Moderator kurop Posted May 9, 2016 Moderator Report Posted May 9, 2016 Największą bolączką DAC'ów i wzmaków przenośnych od zawsze była ich nieporęczność i konieczność tworzenia kanapek. S.M.S.L. właśnie wypuszcza coś wyjątkowego - model IVY który jest wręcz mikroskopijny i znacząco może poprawić brzmienie wbudowanego w smartfon czy tablet układu. Sprzęt wkrótce będzie dostępny w MP3Store, przewidujemy też opcję przedsprzedaży. Garść info od producenta: SMSL IVY Typ: DAC USB Głębia: 16 bitów Zużycie energii 0,5W THD+N: 0.009% USB: synchroniczne Separacja kanałów: 90dB Wejście audio: micro USB Wyjście audio: 3,5mm jack Dynamika: 95dB SN: 95dB Częstotliwość próbkowania: USB PCM 32, 44.1, 48kHz Kolor: czarny Wymiary: 37x17x8mm Współpraca przez OTG z urządzeniami na systemie Android 4.0 i nowszymi Typ zasilania: zasilanie z telefonu Dodatkowe funkcje: własna regulacja natężenia dźwięku Waga: 8,4g Akcesoria: pokrowiec Quote
Chickenek Posted May 9, 2016 Report Posted May 9, 2016 Pomysł bardzo fajny, wiadomo coś na temat ceny? Ciekaw jestem też, co pokażą testy, bo mam obawy, że w przypadku topowych smartfonów z lepszym audio (przykładowo S7 Edge ujęty na zdjęciu) efekt może być odwrotny (patrząc na wnętrzności S.M.S.L.) pod względem jakościowym (a w najgorszym wypadku będzie głośniej i złudnie lepiej). Quote
Moderator kurop Posted May 9, 2016 Author Moderator Report Posted May 9, 2016 ceny poznacie na dniach, o złączu ajfonowym nic mi nie wiadomo Quote
BamboszeK Posted May 9, 2016 Report Posted May 9, 2016 PCM2704 czyli szału nie ma. Raczej do na prawdę słabych smartfonów. Quote
ALTON Posted May 10, 2016 Report Posted May 10, 2016 Patrząc na środek to ktoś w SMSL się po prostu najzwyczajniej pomylił. PCM2704 w porównaniu do nowych daców w telefonach wypada super blado.. Quote
krz Posted May 10, 2016 Report Posted May 10, 2016 Patrząc na środek to ktoś w SMSL się po prostu najzwyczajniej pomylił. PCM2704 w porównaniu do nowych daców w telefonach wypada super blado.. Ale będzie grał super głośno i dla większości to wystarczy. Zrobiliby DACa na ES9023 o podobnym rozmiarze i pewnie niewiele większym koszcie. To byłby hit. Quote
Moderator kurop Posted May 10, 2016 Author Moderator Report Posted May 10, 2016 może zrobią, u nich ciągle coś się dzieje, musicie też spojrzeć na to tak że nie każdy używa s7 czy mx5 pro tylko przeciętny kowalski używa czegoś pokroju samsunga grand prime czy w porywach m4 aqua a myślę że ten DAC zagra znacznie lepiej i przede wszystkim wysteruje mniej wymagające nauszniki. A wbrew pozorom do mnie przychodzi mnóstwo osób które chcą podłączać do telefonu słuchawki pełnowymiarowe co tak naprawdę w 90% przypadków nie ma prawa bytu. Quote
pekin93 Posted May 10, 2016 Report Posted May 10, 2016 może zrobią, u nich ciągle coś się dzieje, musicie też spojrzeć na to tak że nie każdy używa s7 czy mx5 pro tylko przeciętny kowalski używa czegoś pokroju samsunga grand prime czy w porywach m4 aqua a myślę że ten DAC zagra znacznie lepiej i przede wszystkim wysteruje mniej wymagające nauszniki. A wbrew pozorom do mnie przychodzi mnóstwo osób które chcą podłączać do telefonu słuchawki pełnowymiarowe co tak naprawdę w 90% przypadków nie ma prawa bytu.Przecietny Kowalski uzywa bitsy i raczej ma gdzies SQ. Wysłane z mojego Galaxy Nexus przy użyciu Tapatalka 1 Quote
Recommended Posts