euter Posted January 26 Report Share Posted January 26 2 minuty temu, wegiel21 napisał(a): chciałby się pozbyć Ja je mam, ale coś rozmowa na olx nam nie poszła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wegiel21 Posted January 26 Report Share Posted January 26 Godzinę temu, euter napisał(a): Ja je mam, ale coś rozmowa na olx nam nie poszła QDC? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommir Posted January 26 Report Share Posted January 26 1 godzinę temu, wegiel21 napisał(a): Jeszcze jak by ktoś je u nas miał i chciałby się pozbyć, ale raczej to czcze życzenia i marzenie ściętej dyńki U12 bywają u nas na bazarku, ale z qdc to już gorsza sprawa, nie są bardzo popularne. Czasami pojawiają się na head-fi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 28 Report Share Posted January 28 https://www.techgoing.com/fiio-ft3-headphones-released-60mm-large-size-priced-at-1999-cny/ warto czy nie warto? Lepiej poczekamy na recenzje i od tych co je zakupią. Fiio R7 pewnie też do nich pasuję. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazar70 Posted January 28 Report Share Posted January 28 10 minut temu, marco-polo napisał(a): https://www.techgoing.com/fiio-ft3-headphones-released-60mm-large-size-priced-at-1999-cny/ warto czy nie warto? Lepiej poczekamy na recenzje i od tych co je zakupią. Fiio R7 pewnie też do nich pasuję. Wg Fiio - pasuje 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted January 29 Report Share Posted January 29 Może być ciekawie, bo nie są to typowo konsumenckie nauszniki, w sensie nie są to MrBeats na miasto. 350ohm, 60mm driver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted January 29 Author Report Share Posted January 29 Może być ciekawie, bo nie są to typowo konsumenckie nauszniki, w sensie nie są to MrBeats na miasto. 350ohm, 60mm driver.Ale ten wygląd krzyczy z daleka Wysłane przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaro54 Posted January 29 Report Share Posted January 29 Godzinę temu, retter napisał(a): Ale ten wygląd krzyczy z daleka Wysłane przy użyciu Tapatalka Dlatego mają 600 Ohm byś nie podłączył do byle źródła 🤣 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted January 29 Author Report Share Posted January 29 Okej 2000 W POMPO wystarczy? Wysłane przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted January 29 Report Share Posted January 29 1 godzinę temu, retter napisał(a): Ale ten wygląd krzyczy z daleka Wysłane przy użyciu Tapatalka Robo-focale Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 29 Report Share Posted January 29 4 godziny temu, retter napisał(a): Ale ten wygląd krzyczy z daleka Wysłane przy użyciu Tapatalka Na zdjęciu to nie na zywo. Kobita na obrazku a kobita na żywo to duża różnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted January 29 Author Report Share Posted January 29 Na zdjęciu to nie na zywo. Kobita na obrazku a kobita na żywo to duża różnica.Wygląda troche jak projekt razera produkowany przez superluxa juz nie marudzę Wysłane przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted January 29 Report Share Posted January 29 20 godzin temu, marco-polo napisał(a): https://www.techgoing.com/fiio-ft3-headphones-released-60mm-large-size-priced-at-1999-cny/ warto czy nie warto? Lepiej poczekamy na recenzje i od tych co je zakupią. Fiio R7 pewnie też do nich pasuję. Zapowiadają się bardzo interesująco - poza dużym przetwornikiem i wysoka impedancją będą chyba miały modularny kabel z kompletem wtyków. Design trochę "gejmingowy" i ten