wulkan Posted June 19, 2019 Report Share Posted June 19, 2019 (edited) 10 godzin temu, pawkos napisał: A jakie masz spostrzeżenia z takiego codziennego użytkowania? Może znalazłeś jakieś ciekawe lub użyteczne funkcje o których się mało pisze, a są fajne? Fatalne umiejscowienie przycisku "play" to główny mój zarzut. Oprócz tego - kiepska rozdzielczość ekranu. Ale, z drugiej strony, przy przeszukiwaniu muzyki (i nawigacji po niej), wydaje się mi być szybszy, niż SP1000 Copper. A teraz... gramy z przelotką autorstwa Perula Jest szerzej, więcej powietrza, oddechu, ciut lepsza rozdzielczość i separacja, lepsza przejrzystość. Na wyjściu niezbalansowanym NW-WM1Z zdecydowanie się marnował. Obecnie słychać, że wydarzenia na gnieździe niezbalansowanym były ściśnięte. Ale przede wszystkim dźwięk teraz o wiele bardziej angażuje i wręcz nie pozwala oderwać się słuchaczowi od słuchania! Poprzednio było bardzo dobrze, aktualnie jest świetnie i już naprawdę nie ma co w nim zmieniać. Bajka! Edited June 20, 2019 by wulkan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkos Posted June 20, 2019 Report Share Posted June 20, 2019 To taką małą niedogodność jak źle umiejscowiony przycisk można spokojnie przeboleć na rzecz dźwięku. Da się zresztą do tego przyzwyczaić. Najważniejsze to zadowolenie z muzyki. I tu ono jest. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted June 20, 2019 Report Share Posted June 20, 2019 To teraz tylko czekać na przelotkę i spróbować po balansie. Ciekawe jak będzie? Pewnie jeszcze ciekawiej. Przy takim poziomie kasy bawienie się w przelotki nie rozumiem, odrazu kabel na 4.4 i ew adapter do 3.5pisane mobilnie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted June 21, 2019 Report Share Posted June 21, 2019 23 godziny temu, retter napisał: Przy takim poziomie kasy bawienie się w przelotki nie rozumiem, odrazu kabel na 4.4 i ew adapter do 3.5 pisane mobilnie Perul zrobił tak udaną przelotkę, że siedzę i słucham... Nie potrzebuję nic lepszego. Jest tak, że k...a jego m...ć, ja pie...lę😁 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted June 23, 2019 Report Share Posted June 23, 2019 Perul zrobił tak udaną przelotkę, że siedzę i słucham... Nie potrzebuję nic lepszego. Jest tak, że k...a jego m...ć, ja pie...lę Dla własnej wygody nie bawiłbym sie w przelotki przy IEMach, a i sq mogło by na tym zyskać. pisane mobilnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted June 23, 2019 Report Share Posted June 23, 2019 11 godzin temu, retter napisał: Dla własnej wygody nie bawiłbym sie w przelotki przy IEMach, a i sq mogło by na tym zyskać. pisane mobilnie OK, załóżmy, że przerobię sobie wtyk zbalansowany Layli II na standard 4,4 mm, a nagle spodoba mi się SP2000 (i go zapragnę mieć). Jaki jest wobec tego założenia sens przerabianie wtyczki z 2,5 mm na 4,4 mm? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saudio Posted June 24, 2019 Report Share Posted June 24, 2019 7 godzin temu, wulkan napisał: OK, załóżmy, że przerobię sobie wtyk zbalansowany Layli II na standard 4,4 mm, a nagle spodoba mi się SP2000 (i go zapragnę mieć). Jaki jest wobec tego założenia sens przerabianie wtyczki z 2,5 mm na 4,4 mm? Jak się Astell dowie to zrobi dla Ciebie 4,4.;) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted June 24, 2019 Report Share Posted June 24, 2019 OK, załóżmy, że przerobię sobie wtyk zbalansowany Layli II na standard 4,4 mm, a nagle spodoba mi się SP2000 (i go zapragnę mieć). Jaki jest wobec tego założenia sens przerabianie wtyczki z 2,5 mm na 4,4 mm?A to jakiś problem zrobić kolejny kabel? pisane mobilnie Jak się Astell dowie to zrobi dla Ciebie 4,4.Nie zrobi, nigdy nie miałem AK nie zostawiłem im ani 1 złotówki. pisane mobilnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted June 24, 2019 Report Share Posted June 24, 2019 (edited) 14 godzin temu, retter napisał: A to jakiś problem zrobić kolejny kabel? Życzę powodzenia w zakupie (dodatkowego) kabla firmy Moon Audio do Layli II (do ewentualnych celów "przeróbkowych") Edited June 24, 2019 by wulkan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted June 25, 2019 Report Share Posted June 25, 2019 Wydaje mi się, że kolega @retternie wie jaką konstrukcję ma kabel przy Laylach. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkos Posted July 6, 2019 Report Share Posted July 6, 2019 W dniu 19.06.2019 o 23:01, wulkan napisał: Fatalne umiejscowienie przycisku "play" to główny mój zarzut. A co jest dokładnie nie tak z tym umiejscowieniem? Jest za blisko dolnej krawędzi? Generalnie jak się patrzy na ten bok, to wszystkie przyciski są blisko siebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 (edited) W dniu 6.07.2019 o 21:15, pawkos napisał: A co jest dokładnie nie tak z tym umiejscowieniem? Jest za blisko dolnej krawędzi? Generalnie jak się patrzy na ten bok, to wszystkie przyciski są blisko siebie. Jeśli chodzi o mnie, to wolałbym, żeby klawisz PLAY był umiejscowiony tak, żeby móc obsługiwać go kciukiem w momencie, gdy trzymamy DAP w dłoni. W dniu 12.06.2019 o 21:26, pawkos napisał: Dalej z każdym odsłuchem banan na twarzy? No i mam jeden zarzut😁 Jak na mój gust zbyt mała szerokość sceny. Pod tym względem to poziom AK380/AMP380, a nie SP1000 Copper (o SP1000 SS nie wspominając). Znalazłem rozwiązanie😊 Bass na regulatorze w słuchawkach ustawiłem na pozycję "0" i tak jest lepiej (szerzej, wydarzenia koncentrowane są dalej; scena się przy tym rozrzedziła). Edited July 11, 2019 by wulkan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted July 19, 2019 Report Share Posted July 19, 2019 W dniu 7.06.2019 o 11:53, pawkos napisał: To wypada się tylko cieszyć, że to taki poziom. Ale bateria to już chyba wyższy? Od naładowania do pełna do ukazania się komunikatu "battery low", przy standardowych plikach, z wyłączaniem odtwarzacza co mniej więcej 45-60 minut, Soniacz wytrzymał mi ponad 24 godziny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted July 19, 2019 Report Share Posted July 19, 2019 Godzinę temu, wulkan napisał: Od naładowania do pełna do ukazania się komunikatu "battery low", przy standardowych plikach, z wyłączaniem odtwarzacza co mniej więcej 45-60 minut, Soniacz wytrzymał mi ponad 24 godziny. Na headfaju ktoś wrzucał zdjęcie że ma nastukane prawie 7000 godzin na liczniku i dalej mu trzyma około 20 godzin Do porównania ja przez 2 lata mam trochę ponad 1700 godzin i myślałem że jestem power userem 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkos Posted July 19, 2019 Report Share Posted July 19, 2019 A jak to jest z tym licznikiem? Czy on działa ciągle jak jest włączony odtwarzacz? Dopiero jak się wyłączy zasilenie to staje? W ZX300 wygląda na to, że mierzy tylko jak gra muzyka. W ZX2 jest ta pierwsza opcja. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted July 19, 2019 Report Share Posted July 19, 2019 (edited) 12 minut temu, pawkos napisał: A jak to jest z tym licznikiem? Czy on działa ciągle jak jest włączony odtwarzacz? Dopiero jak się wyłączy zasilenie to staje? W ZX300 wygląda na to, że mierzy tylko jak gra muzyka. W ZX2 jest ta pierwsza opcja. Musiałbym sprawdzić, ale wydaje mi się, że licznik startuje w momencie, gdy odtwarzacz rozpoczyna grać, a nie jak jest tylko ciągle włączony (i przy tym nie gra). Edited July 19, 2019 by wulkan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
all999 Posted July 19, 2019 Report Share Posted July 19, 2019 A jak to jest z tym licznikiem? Czy on działa ciągle jak jest włączony odtwarzacz? Dopiero jak się wyłączy zasilenie to staje? W ZX300 wygląda na to, że mierzy tylko jak gra muzyka. W ZX2 jest ta pierwsza opcja. Licznik działa tylko podczas odtwarzania muzyki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawn Posted July 19, 2019 Report Share Posted July 19, 2019 Mierzy tylko jak gra muzyka bo inaczej miałbym nie 1700 tylko 17000 godzin skoro w zasadzie swojego nie wyłączam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkos Posted July 19, 2019 Report Share Posted July 19, 2019 W ZX2 pokazuje czas pracy urządzenia. Czyli tych godzi jest całe mnóstwo.😀 Ale to może dlatego, że na Androidzie. Na swoim systemie Sony liczy tylko muzykę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 (edited) Kupiłem dziś na Allegro poniższą przelotkę (z 4,4 mm na 2,5 mm). Jak przyjdzie, dam znać, jakie są różnice w dźwięku pomiędzy przelotką autorstwa Perula, a tą (o ile oczywiście w ogóle będą one wychwytywalne...). Edited July 31, 2019 by wulkan 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkos Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 To czekamy na wrażenia:) A są tam również takie przelotki z 3,5? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted August 1, 2019 Report Share Posted August 1, 2019 7 godzin temu, pawkos napisał: To czekamy na wrażenia:) A są tam również takie przelotki z 3,5? Akurat ten konkretny człowiek miał tylko taką jedną sztukę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted August 1, 2019 Report Share Posted August 1, 2019 Kupiłem dziś na Allegro poniższą przelotkę (z 4,4 mm na 2,5 mm). Jak przyjdzie, dam znać, jakie są różnice w dźwięku pomiędzy przelotką autorstwa Perula, a tą (o ile oczywiście w ogóle będą one wychwytywalne...).Spora dźwignia ;ppisane mobilnie To czekamy na wrażenia:) A są tam również takie przelotki z 3,5?Po co? Adapter jaki piszesz zwiera L- i R- przez co można uwalić ampa. Po to masz chyba gniazdo 3.5 w dapie? Wiem słabsze gorsze ale jest. pisane mobilnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wulkan Posted August 2, 2019 Report Share Posted August 2, 2019 (edited) Nie przypuszczałem, że pomiędzy przelotkami będą tak identyfikowalne różnice! Być może przelotka Perula dobrze sprawdza się z modelem NW-WM1A, ale z NW-WM1Z jeszcze lepiej spisuje się ta przelotka, którą kupiłem. Jest bardziej neutralna, a przelotka Perula jednak, kolokwialnie pisząc, muli. Oczywiście też może się podobać, bo buduje duże bryły i oferuje dużo "miąższu". Ale z NW-WM1Z i Laylami II, jak na mój gust, jest za dużo tego "średniotonowego szczęścia", a przelotka, którą teraz kupiłem, bardziej "otwiera" dźwięk na górze pasma. A tak w ogóle, to Retter faktycznie ma rację, że najlepiej by było, jakby sygnał szedł bez żadnych przelotek (i bezpośrednio po balansie), bo jednak z przelotkami sporo się zmienia. Edited August 2, 2019 by wulkan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawkos Posted August 2, 2019 Report Share Posted August 2, 2019 Czyli jednak trzeba inwestować w kable. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts