I like this :)

Za Sabre ile trzeba dać aby tak zagrało ?

Edited by hibi

Borykalem sie z tym problemem dwa lata temu na daphile . Korespondowałem nawet z twórca . W końcu znalazł link iż chip zastosowany w DAC 80 nie jest wspierany przez biblioteki . Na terminalu działało bez problemu z W8 i W10 oraz foobar a teraz z aries mini tez śmiga :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edited by Asknet

Za 300$ to będzie ciężko znaleźć coś innego niż chińczyki. Na kolumnach słuchasz?

no, robi za interfejs ;)

Alpha80

Borykalem sie z tym problemem dwa lata temu na daphile . Korespondowałem nawet z twórca w. W końcu znalazł link iż chip zastosowany w DAC 80 nie jest wspierany przez biblioteki . Na terminalu działało bez problemu z W8 i W10 oraz foobar a teraz z aries mini tez śmiga :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no niestety na daphile i innych linuksach gęste pliki downsampluję do 48kHz i jest git

:D kompromis poczyniony jakoś przeżyję

• 2 months later...

Ogłaszam, że Fartso poprawił stery od 80-tki i na dzień dzisiejszy nie ma problemów po USB w Windowsie..

Dźwięk, urywa nabiał.

• Like 1

Ogłaszam, że Fartso poprawił stery od 80-tki i na dzień dzisiejszy nie ma problemów po USB w Windowsie..

Dźwięk, urywa nabiał.

to jeszcze do Linuksa, to by było coś :)

wrzucił gdzieś czy trzeba bezpośrednio do fatso

Pod linuxem u mnie działa dobrze, mam jakiegoś Minta na pendraku. Ale za długo nie testowałem.

Ja dostałem na priva, najlepiej pisać do niego.

Pod linuxem u mnie działa dobrze, mam jakiegoś Minta na pendraku. Ale za długo nie testowałem.

Ja dostałem na priva, najlepiej pisać do niego.

u mnie tylko na 44kHz dobrze, geste pliki to już lipa

Teraz po windą jest nareszcie tak jak powinno.

Jak znajdę trochę czasu to po testuję u siebie dłużej na Linuxie.

Teraz po windą jest nareszcie tak jak powinno.

Jak znajdę trochę czasu to po testuję u siebie dłużej na Linuxie.

pod windą nie miałem KS w fb2k tylko waspi

U mnie był KS i WASAPI, ale ASIO nie odcinało widowsowskiego miksera. Teraz odcina we wszystkich trzech przypadkach.

U mnie był KS i WASAPI, ale ASIO nie odcinało widowsowskiego miksera. Teraz odcina we wszystkich trzech przypadkach.

7 czy 10tka?