wentylator na obudowie nie są w moim guście, ale może na żywo będzie to wyglądać lepiej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 29 Report Share Posted January 29 2 godziny temu, Hustler napisał(a): Zapowiadają się bardzo interesująco - poza dużym przetwornikiem i wysoka impedancją będą chyba miały modularny kabel z kompletem wtyków. Design trochę "gejmingowy" i ten wentylator na obudowie nie są w moim guście, ale może na żywo będzie to wyglądać lepiej? Jak będzie grało jak wysokiej klasy słuchawki to wygląd możesz zmienić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hustler Posted January 29 Report Share Posted January 29 @marco-polo Na upartego dałoby radę, ale one nie są jakieś paskudne, a po prostu nie w moim guście. Zresztą pożyjemy i możliwe, że sami się przekonamy jak zagrają i będą wyglądać pierwsze pełnowymiarowe słuchawki FiiO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazar70 Posted January 30 Report Share Posted January 30 W dniu 25.01.2023 o 22:50, Mr Krzychoo napisał(a): Pierwszy 😉 Tak w skrócie, na razie się zapoznajemy, to jest energetycznie i rozrywkowo. Możesz już coś więcej o nich napisać, bo jak przeczytałem recenzję niejakiego Dsnutsa, to mi flaki wywaliło na wierzch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Krzychoo Posted January 30 Report Share Posted January 30 1 minutę temu, Nazar70 napisał(a): Możesz już coś więcej o nich napisać, bo jak przeczytałem recenzję niejakiego Dsnutsa, to mi flaki wywaliło na wierzch Jak trochę czasu znajdę, to coś napiszę, może na weekendzie. A wywaliło Ci flaki, bo? Bo jeszcze ich nie masz? Ja właśnie odpuściłem zakupy na jakiś czas, zostaję z SG-01 OVA na siłkę (małe, wygodne) i z SG-03S do pracy i na miasto. Pomyślę nad NW-A306, a słuchawki zostają te, które wymieniłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazar70 Posted January 30 Report Share Posted January 30 40 minut temu, Mr Krzychoo napisał(a): Jak trochę czasu znajdę, to coś napiszę, może na weekendzie. A wywaliło Ci flaki, bo? Bo jeszcze ich nie masz? Ja właśnie odpuściłem zakupy na jakiś czas, zostaję z SG-01 OVA na siłkę (małe, wygodne) i z SG-03S do pracy i na miasto. Pomyślę nad NW-A306, a słuchawki zostają te, które wymieniłem. Ten ...."recenzent" jest na pasku Penona, więc po przeczytaniu jakiejkolwiek jego recenzji należy sprzedać WSZYSTKIE swoje zasoby i KONIECZNIE kupić te, które akurat "recenzuje". Aaa - i oczywiście dokupić do nich nowy kabelek, w cenie ok 200$, bo ten stokowy to nie, raczej nieeee 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Krzychoo Posted January 30 Report Share Posted January 30 3 minuty temu, Nazar70 napisał(a): Ten ...."recenzent" jest na pasku Penona, więc po przeczytaniu jakiejkolwiek jego recenzji należy sprzedać WSZYSTKIE swoje zasoby i KONIECZNIE kupić te, które akurat "recenzuje". Aaa - i oczywiście dokupić do nich nowy kabelek, w cenie ok 200$, bo ten stokowy to nie, raczej nieeee Przy SG-03S akurat napisał że kabel stockowy jest dobry Bo jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazar70 Posted January 30 Report Share Posted January 30 Godzinę temu, Mr Krzychoo napisał(a): Przy SG-03S akurat napisał że kabel stockowy jest dobry Bo jest. Po czym dodaje: " As so the SG-03s scales very nicely with aftermarket cable pairings. As good as their included cable is, a more substantial cable that you use with the SG-03s will make it sound nothing like the $69 you spent on a pair." 