Jump to content

Ciekawe droższe słuchawki z Chin

retter

Recommended Posts

Godzinę temu, euter napisał(a):

Ja je mam, ale coś rozmowa na olx nam nie poszła ;) 

QDC?

1 godzinę temu, wegiel21 napisał(a):

Jeszcze jak by ktoś je u nas miał i chciałby się pozbyć, ale raczej to czcze życzenia i marzenie ściętej dyńki ;)

U12 bywają u nas na bazarku, ale z qdc to już gorsza sprawa, nie są bardzo popularne. Czasami pojawiają się na head-fi

• Like 1

10 minut temu, marco-polo napisał(a):

https://www.techgoing.com/fiio-ft3-headphones-released-60mm-large-size-priced-at-1999-cny/ warto czy nie warto? Lepiej poczekamy na recenzje i od tych co je zakupią.

Fiio R7 pewnie też do nich pasuję.

Wg Fiio - pasuje image.png

• Like 2

Może być ciekawie, bo nie są to typowo konsumenckie nauszniki, w sensie nie są to MrBeats na miasto.

350ohm, 60mm driver.
Ale ten wygląd krzyczy z daleka

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, retter napisał(a):

Ale ten wygląd emoji85.png krzyczy z daleka emoji38.png

Dlatego mają 600 Ohm byś nie podłączył do byle źródła 🤣

• Like 1

4 godziny temu, retter napisał(a):

Ale ten wygląd emoji85.png krzyczy z daleka emoji38.png

Na zdjęciu to nie na zywo. Kobita na obrazku a kobita na żywo to duża różnica.

Na zdjęciu to nie na zywo. Kobita na obrazku a kobita na żywo to duża różnica.
Wygląda troche jak projekt razera produkowany przez superluxa juz nie marudzę

• Haha 1

20 godzin temu, marco-polo napisał(a):

https://www.techgoing.com/fiio-ft3-headphones-released-60mm-large-size-priced-at-1999-cny/ warto czy nie warto? Lepiej poczekamy na recenzje i od tych co je zakupią.

Fiio R7 pewnie też do nich pasuję.

Zapowiadają się bardzo interesująco - poza dużym przetwornikiem i wysoka impedancją będą chyba miały modularny kabel z kompletem wtyków. Design trochę "gejmingowy" i ten wentylator na obudowie nie są w moim guście, ale może na żywo będzie to wyglądać lepiej?

2 godziny temu, Hustler napisał(a):

Zapowiadają się bardzo interesująco - poza dużym przetwornikiem i wysoka impedancją będą chyba miały modularny kabel z kompletem wtyków. Design trochę "gejmingowy" i ten wentylator na obudowie nie są w moim guście, ale może na żywo będzie to wyglądać lepiej?

Jak będzie grało jak wysokiej klasy słuchawki to wygląd możesz zmienić?

W dniu 25.01.2023 o 22:50, Mr Krzychoo napisał(a):

Pierwszy 😉

Tak w skrócie, na razie się zapoznajemy, to jest energetycznie i rozrywkowo.

Możesz już coś więcej o nich napisać, bo jak przeczytałem recenzję niejakiego Dsnutsa, to mi flaki wywaliło na wierzch ;)

1 minutę temu, Nazar70 napisał(a):

Możesz już coś więcej o nich napisać, bo jak przeczytałem recenzję niejakiego Dsnutsa, to mi flaki wywaliło na wierzch ;)

Jak trochę czasu znajdę, to coś napiszę, może na weekendzie. A wywaliło Ci flaki, bo? Bo jeszcze ich nie masz?

Ja właśnie odpuściłem zakupy na jakiś czas, zostaję z SG-01 OVA na siłkę (małe, wygodne) i z SG-03S do pracy i na miasto. Pomyślę nad NW-A306, a słuchawki zostają te, które wymieniłem.

40 minut temu, Mr Krzychoo napisał(a):

Jak trochę czasu znajdę, to coś napiszę, może na weekendzie. A wywaliło Ci flaki, bo? Bo jeszcze ich nie masz?

Ja właśnie odpuściłem zakupy na jakiś czas, zostaję z SG-01 OVA na siłkę (małe, wygodne) i z SG-03S do pracy i na miasto. Pomyślę nad NW-A306, a słuchawki zostają te, które wymieniłem.

Ten ...."recenzent" jest na pasku Penona, więc po przeczytaniu jakiejkolwiek jego recenzji należy sprzedać WSZYSTKIE swoje zasoby i KONIECZNIE kupić te, które akurat "recenzuje". Aaa - i oczywiście dokupić do nich nowy kabelek, w cenie ok 200$, bo ten stokowy to nie, raczej nieeee ;)

• Like 1

3 minuty temu, Nazar70 napisał(a):

Ten ...."recenzent" jest na pasku Penona, więc po przeczytaniu jakiejkolwiek jego recenzji należy sprzedać WSZYSTKIE swoje zasoby i KONIECZNIE kupić te, które akurat "recenzuje". Aaa - i oczywiście dokupić do nich nowy kabelek, w cenie ok 200$, bo ten stokowy to nie, raczej nieeee ;)

Przy SG-03S akurat napisał że kabel stockowy jest dobry ;) Bo jest. 

Godzinę temu, Mr Krzychoo napisał(a):

Przy SG-03S akurat napisał że kabel stockowy jest dobry ;) Bo jest. 

Po czym dodaje: " As so the SG-03s scales very nicely with aftermarket cable pairings. As good as their included cable is, a more substantial cable that you use with the SG-03s will make it sound nothing like the $69 you spent on a pair." :D

• Haha 3

16 minut temu, Nazar70 napisał(a):

Po czym dodaje: " As so the SG-03s scales very nicely with aftermarket cable pairings. As good as their included cable is, a more substantial cable that you use with the SG-03s will make it sound nothing like the $69 you spent on a pair." :D

No tak, kable i tipsy to temat rzeka. Mimo wszystko, to co się dostaje w zestawie z SG-03S jest jak najbardziej używalne i pozwala cieszyć się tym jak grają.

Dam im jeszcze trochę czasu i coś od siebie napiszę. Tak wstępnie i na szybko - są warte każdego zielonego prezydenta, którego na nie wydałem.

Edited by Mr Krzychoo

56 minut temu, Mr Krzychoo napisał(a):

No tak, kable i tipsy to temat rzeka. Mimo wszystko, to co się dostaje w zestawie z SG-03S jest jak najbardziej używalne i pozwala cieszyć się tym jak grają.

Dam im jeszcze trochę czasu i coś od siebie napiszę. Tak wstępnie i na szybko - są warte każdego zielonego prezydenta, którego na nie wydałem.

Tipsy to temat rzeka, kable to temat co najmniej kotrowersyjny. O ile w przypadku tipsów z wielką łatwością jest udowodnić wpływ na dźwięk to w przypadku kabli do dziś się nikomu nie udało ;)

DSnuts ma historię polecania kable za 700 martwych prezydentów do słuchawek za 1/5 tej ceny.
https://penonaudio.com/penon-totem.html

• Confused 1

58 minut temu, Mr Krzychoo napisał(a):

Dzięki - czekam na feedback.

20 godzin temu, Hustler napisał(a):

@marco-polo Na upartego dałoby radę, ale one nie są jakieś paskudne, a po prostu nie w moim guście. Zresztą pożyjemy i możliwe, że sami się przekonamy jak zagrają i będą wyglądać pierwsze pełnowymiarowe słuchawki FiiO.

Jak będą dobre to pewnie zrobią kilka różnych modeli.