Jump to content
Sign in to follow this  
PsiCore

PC - HDMI - amplituner -> brak dźwięku 5.1

Recommended Posts

Podłączyłem mojego PC-ta poprzez HDMI (z karty graficznej) do amplitunera Denon X1000 i mam problem z dźwiękiem 5.1 w grach.

Filmy załapuje mi od razu (na wyświetlaczu ampli też pokazuje odpowiednie formaty DD, DTS itd.), ale w grach nic się nie dzieje (jest tylko 2.1).

Dla przykładu Battlefield 4, w ustawieniach w grze mam:

- Home Cinema (Speaker Type)

- Surround (Speaker Configuration)

 

Jakieś pomysły, w czym tkwi problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sprawdź jeszcze, czy w ustawieniach Windowsa masz 5.1 zaznaczone. Jak tam jest stereo to może być taki objaw, że tylko w filmach działa surround.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzięki, to było to! Naszukałem się tego cholerstwa...

Dla potomnych:

- Panel sterowania -> Sprzęt i dźwięk -> Dźwięk -> wybierasz amplituner (oczywiście ustawiony jako urządzenie domyślne) i na dole po lewej stronie Konfiguracja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy