Popular Post michauczok Posted September 26, 2016 Popular Post Report Share Posted September 26, 2016 Powstałe po ciężkich bojach, wersja druga. Pasują do denonów D2000/D5000/D7000 i Fostexów TH600, 900, X00. SpecyfikacjaDrewno amazaque, olej+wosk Siatka stal nierdzewna 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nsk Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Wygląda fajnie, ale jak się dźwięk zmienia przy otwartej konstrukcji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuQi Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Pięknie się prezentują! Udało się zamontować gniazda w muszlach czy kabel jest na stałe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 (edited) Do super wyglądu muszli to już zdążyłeś nas Michale przyzwyczaić . Dałbym jednak czarną fizelinę za kratką, żeby przetwornik chronić przed kurzem no i chyba jednak trochę wygląd poprawić A jak sprawa ma się z dźwiękiem? Na pewno dostaną dociążenia średnich, ale czy nie za bardzo basowo się robi (tu właśnie fizelina mogłaby pomóc)? Chociaż z drugiej strony to Tesla, więc dobrze w ryzach membranę trzyma . Edited September 27, 2016 by Perul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teti Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Z......ste! Czekamy na kilka zdań o dźwięku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bylyuser Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Wygląda na to, że będę musiał solidnie przeinwestować swoje D2000... Brawo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted September 27, 2016 Author Report Share Posted September 27, 2016 Kurcze, te obudowy to tylko do zdjęć zostały nasadzone na TH900, więc nie kombinowałem z wygłuszeniami, gniazdami, i innymi sprawami. Narzucone założenie było takie, żeby obudowa była maksymalnie otwarta Mogę powiedzieć jak wygląda kwestia brzmienia w przypadku TH900 właśnie:Środek dostaje dociążenia, tak jak napisał Perul, co jest wielkim plusem, bo te Fostexy nie mają średnicy Góra się troche zmiększcza i tak nie dziabie Bas robi się bardziej okrągły i zamazany, nie tak dokładny i punktowy jak w oryginale, przy zmianie na otwarte obudowy trzeba przytkać tylne otwory przetwornika, dopiero wtedy będzie dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Ale jak przytkasz te otwory, to znowu zaostrzysz dźwięk - no chyba, że gąbką/filcem, to wyostrzenie będzie mniejsze. Ja też aktualnie moduje TH-X00, tyko że bez zmiany obudowy a efekty uzyskałem podobne (bas się nie popsuł ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted September 27, 2016 Author Report Share Posted September 27, 2016 Z pełną świadomością je przytykam, żeby uzyskać złoty środek pomiędzy miękkim ciepłym brzmieniem, a twardym bardziej analitycznym, a w związku z otwarciem konstrukcji mamy inne, trudne do uzyskania w zamkniętych słuchawkach bonusy - otwarta, większa scena i pooooowietrze. Mam taką filozofię strojenia, wynikającą z dostępnych dla mnie możliwości, że w większości polegam na zmianach wynikających ze zmiany obudowy, a dampingu i modów drivera stosuje tylko tyle, ile uznaję za konieczne, im mniej tym dla mnie lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 To może przejdź na welurowe pady - uzyskasz rozjaśnienie brzmienia (w sensie mniej basu i lepszą jego kontrolę, oraz więcej najwyższej góry, której tym słuchawkom imo brakuje) i jeszcze więcej powietrza. Chociaż akurat TH-X00 jakoś mniej na pady reaguja niż np T70. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted September 27, 2016 Author Report Share Posted September 27, 2016 Nie widziałem na oczy, ani tym bardziej nie słyszałem X00, tylko TH600 i TH900, tym pierwszym góry nie brakuje, w tych drugich sypie się tłuczone szkło.Zamówienie miałem na obudowy, to zrobiłem obudowy, z ciekawości przetestowałem na tym co miałem pod ręką czyli TH900 i wysłałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmi Dragon Posted September 27, 2016 Report Share Posted September 27, 2016 Obudowy zacne, ale te maleńkie drivery to rzeczywiście można by czymś zakryć. Gdyby to były planary, to co innego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted September 29, 2016 Report Share Posted September 29, 2016 Nie widziałem na oczy, ani tym bardziej nie słyszałem X00, tylko TH600 i TH900, tym pierwszym góry nie brakuje, w tych drugich sypie się tłuczone szkło. Zamówienie miałem na obudowy, to zrobiłem obudowy, z ciekawości przetestowałem na tym co miałem pod ręką czyli TH900 i wysłałem. TH900 sypią iskrami na połączeniu średnicy i góry oraz na... (kur.wa jak to brzmi...) niższej górze. 10kHz jest przygaszone. Wygrzebuje wykresik z zakładek... gdzieś tu był... o jest: PS: Ja tam lubię jak widoczny jest driver, dla mnie wrzucanie fizeliny za grill wcale nie jest koniecznie =) Śliczne :> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Moje denony po zmianie koloru, kabla oraz kopułek 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Compton Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 I jak grają jako otwarte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
audionanik Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Pewno slabo, bo Bakus jak widze pije tylko wode. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted October 22, 2017 Report Share Posted October 22, 2017 Grają dobrze. Pojawiła się otwartość dźwięku, bas raczej nie ucierpiał. Ciężko mi porównać, bo pamięć słaba a ostatnio fabrycznych słuchałem tydzień temu. Do poziomu th900 się jednak nie zbliżają jak niektórzy twierdzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soundman1200 Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Ale krótki kabelek, ma on z 1m chociaż?, i zakończony dużym jackiem...strange. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakus1233 Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 Ma około 1m. Po co dłuższy? Fabryczny 3m mi przeszkadzał tylko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
retter Posted October 24, 2017 Report Share Posted October 24, 2017 Bo z 1m i dużym jackiem jesteś jak na smyczy uwiązany do ampa no chyba ze kupiłeś c4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Unicorn Posted March 3, 2022 Report Share Posted March 3, 2022 Witam serdecznie, jaka byłaby cena takich dekielków? Czy to już w prywatnej wiadomości do Pana Michauczoka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts