Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pojawiły się nowe modele Fostexa w naszych sklepach. Na razie modele odsłuchowe są w Łodzi. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu będą w Krakowie.

CZZAly3WYAA7d3w.jpg

W tej chwili mogę powiedzieć o nich tylko tyle, że są świetnie zrobione. Wręcz wydaja sie pancerne. Dominuje bas. Bardzo dobra wygoda. Super zgranie z QP1R.

Znacie je?

Specifications
TR-70(80) / TR-70(250)
Driver: Dynamic, 40mm
Operation type: Open
Impedance: 80 ohm / 250 ohm
Sensitivity: 93dB / 93dB (at 1kHz, 1mW)
Frequency Response: 5Hz – 35kHz
Maximum Input Power: 100mW
Weight: 298g / 304g
Cable: Detachable 1/4” Stereo Phone (3m) Straight & Coiled
Ear Pads: Normal Type & Thick Type
Accessories: Carrying Bag, 1/4” to 3.5mm plug adapter
TR-80(80) / TR-80(250)
Driver: Dynamic
Operation type: Closed
Sensitivity: 95dB / 96dB (at 1kHz, 1mW)
Weight: 292g / 298g
Accessories: Carrying Bag, 1/4” to 3.5mm plug adapter
TR-90(80) / TR-90(250)
Driver: Dynamic
Operation type: Semi-open
Sensitivity: 90dB / 92dB (at 1kHz, 1mW)
Weight: 302g / 308g
Accessories: Carrying Bag, 1/4” to 3.5mm plug adapter - See more at: http://www.fostexinternational.com/docs/products/New_TR-Series.shtml#content-3-tab-tab

Ps. W Łodzi są wersje 250 we Wrocławiu 80 :)

• Bywalec
Posted

Wojtku

Słuchałem TR90 w Wawie. Typowo studyjne słuchawki, wyciągają wszystko jak trzeba. Na prawdę niezłe do monitoringu i mixu.

Podane jak na ostrzu noża.

Warto sprawdzić. Śmiem twierdzić, że mogą być lepsze od słuchawek tego typu za dwukrotnie większą kwotę.

Posted

O żesz! Wyglądają czadowo, zwłaszcza TR-70, jakby jakąś turbinę miały zamiast drivera :P

Posted

Fajnie że mają więcej ohm, powinny być dzięki temu bardziej precyzyjne, ale mogli dać przetworniki większe niż 40 mm, byłaby lepsza dynamika.

• Like 1
  • Bywalec
Posted

W TR-90 dynamika jest fajna. Szczegółowe są bardzo w całym zakresie pasma- ja słuchałem akurat wersji 80ohm. Te słuchawki są bezlitosne.

Posted

Ja nie twierdzę, że jest zła - sam się obecnie "jaram" zmodowanymi SoundBlaster EVO, które mają drivery 40mm, ale zawsze może być lepiej :P

Posted

Zazwyczaj lepsze jest wrogiem dobrego.

Posted

Byłem, dotykałem - zrobione super, świetne pady. Prawdziwe czołgi :)

Co do brzmienia to się nie wypowiem :)

Posted

Co do brzmienia to się nie wypowiem :)

No jakbym w międzyczasie katował Dave i HD800 to też miałbym problem :D

• Like 2
Posted

All, do sklepu wszedłem z beatsami w uszach, więc pełny wachlarz, od orgazmu do ciekłego ****a :)

Posted

@rev w dwóch zdaniach i dam Ci spokój ;)

Swoją drogą były już wspomniane w fanklubie Fostexa ale jeszcze ich w pl nie było.

Posted

Dzięki. Cieszę się, że mają dobrą izolację. Wysłaliście te modele do kogoś na testy/recenzję?

• MP3store
Posted

Na razie nie. Na razi jestb tylko dostępne w niektórych Naszych sklepach.

Niestety polski importer w temacie nic nie robi, a nawet nie ma najnowszych modeli to ze względów typowo zapobiegawczych jeszcze nie wybiegamy wprzód.

Ale myślę, że ukarze się recenzja u Nas na forum.

Posted

Kto chce je zrecenzować ? Konkretnie i szybko zwrot po majówce? Tylko nikt z zerowa historią.

Posted

Kto chce je zrecenzować ? Konkretnie i szybko zwrot po majówce? Tylko nikt z zerowa historią.

Ja.

Posted

Na dziś tylko ktoś z Łodzi ze względów logistycznych po długim weekendzie kto chce

;)

Posted

Miałem i posłuchałem trochę. Na sklepie zapowiadało się, że są to przyzwoite słuchawki ale spokojny odsłuch niestety tego nie potwierdził. Mowa oczywiście o wersji zamkniętej, bo otwarta i półotwarta do mnie wcale nie trafiła. Bas jest bardzo dominujący i niestety mało precyzyjny i wolę swoje pro80 po recablu. Warto samemu je ocenić, bo zdania mogą być odmienne. Jakość wykonania dobra - ale nie bardzo dobra ( główne zastrzeżenia dotyczą systemu regulacji, który jest plastikowy i mam wrażenie, że za jakiś czas pęknie). Krótko mówiąc przestałem na nie chorować i szukam dalej słuchawek zamkniętych aczkolwiek nie na siłę ;)

• Like 1
  • 3 weeks later...
Posted

Były na meetingu 14 maja i z tego co wiem to sie podobały. Najbardziej wersja zamknięta. Posypały się też pytania o cenę i promocje. Jak będziecie chętni sprawa otwarta.

IMG_7062.JPGIMG_7063.JPG

Posted

Da radę je wypożyczyć do recenzji? Chętnie bym coś o nich skrobnął + może video na YouTube. Bo póki co cisza o nich w Polsce.

• Like 1
  • 9 months later...
Posted

Posiadam obecnie wersję 250om tr -70. Grube pady powodują podbicie niskich tonów i osłabienie wysokich. Po zmianie padów na cienkie powyższe efekty zniknęły. Zastanawiam się czy nie pasują do nich pady welurowe z Shure 1540 i jaki efekt powodują. Z chęcią przesiadł bym się na welury - lepszy komfort.

Ktoś próbował modyfikacji?

Mam też pytanie czy ten model zyskuje na dodatkowym wzmocnieniu ( z telefonu gra całkiem głośno mimo 250 om), obecnie użytkuję wyjście słuchawkowe (dodatek małej mocy o niewiadomych parametrach)

Słuchawki zamówiłem mp3store, ale dostałem wersję z jednym kablem (skręcany) i niestety w opakowaniu brak było przejściówki na dużego jacka. Opakowanie nie było otwierane. Niestety made in China

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy