Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Od lat posługuję się w smarfonach PowerAmpem.

Byłem zawsze bardzo zadowolony.

Posiadałem z reguły Samsungi i LG.

Jakość dżwięku była zdecydowanie lepsza niż na desygnowanych music playerach w nakładkach.

Obecnie przeglądam Huawei ShotX i z dżwięku niespecjalnie byłem zadowolony.

Oczywiście od razu zainstalowałem PowerAmpa, próbując dojść ustawieniami do jakiegoś optimum.

Jakie było moje zdziwienie jak z ciekawości otworzyłem stockowy player.

Płasko bez korekcji i efektów oczywiście, gra lepiej niż PA.

Poszedłem dalej i ściągnąłem Neutrona i jetAudio, oba również na flat grają lepiej niż PA.

Neutron zdecydowanie najlepiej, jetAudio może najbliżej do PowerAmpa.

Mam wrażenie, że ten Huawei nie przepada za PA-em.

Czy mieliście podobne spostrzeżenia, odnośnie różnych modeli smatfonów i kompatybilności z playerami?

Edited by Adamw
Posted

PA jest efektowny ale strasznie koloryzuje dźwięk. Osobiście używam już tylko Player Pro.

• Like 1
Posted

Dzięki za podpowiedzi.

Osobiście słyszę różnice w w tych playerach.

Neutron na obecnym Huawei gra najkorzystnie, ale obsługa dramat.

N7 bardzo fajny orginalny interfejs, brak jednak mocy.

PlayerPro podobny do PA dźwiękowo w miarę, ale liniowość na dźeń dobry w preset Normal podbite skraje pasma :-)

Posted (edited)

Neutron gra najbardziej efektownie. Trochę przyciemnia przekaz dając wrażenie większej głębii dźwięku, dodatkowo w jakiś sposób "wyciąga detale na wierzch". PowerAmp jest przy nim zwyczajnie nudny.

Edited by soulreaver
Posted

Neutron gra najbardziej efektownie. Trochę przyciemnia przekaz dając wrażenie większej głębii dźwięku, dodatkowo w jakiś sposób "wyciąga detale na wierzch". PowerAmp jest przy nim zwyczajnie nudny.

i dlatego właśnie, na jasnym Huaweiu i HTC jest najprzyjemniejszy.

PowerAmp jakiś ostry ...

Posted

W PA podoba mi się to, że suwakami odpowiedzialnymi za tony - basy/soprany, można fajnie zmieniać barwę dźwięku. Moim zdaniem jest dużo lepszy niż oryginalny odtwarzacz walkman od Sony. I co ważne, można sporo podbić gain, jeśli brakuje głośności.

Jednak najlepszy odtwarzacz z jakiego korzystałem, to Accudio Pro w iPhone 4S, niesamowite możliwości, jeśli chodzi o custom EQ.

Posted

N7 jest bardzo ciekawym programem.

Trochę specyficzna obsługa, niestety wygodą przez ten design nie grzeszy.

Lecz to co wyprawia ładując okładki ze Spotifa to już cyrk.

Jednak dopracowanie PA z przejrzanych przeze mnie największe.

Posted

Czy użytkownicy N7 też zauważają duży problem w odnajdywaniu okładek albumów przez niego?

Istny chaos mimo wpisywania dokładnych tagów, nie potrafi odnależć okładki albumu.

Może to przypadłość wersji trialowej?

Posted

3 grosze ode mnie. Od jakiś dwóch tygodni posiadam chińskie LETV x600 do którego po kilku dniach ciążkich walk udało mi się wgrac MIUI7 :) niestety stockowy player gral tak sobie (żeby nie powiedzieć słabo ) więc sklep google i jazda: Neutron, power amp, jet audio i jeszcze kilka innych. Wszystkie grały nieco lepiej niż stock ale prawdziwy przełom przyszedł dopiero ze sterownikiem Viper4Android. To, co ta apka robi z telefonu przekracza ludzkie pojęcie!! Jedyne na prawdę skuteczne remedium na słaby dźwięk w androidzie. Jako player został mi jet audio ale żeby była jasność - na Viperze nawet stock gra super. I tak oto dostałem 5,5 calową wersję mojego Wave'a 8500 (Przynajmniej jeśli chodzi o dźwięk).

Posted (edited)

Też posiadam chińczyka to spróbuję.

GPlay jest wersja FX I xhifi, czym to się różni?

no i na 5.1.1 nie działa.

Czy ten wymagany root jest bezpieczny?

Kompletnie się nie znam, a nie chciałbym uwalić słuchawki nowej ...

Edited by Adamw
Posted

Potwierdzam. Jak dotąd nie znalazłem nic lepszego niż Viper4Android. W połączeniu z Neutronem gra to świetnie.

Wysłane z mojego HTC One M8 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

i dlatego właśnie, na jasnym Huaweiu i HTC jest najprzyjemniejszy.

PowerAmp jakiś ostry ...