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr Krzychoo Posted January 30 Report Share Posted January 30 (edited) 16 minut temu, Nazar70 napisał(a): Po czym dodaje: " As so the SG-03s scales very nicely with aftermarket cable pairings. As good as their included cable is, a more substantial cable that you use with the SG-03s will make it sound nothing like the $69 you spent on a pair." No tak, kable i tipsy to temat rzeka. Mimo wszystko, to co się dostaje w zestawie z SG-03S jest jak najbardziej używalne i pozwala cieszyć się tym jak grają. Dam im jeszcze trochę czasu i coś od siebie napiszę. Tak wstępnie i na szybko - są warte każdego zielonego prezydenta, którego na nie wydałem. Edited January 30 by Mr Krzychoo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
docentore Posted January 30 Report Share Posted January 30 56 minut temu, Mr Krzychoo napisał(a): No tak, kable i tipsy to temat rzeka. Mimo wszystko, to co się dostaje w zestawie z SG-03S jest jak najbardziej używalne i pozwala cieszyć się tym jak grają. Dam im jeszcze trochę czasu i coś od siebie napiszę. Tak wstępnie i na szybko - są warte każdego zielonego prezydenta, którego na nie wydałem. Tipsy to temat rzeka, kable to temat co najmniej kotrowersyjny. O ile w przypadku tipsów z wielką łatwością jest udowodnić wpływ na dźwięk to w przypadku kabli do dziś się nikomu nie udało DSnuts ma historię polecania kable za 700 martwych prezydentów do słuchawek za 1/5 tej ceny.https://penonaudio.com/penon-totem.html 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nazar70 Posted January 30 Report Share Posted January 30 58 minut temu, Mr Krzychoo napisał(a): Dam im jeszcze trochę czasu i coś od siebie napiszę. Tak wstępnie i na szybko - są warte każdego zielonego prezydenta, którego na nie wydałem. Dzięki - czekam na feedback. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marco-polo Posted January 30 Report Share Posted January 30 20 godzin temu, Hustler napisał(a): @marco-polo Na upartego dałoby radę, ale one nie są jakieś paskudne, a po prostu nie w moim guście. Zresztą pożyjemy i możliwe, że sami się przekonamy jak zagrają i będą wyglądać pierwsze pełnowymiarowe słuchawki FiiO. Jak będą dobre to pewnie zrobią kilka różnych modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post Tomek1777 Posted February 5 Popular Post Report Share Posted February 5 (edited) W dniu 24.01.2023 o 18:14, Tomek1777 napisał(a): Dzięki Lobuz . Do testu dołączył nowy zawodnik. Biorąc pod uwagę że mam uszy spuchnięte od kolejnych wpinanych słuchawek pierwsze pozytywne wrażenia , to miłe . Oczywiście dam im pograć i zobaczymy jak odnajdą się w mocnej stawce. Witajcie Skondensowane uwagi i wyniku porównania. Proszę wziąć pod uwagę moje preferencje czyli ogólnie muzykalność , dobra średnica i nisko schodzący bas. UM MEST MK2 Wygląd i walory użytkowe bez zastrzeżeń , są lekkie i dobrze trzymają w uszach . Dźwiękowo to faktycznie równe doki. Nie przyłapałem ich na tym aby coś wyraźnie faworyzowały . Bas z dość oszczędnym najniższym zakresem , tutaj liczy się szybkość i kontrola . Średnica lekko wycofana , wokale mniejsze i nie siedzą nam na nosie . Góra detaliczna tylko z minimalnym zaokrągleniem najwyższych rejestrów . Sceną wyśmienita , szczegół podany w dużej ilości i separacji . Technicznie są to bardzo dobre słuchawki UK MEXT Są baardzo duże ,😀. Nie na każde uszy . Wykonanie i dizajn to poziom Mesta, czyli bardzo dobrze . Rzekłbym nawet że są pod tym względem imponujące. Ciekawostką w postacie przewodnictwa kostnego działa w nich w trybie turbo 😉i trzeba się do tego przyzwyczaić. Czuć