mateolx Posted July 6, 2016 Report Posted July 6, 2016 Witam. Jestem posiadaczem czytnika do ebooków jeżeli to w ogóle dobrze nazwałem bo nie mam na ten temat zielonego pojęcia. Chciałbym sprzedać urządzenie jednak wyczytałem w internecie, że znajdują się różne wersje z reklamami bez reklam i sam nie do końca jestem świadomy jaki jest mój czytnik. Jest jakiś sposób aby sprawdzic to bez jego otwierania ? W załączniku zdjęcia posiadanego urządzenia. Pozdrawiam i dziękuję z góry Quote
ditko Posted July 6, 2016 Report Posted July 6, 2016 Na trzecim zdjęciu widnieje napis "7th generation". Quote
redflow Posted July 6, 2016 Report Posted July 6, 2016 Wersja z reklamami. Zerknij na trzecie zdjęcie, opis zawartości Includes Kindle (7th Generation), USB charging cable, built-in rechargeable battery, personalized special offers and sponsored screensavers. W wersji bez reklam opis jest taki Includes Kindle (7th Generation), USB charging cable and built-in rechargeable battery. Quote
kony74 Posted July 6, 2016 Report Posted July 6, 2016 W wersji z reklamami zamiast wygaszacza ekranu po wyłączeniu masz właśnie reklamy różnych książek albo akcesoriów do Kindla, po włączeniu musisz przeciągnąć palcem (swipe). Quote
mateolx Posted July 6, 2016 Author Report Posted July 6, 2016 Okej to już wszystko wiem na ten temat. Interesuje mnie jeszcze kwestia ceny ponieważ na internecie ceny nowych wahają się od 300 do 400 zł jednak wersja z reklamami jest tańsza, dobrze rozumiem? Quote
sp5it Posted July 7, 2016 Report Posted July 7, 2016 Jako, że nie mieszkasz w Stanach możesz reklamy usunąć za darmo. M Quote
kony74 Posted July 7, 2016 Report Posted July 7, 2016 Okej to już wszystko wiem na ten temat. Interesuje mnie jeszcze kwestia ceny ponieważ na internecie ceny nowych wahają się od 300 do 400 zł jednak wersja z reklamami jest tańsza, dobrze rozumiem? Dokładnie, jest tańsza. Quote
yoshiru Posted April 28, 2019 Report Posted April 28, 2019 Jak wywalić reklamy https://bit.ly/2PyUnrR Quote
dragon149 Posted May 21, 2024 Report Posted May 21, 2024 Ja brałem wersje beż reklam żeby później nie kombinować :p Quote
Rafacio Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 (edited) Tam ozna wgrać coś spoza amazona? Edited May 25, 2024 by Rafacio Quote
kubachim Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 Godzinę temu, Rafacio napisał(a): Tam ozna wgrać coś spoza amazona? Każdy epub/mobi z większości cyfrowych księgarni. Albo kablem używając np. Calibre albo wysyłając na maila wygenerowanego orzy rejestracji urządzenia, wtedy Kindle automatycznie pobiera książki (tylko epub wtedy). Quote
Rafacio Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 Nie wiem co to Calibre. Nie można po prostu wgrać swoich plików z kompa? To bezwartościowe urządzenie w takim razie. Quote
kubachim Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 14 minut temu, Rafacio napisał(a): Nie wiem co to Calibre. Nie można po prostu wgrać swoich plików z kompa? To bezwartościowe urządzenie w takim razie. No właśnie temu służy Calibre. Zwykły menedżer e-booków. Amazon dostarcza własny Send to Kindle równie dobrze. Z grubsza po prostu trzeba programik jeden doinstalować to wgrania z kompa, albo, jak pisałem, wysłać maila. Większość znanych mi e-księgarni to w ogóle ma opcję wysłania na Kindle bezpośrednio, nawet nie trzeba pobierać pliku. Także do wyboru do koloru. Jak to duze korpo - zwykłego Ctrl-C + Ctrl-V nie zrobisz, ale nie jest to ograniczeniem jakimś specjalnie. Niemniej jeżeli Ci na tym zależy, to Kindle omijaj. Quote
Rafacio Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 (edited) 2 minuty temu, kubachim napisał(a): Jak to duze korpo - zwykłego Ctrl-C + Ctrl-V nie zrobisz, ale nie jest to ograniczeniem jakimś specjalnie. Niemniej jeżeli Ci na tym zależy, to Kindle omijaj. Jest to ograniczenie ogromne. Czyli dla mnie nie. Edited May 25, 2024 by Rafacio Quote
atr3yu Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 Cały czas robię kopiuj/wklej pliki z kompa, nigdy nie korzystałem z żadnego Calibre. 3 Quote
Spawn Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 (edited) Można normalnie wrzucić drag and drop tylko do jakiegoś konkretnego folderu, documents chyba czy coś. Lepiej zainstalować sobie calibre bo się wrzuca w biblioteke i synchronizuje jednym przyciskiem. Można sobie też w nim konwertować do innych formatów czy dodawać okładki. Można też tak jak @kubachim napisał wysłać na maila. Ja Ci mimo wszystko @Rafacio odradzam kindla. To jest za fajne urządzenie aby Ci się spodobało. Edited May 25, 2024 by Spawn 1 Quote
Rafacio Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 Przede wszystkim to produkt Amazon. Nigdy nie kupię nic z tej firmy. 1 Quote
kubachim Posted May 25, 2024 Report Posted May 25, 2024 W sumie może i drag n drop działa, nigdy nie miałem okazji sprawdzić, bo w sumie od zawsze Calibre używałem dla wygodniejszej organizacji plików. Dodatkowo w calibre też można mailem wsio wysyłać. @Spawn też bym nie przesadzał, bo Kindle ma swoje ograniczenia, to taki trochę iPod w czytnikach - ograniczony OS, ale śmiga fajnie i bezproblemowo. Miałem parę lat klasyka jeszcze sprzed ery Paperwhite, teraz jadę na Oasis i tylko mi brakuje obecności USB-C. Przy tym rozmiarze już mogę czytać komiksy swobodnie. PDF to nadal nie ta bajka, ale w sumie jak ktoś świadomie czytnik kupuje, to wie że to zazwyczaj średnia opcja pod PDF. 1 Quote
Spawn Posted May 26, 2024 Report Posted May 26, 2024 11 godzin temu, Rafacio napisał(a): Przede wszystkim to produkt Amazon. Nigdy nie kupię nic z tej firmy. Czyli pytanie o drag and drop w kindlu to była podpucha aby tylko oznajmić nam Twoją niechęć do Amazona jako podmiotu? Chyba pora na mocniejszą dawkę leków. Quote
kubachim Posted May 26, 2024 Report Posted May 26, 2024 17 minut temu, Spawn napisał(a): Czyli pytanie o drag and drop w kindlu to była podpucha aby tylko oznajmić nam Twoją niechęć do Amazona jako podmiotu? Chyba pora na mocniejszą dawkę leków. Niechęć do firmy zrozumiała przez ich praktyki, ale te szukanie na siłę problemów zawsze urocze. No cóż, rafaciować trzeba umieć, nie dla każdego to. 1 Quote
Rafacio Posted May 27, 2024 Report Posted May 27, 2024 (edited) Tak samo nie bardzo podobał mi się sposób ładowania plików do ipoda. Edited May 27, 2024 by Rafacio Quote
Recommended Posts