Mikrofon XLR a dokładnie Audiotechnica AT2020 - Pytanie
-
Similar Content
-
By Halpme
Dzień dobry, szukałem po internecie, ale nie znalazłem dobrej odpowiedzi na moje pytania.
Muszę podłączyć wyjście z amplitunera yamaha rx-595 rds do końcówki mocy jolly raider lpa 10 z wejściem xlr.
Czytałem że rca ma sygnał nie symetryczny, a xlr symetryczny.
1. Czy jeśli połączę to zwykłym kablem (przejściówka) to będą jakieś problemy ? np. cicha gra lub strata jakości ?
2. Czy trzeba dokupić coś innego np transformator i czy faktycznie to coś mi da?
-
By _deJay
Z moich MSR7 od pewnego czasu odchodzi skóra z pałąka i padów. Pady udało mi się wymienić na całkiem niezłe chińskie zamienniki, do pałąka kupiłem materiałową nakładkę. (coś w ten deseń)
Założenie nakładki niestety mocno odbija się na wygodzie użytkowania.
I tu pojawia się moje pytanie, czy we Wrocławiu jest gdzieś możliwość wymiany obicia pałąka?
-
By CrazyMug
Witam,
poszukuje mikrofonu studyjnego którego głównym użytkiem będzie rozmowa oraz chciałbym wydobywać z niego głębokie dźwięki ponieważ chciał bym się nauczyć beatbox, nie mam zielonego pojęcia na co zwrócić szczególną uwage i jaki rodzaj mikrofonu użyć, czy powinien być dynamiczny czy raczej pojemnościowy. Za wszystkie odpowiedzi dziękuje, jestem lilakiem wiec tez bym prosił o jakieś mniej więcej przedstawienie dlaczego ten model a nie inny :D
Pozdrawiam
-
By johnys
W tym wątku chciałbym się pochwalić kablami analogowymi mojej konstrukcji.
Kablami analogowymi zajmuję się już od paru lat i opracowałem własny sprawdzony projekt interkonektu, który naprawdę robi różnicę w każdym przyzwoitym systemie audio. Zbudowany jest z trzech ekranowanych przewodów z których każdy ma 2 przewodniki więc łącznie z 6 przewodów na kanał a cała jego istota brzmienia bierze się z odpowiedniego połączenia ekranowanych kabli i ich geometrii.
Opracowałem również referencyjny kabel do połączenia mobilnych odtwarzaczy do stacjonarnego wzmacniacza słuchawkowego.
Wykonany jest z miedzi litej OCC pokrytej 5 mikronami złota oraz niektóre przewodniki są pokryte 5 mikronami srebra. Każdy z przewodników jest emaliowany a potem zaopatrzony w izolację teflonową. Całość w oplocie techflex prezentuje się jak poniżej.
-
By Nakas14
Cześć
Posiadam wspomniane słuchawki i kilka niewyjaśnionych z nimi problemów, a wszystko za sprawą prawdopodobnie mikrofonu. Słuchawki są po naprawie (jack), ale poniższe problemy były także przed nią. Słuchawki nie współpracują z żadnym telefonem (nie wykrywa ich), a z moim Xduoo D3 nano działają dobrze tylko dlatego, że przycisk play/pause jest stale wciśnięty przez kawałek plastiku. Inaczej nie słychać części tonów. Do tego z niezrozumiałych przyczyn, nie działają z rozdzielaczem mini jack - ostatnio, gdy starałem się z dziewczyną obejrzeć tak film w czasie podróży, u niej było wszystko ok, u mnie pozornie też, ale kompletnie nie było słychać dialogów. Uprzedzając pytania, sprawdzaliśmy na obydwu jackach. Wie ktoś w jaki sposób mogę usunąć ten mikrofon, w inny sposób niż go całkowicie odcinając i lutując przewody ze sobą? Opcja płatnej naprawy także wchodzi w grę, jeśli ktoś byłby chętny się podjąć. Mogę wysłać pocztą lub lokalnie (Kraków).
-
Recommended Posts