Jump to content

Recommended Posts

Posted

Urządzam sobie mieszkanie i potrzebuję jakiegoś systemu dźwiękowego, który:

1. Będzie 2.1

2. Najchętniej podwiesiłbym go pod sufitem

3. Nie będzie optycznie duży

4. Będzie atrakcyjny wizualnie - mieszkanie będzie minimalistyczne i niechciałbym jakiś kloców na ścianie

5. Przeznaczenie - filmy na TV, muuuuzyka

6. pomieszczenie ma jakieś 29 m2

7. Preferowany kolor - biały/beżowy (wiem, że jestem wymagający)

Do tej pory korzystałem z kultowego systemu Logitech x 230. Potrzebuję pójść krok dalej.

Budżet - najchętniej do 1000 pln.

Posted (edited)

hm pod sufitem , suba też?

w cenie do 1 k to raczej porządne 2.0 ze wzmacniaczem lub tez ampli

Edited by amrowek
Posted

sub oczywiście na podłodze. Generalnie założenie jest takie, żeby system dźwiękowy był jak najmniej widoczny i nie szpecił ogólnego obrazka. za ok. 1k nie można kupić nic sensownego w opcji 2.1? serio? Nie pamiętam ile kosztował mój zestaw logitecha, 150, może 250 pln. I za 4 razy tyle nic nie dostanę? Trochę nie dowierzam:)

• 3 weeks later...
Posted

Z rozpaczy zacząłem sięjuż rozglądać za soundbarem, ale bardzo, bardzo, bardzo nie chcę tego rozwiązania.

Mam naprawdę niewiele miejsca i praktycznie nie mogę wyjechać głośnikami za obrys telewizora 65".

Więc maxymalne oddalenie głośników od siebie to 1,5m. Odległość od TV to ok 2,75m. Na subwoofer miejsce gdzieś wygospodaruję. Ale potrzebuję głośników 2.1, które są stosunkowo niewielkich rozmiarów, im bardziej płaskie tym lepiej.

Rozważałem też klasyczne stereo, ale obawiam się, że wymiary głośników są zdecydowanie za duże na mój salon (22cm głębkości).

Czy znacie coś co spełni te wymagania? Czy w ogóle pchać się w stereo w momencie jak oddalenie głośników może być tylko o 1,5m?