Jump to content
PREORDER na słuchawki ISN w tym przede wszystkim ISN EBC80 ×

Recommended Posts

Posted

Ilość modeli w ofercie firmy S.M.S.L może być dla niektórych przytłaczająca i przyznaję, że sam chyba nie widziałem firmy, która w tak niedużym przedziale cenowym oferowała by tak wiele różnych modeli. Mało tego, poza zróżnicowaną paletą produktową jest jeszcze opcja wyboru kolorów danego modelu, choć ogranicza się ona do klasyki w postaci czerni, srebra i ewentualnie złota. Jednak bez względu na różnice, wszystkie SMSLe mają pewne cechy wspólne. Są nimi fantastyczna jakość wykonania, świetny dźwięk, bardzo atrakcyjna cena i niewielkie gabaryty. Model M3 to kolejna propozycja chińskiego producenta pozwalająca niewielkim kosztem znacząco podnieść jakość dźwięku dobywającą się z komputera lub laptopa. Jeżeli jesteście ciekawi z czym to się je i jak smakuje, to zapraszam do lektury.

Druga recenzja małego S.M.S.L'a gotowa. Gorąco zapraszam do przeczytania kilku zdań na temat mojego spotkania z modelem M3, zamieszczonych na portalu Muzostajnia.

• Like 3
  • 3 months later...
Posted

soniaki maja smastery czy jakoś tak chyba, grają bardzo dobrze także M3 ciężko będzie miał ..

• 2 weeks later...
Posted

jeżeli są tu jacyś posiadacze M3 - czy działa wam regulacja głośności w windowsowym mixerze? np. z aune x1s nie ma z tym problemu, a na m3 mogę regulować tylko potencjometrem lub suwakami w konkretnych aplikacjach, np. foobar/youtube/spotify. czego to wina? taka budowa urządzenia? aune ma xmosa, czy to może być powód dlaczego tam mixer działa, a na m3 nie ?

Posted

Nie działa regulacja głośności z poziomu windowsa, czym to jest spowodowane - nie mam pojęcia :)

• 4 weeks later...
Posted

Do tego jest właśnie to wyjście RCA, leci bezpośrednio z DAC z pominięciem wzmacniacza słuchawkowego.

Posted (edited)

Co warto z nim sparowac aune b1? Do słuchawek ostry kc08? I pro80 ale te w przyszłości chyba zastapie hp150 albo czymś w podobnym budżecie

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Edited by michalkorona
Posted

Zdecydowanie. B1 to mocny wzmak, ani pro80 ani hp150 nie potrzebują tak dużego wzmocnienia. KC08 nie znam, więc nie wiem. Ale to pchełki, więc podejrzewam że podobnie jak w/w dwójka nauszników :) poza tym M3 gra sam z siebie całkiem nieźle i nie narzeka specjalnie na brak mocy. Ja pędziłem nim z powodzeniem stare Senki HD565, Vaiet bodajże pędził Beyery 250 ohmowe i też było ok z tego co mówił :>

Posted (edited)

HP150 testowałem na swoim smsl m3, tak jak rockmaster oe i hm5.

Wszystkie z wymienionych słuchawek spokojnie napędza m3 z dużym zapasem (powyżej połowy głośności urywa głowę :) ).

Z tego co czytałem w recenzjach (osobiście nie mam słuchawek trudniejszych do napędzenia niż hp150/hm5) ten dac radzi sobie bardzo dobrze z Beyerami 250 ohm więc zapas mocy jest duży.

Edited by GhalMaraz
  • 10 months later...
Posted

Przepraszam za odgrzewanie starego tematu, ale nie bardzo mogę znaleźć tę informację: czy M3 ma selektor wejść, czy gra z tego, co aktualnie włączone, bo niektóre daki tak mają. 

Z góry dzięki za odpowiedź.

• 1 month later...
Posted

Odkopuje. Ktoś się może wypowiedzieć odnośnie awaryjności tego sprzętu? Trochę poczytałem i kilka takich przypadków awarii sprzętu po ok 2-3 miesiącach użytkowania. Jakieś potwierdzone przypadki z Polski?

• 2 months later...
Posted (edited)

Cześć, mam do was szybkie pytanie... nie zależy mi na ampie w tym urządzeniu tylko na samym dacu. i teraz sprawa podłączenia do np tabletu poprzez otg. czy możecie mi powiedzieć działa to na zasadzie podłączam i gra czy trzeba coś instalować? bardzo proszę o odpowiedz posiadaczy. aha i pytanie czy jeśli działa to czy należy mu dać dodatkowe źródło zasilania wpinając ładowarkę np od tel. w in dc?

Edited by remnaj
  • 2 months later...
Posted

Podbiję pytanie kolegi wyżej.

Czy OTG działa jak należy, czy potrzebny jest wtedy prąd do drugiego gniazda i czy słuchając muzyki z laptopa z podłączonym jednym usb jest jakiś problem?

• 4 weeks later...
Posted

Wg instrukcji potrzebne jest zasilanie przy OTG, ale sprawdzę po pracy podłączając telefon.