wibre wyraźnie jak się ich dotknie. Dźwiękowo to już nie ma tej równiny Mesta. Pierwsza sprawa BAS. To jest basior jak z wielu słuchawek nausznych. Chętnie schodzi na dno i trzeba uważać . Byle dzyndzel na kablu ich nie wysteruje . Tak potrzebują więcej mocy niż Mest. Średnica bajeczna , kremowa ale też bardziej ofensywne , bliższa. To słuchawki do zanużenia się w gęsta substancję muzyczną . Góra jest w tym spektaklu dopełnieniem . Jest delikatna i w tle . To zdecydowanie nie słuchawki do rozbierania muzyki na czynniki pierwsze. Mexty maja dodatkowo scenę nie gorsza od Mesta i nie gubią detali . To są słuchawki dużego formatu poczynając od wyglądu . Trzeba umiejętnie dobrać im towarzystwo i trzeba być też basolubem 😃. Tak zgadliście to ich słuchałem częściej i długo się zastanowialem nad zakupem . Bardziej mi przypadły do gustu niż Softearsy RSV cdn. RAPTGO HOOK X Fajne i oryginalne doki. Są spore i nie próbuja nawet udawać kształtem że są spersonalizowane. Trochę miałemi nadal mam problemy z ich utrzymaniem w uszach. Pod tym względem nie są perfekcyjne. Te słuchawki to połączenie ognia z wodą i wychodzi z tego szampan z dużą ilością bambelków😀. Bas planarny nie próbuje udawać że będzie najszybszy, fajne rozciągnięcie i niskie dobrze zaznaczone zejście . Nie ma tej masy i co Mext ale schodzi równie nisko . Średnica barwna, mniej kremowa niż u Mexta. No i góra . Trochę się jej bałem . Faktycznie Hook nas tutaj nie oszczędza 😃. To góra z jajami jeśli to dobre określenie 😉. Czuć i słuchać że talerze są metalowe. Scena ogromna bez kompleksów - tutaj te doki są wybitne. Z oddechem, bardzo szeroka - sięga gdzieś aż za uszy , głębią już mniejsza, za to środek jest prezentowany duży i bardzo wysoko , gdzieś na granicy oczu. Bardzo dobre separacja i podanie szczegółów, technikalia dzięki scenie bardzo dobre. Nie słucha się ich tak komfortowo jak Mexta lub RSV. Mają swój charakter i to chyba najlepsze podsumowanie oryginalnych iemów na napchanym rynku. Ze względu na powyższe zostają ze mną . ORIOLUS MK2 Stary poczciwy Oriolus. Z tą poczciwością to bym ich za bardzo jednak nie łączył😉. Mają tam niezłych magików skoro tu i tam coś popodbijali i wyszło im takie granie. Bas jest zajefajny. Nie ma pojęcia dlaczego on mi się tak podoba. Nie jest duży i nie schodzi nisko tak jak u Mexta. Za to ma to zejście przyzwoite a na wyższym sympatyczną sprężynke . Górka na przełomie basu i średnicy dokłada swoje . No więc właśnie. Wokale bardzo wyraźnie emanują i podkreślają chrypkę i gardłowość. Męskie są duże i z charakterem. Barwa jest bardzo dobra . Orioluse kontynuują dopalenie do aż do przełomu średnicy z górą. Jeśli Hooki pokazuj metal talerzy to Orki już nie tak metalicznie ale robię te talerze XXL. Sam kraniec pasma jest wyciszony i słuchawki nie emanują już aura i blaskiem . Nie będzie to niespodzianka po tym opisie kiedy napisze że Orki to rockowe i metalowe maszynki . Gitary emanują masywnością i wychodzą na plan pierwszy . Góra nas nie zamęczy a stopa będzie dobrze kopała. Ściecie najwyższej góry u mnie nie wywołuje deficytu kiedy trochę dzięki temu mam tu bardzo dobrą separację i detal . Dzięki temu Orki dobrze maskują nienajwiększą scenę ale za to z najlepszym czarnym tłem . Niekoniecznie będą one dobrym wyborem do słuchaniu instrumentów akustycznych - uwagi odnośnie góry pasma. Za wszystko powyższe mają one u mnie dożywotke i jeśli kiedyś wrzucę je w komis możecie się ze mnie brechtać😀. Edited February 9 by Tomek1777 10 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts