Jump to content
Fotorelacja Audio Video Show 2024 HiFiPRO i MP3Store ×
Sennheiser HE 1 w Krakowie, przetestuj najdroższe słuchawki na świecie! 💎 ×

Recommended Posts

Posted

Witam. Jestem posiadaczem czytnika do ebooków jeżeli to w ogóle dobrze nazwałem bo nie mam na ten temat zielonego pojęcia. Chciałbym sprzedać urządzenie jednak wyczytałem w internecie, że znajdują się różne wersje z reklamami bez reklam i sam nie do końca jestem świadomy jaki jest mój czytnik. Jest jakiś sposób aby sprawdzic to bez jego otwierania ? W załączniku zdjęcia posiadanego urządzenia.

Pozdrawiam i dziękuję z góry :)

13595890_1037592416329615_787957685_n.jpg

13579781_1037592412996282_1507487742_o.jpg

13598984_1037592379662952_1006313248_n.jpg

13632834_1037592336329623_140813227_o.jpg

13595461_1037592329662957_527606903_n.jpg

Posted

Wersja z reklamami. Zerknij na trzecie zdjęcie, opis zawartości

Includes Kindle (7th Generation), USB charging cable, built-in rechargeable battery, personalized special offers and sponsored screensavers.

W wersji bez reklam opis jest taki

Includes Kindle (7th Generation), USB charging cable and built-in rechargeable battery.

Posted

W wersji z reklamami zamiast wygaszacza ekranu po wyłączeniu masz właśnie reklamy różnych książek albo akcesoriów do Kindla, po włączeniu musisz przeciągnąć palcem (swipe).

Posted

Okej to już wszystko wiem na ten temat. Interesuje mnie jeszcze kwestia ceny ponieważ na internecie ceny nowych wahają się od 300 do 400 zł jednak wersja z reklamami jest tańsza, dobrze rozumiem?

Posted

Jako, że nie mieszkasz w Stanach możesz reklamy usunąć za darmo.

M

Posted

Okej to już wszystko wiem na ten temat. Interesuje mnie jeszcze kwestia ceny ponieważ na internecie ceny nowych wahają się od 300 do 400 zł jednak wersja z reklamami jest tańsza, dobrze rozumiem?

Dokładnie, jest tańsza.

• 2 years later...
  • 5 years later...
Posted

Ja brałem wersje beż reklam żeby później nie kombinować :p

Posted
Godzinę temu, Rafacio napisał(a):

Tam ozna wgrać coś spoza amazona?

Każdy epub/mobi z większości cyfrowych księgarni. 

Albo kablem używając np. Calibre albo wysyłając na maila wygenerowanego orzy rejestracji urządzenia, wtedy Kindle automatycznie pobiera książki (tylko epub wtedy). 

Posted

Nie wiem co to Calibre. Nie można po prostu wgrać swoich plików z kompa? To bezwartościowe urządzenie w takim razie.

Posted
14 minut temu, Rafacio napisał(a):

Nie wiem co to Calibre. Nie można po prostu wgrać swoich plików z kompa? To bezwartościowe urządzenie w takim razie.

No właśnie temu służy Calibre. Zwykły menedżer e-booków.

Amazon dostarcza własny Send to Kindle równie dobrze.

Z grubsza po prostu trzeba programik jeden doinstalować to wgrania z kompa, albo, jak pisałem, wysłać maila.

Większość znanych mi e-księgarni to w ogóle ma opcję wysłania na Kindle bezpośrednio, nawet nie trzeba pobierać pliku.

Także do wyboru do koloru. Jak to duze korpo - zwykłego Ctrl-C + Ctrl-V nie zrobisz, ale nie jest to ograniczeniem jakimś specjalnie. Niemniej jeżeli Ci na tym zależy, to Kindle omijaj.

Posted (edited)
2 minuty temu, kubachim napisał(a):

Jak to duze korpo - zwykłego Ctrl-C + Ctrl-V nie zrobisz, ale nie jest to ograniczeniem jakimś specjalnie. Niemniej jeżeli Ci na tym zależy, to Kindle omijaj.

Jest to ograniczenie ogromne. Czyli dla mnie nie.

Edited by Rafacio
Posted

Cały czas robię kopiuj/wklej pliki z kompa, nigdy nie korzystałem z żadnego Calibre.

• Like 3
Posted (edited)

Można normalnie wrzucić drag and drop tylko do jakiegoś konkretnego folderu, documents chyba czy coś.

Lepiej zainstalować sobie calibre bo się wrzuca w biblioteke i synchronizuje jednym przyciskiem. Można sobie też w nim konwertować do innych formatów czy dodawać okładki.

Można też tak jak @kubachim napisał wysłać na maila.

Ja Ci mimo wszystko @Rafacio odradzam kindla. To jest za fajne urządzenie aby Ci się spodobało.

Edited by Spawn
  • Like 1
Posted

W sumie może i drag n drop działa, nigdy nie miałem okazji sprawdzić, bo w sumie od zawsze Calibre używałem dla wygodniejszej organizacji plików.

Dodatkowo w calibre też można mailem wsio wysyłać.

@Spawn też bym nie przesadzał, bo Kindle ma swoje ograniczenia, to taki trochę iPod w czytnikach - ograniczony OS, ale śmiga fajnie i bezproblemowo.

Miałem parę lat klasyka jeszcze sprzed ery Paperwhite, teraz jadę na Oasis i tylko mi brakuje obecności USB-C. Przy tym rozmiarze już mogę czytać komiksy swobodnie. PDF to nadal nie ta bajka, ale w sumie jak ktoś świadomie czytnik kupuje, to wie że to zazwyczaj średnia opcja pod PDF.

• Like 1
Posted
11 godzin temu, Rafacio napisał(a):

Przede wszystkim to produkt Amazon. Nigdy nie kupię nic z tej firmy.

Czyli pytanie o drag and drop w kindlu to była podpucha aby tylko oznajmić nam Twoją niechęć do Amazona jako podmiotu? Chyba pora na mocniejszą dawkę leków.

Posted
17 minut temu, Spawn napisał(a):

Czyli pytanie o drag and drop w kindlu to była podpucha aby tylko oznajmić nam Twoją niechęć do Amazona jako podmiotu? Chyba pora na mocniejszą dawkę leków.

Niechęć do firmy zrozumiała przez ich praktyki, ale te szukanie na siłę problemów zawsze urocze. No cóż, rafaciować trzeba umieć, nie dla każdego to. 

• Haha 1
Posted (edited)

Tak samo nie bardzo podobał mi się sposób ładowania plików do ipoda.

Edited by Rafacio