Z tego wynika , że dobór playera powinien być łączony w oparciu o to jak gra dane źródło/smartfon, i wybór ten nie powinien być przeprowadzony oddzielnie, i stąd później te nieścisłości w opisach jak co gra.

To by również wyjaśniało dlaczego PowerAmp zgrywa się z moim, lekko mulącym na basie i przygaszonej górze, xcover2.

Inna sprawa że nie miałem zainstalowanych innych aplikacji muzycznych prócz Muzyka Play Google, więc mój pogląd na sprawę jest ograniczony, ale zgodnie z zasadą- nie wiem, to się wypowiem - napisałem ten post ;) .

Edited by rezystor
Posted

Jak zawsze ingerencja w system to ryzyko ale jak masz TWRP wgrany to nawet jak coś uwalisz, wówczs po prostu wgrasz system od nowa...notabene u mnie zadziałało od razu. (wersja XF). Tak sie podjarałem że na Win 8.1 też sobie wgrałem Vipera i jest lepiej niż na standardowych sterach (niestety nie rozgryzłem jeszce sterowania dedykowanymi przyciskami volume na lapku - po prostu nie działają :/)

• 9 years later...
Posted (edited)

Pozwolę sobie odświeżyć temat po prawie 10 latach ;)

Czy zdarzają Wam się w PowerAmp przycinki dźwięku podczas odtwarzania? Odtwarzacz iBasso DX180 i PowerAmp lubi losowo przyciąć odtwarzanie, nie jest to raczej problem pliku, bo Mango Player czy Musicolet odtwarzają ten sam plik bez żadnych problemów. 

PowerAmp mam wykupiony i na bieżąco aktualizowany.

Edited by Mr Krzychoo
Posted
1 godzinę temu, Mr Krzychoo napisał(a):

Czy zdarzają Wam się w PowerAmp przycinki dźwięku podczas odtwarzania? Odtwarzacz iBasso DX180 i PowerAmp lubi losowo przyciąć odtwarzanie, nie jest to raczej problem pliku, bo Mango Player czy Musicolet odtwarzają ten sam plik bez żadnych problemów. 

PowerAmp mam wykupiony i na bieżąco aktualizowany.

Zero problemów. Może ustawienia resamplera sprawdź.

Posted (edited)
30 minut temu, kubachim napisał(a):

Zero problemów. Może ustawienia resamplera sprawdź.

Mam zostawione dafault. Jakieś tipy co zmienić? Możesz mi podać swoje ustawienia? 

Edited by Mr Krzychoo
Posted
30 minut temu, Mr Krzychoo napisał(a):

Mam zostawione dafault. Jakieś tipy co zmienić? Możesz mi podać swoje ustawienia? 

Ja chyba nic nie zmieniałem specjalnie, bo działało od startu.

Może któryś tych dwóch resamplerów nie wyrabia, może się pobawić (chyba że słuchasz plików z rozdzielczością docelową na wyjściu, wtedy to nie ma znaczenia).

Wszystkie pliki Ci tną?

Posted (edited)
2 godziny temu, kubachim napisał(a):

Ja chyba nic nie zmieniałem specjalnie, bo działało od startu.

Może któryś tych dwóch resamplerów nie wyrabia, może się pobawić (chyba że słuchasz plików z rozdzielczością docelową na wyjściu, wtedy to nie ma znaczenia).

Wszystkie pliki Ci tną?

Jest to wybitnie losowe, zdarzy się przycięcie ze 2 razy w tygodniu. Używam odtwarzacza codziennie (łażę do pracy na butach) i w PowerAmp się to dzieje, a w innych playerach nie. Praktycznie wszystkie ustawienia mam na default, tylko wyjście dźwięku słuchawki na Hi-Res zamiast Android. W obu przypadkach (wyjście audio) ścinki były.

Poczytałem trochę w internetach i użytkownicy na to narzekają, zdarza się i trudno stwierdzić dlaczego, czasami powiększenie buforu pomaga, czasami przerzucenie muzyki z karty do pamięci wewnętrznej, a czasami nic nie pomaga.

Edited by Mr Krzychoo
Posted
9 godzin temu, Mr Krzychoo napisał(a):

Czy zdarzają Wam się w PowerAmp przycinki dźwięku podczas odtwarzania?

Nie. Zauważyłbym. Muza w pamięci wewnętrznej S25 Ultra

• 3 weeks later...
Posted

Chyba znalazłem rozwiązanie problemu - PowerAmp po każdym nowym uruchomieniu lub restarcie odtwarzacza na nowo skanuje bibliotekę. Prawdopodobnie to powoduje przycinki w odtwarzaniu.

Posted
1 godzinę temu, bakus1233 napisał(a):

Czyli jednak dapy powinny mieć topowe procesory i moduły pamięci. 

Niekoniecznie, jak miałem odtwarzacze ze Snapdragonem 425 czy 430 i Poweramp zasuwał jak wściekły. Prędzej bym w powolnej karcie/pamięci szukał winnych.
Co jak co, ale PA to jeden z lepiej napisanych kawałków kodu dostepnego na urządzenia z Androidem.