Michalki2000 Posted March 25, 2016 Report Posted March 25, 2016 Czy ładowarka / powerbank będzie zasilał FiiO i ładował telefon jednocześnie? (FiiO maksymalnie a pozostała moc do telefonu?) a Quote
dominikpl72 Posted March 25, 2016 Report Posted March 25, 2016 (edited) Nie - specyfikacja OTG nie przewiduje ładowania urządzenia typu "Host". Zasilany będzie tylko Fiio. Wg mojej wiedzy - wyjątkiem od tej reguły jest taki magiczny kabelek Dell: http://www.morele.net/adapter-usb-dell-micro-usb-data-ladowanie-czarny-470-abes-718748/ Podobno umożliwia on ładowanie urządzenia typu HOST, nie tylko urządzeń Della (poczytaj sekcję "komentarze" w powyższym linku). Mam Della Venue 8 Pro - ale cena tego kabelka skutecznie odstrasza mnie od eksperymentowania... Co gorsza - moje Fiio E17 nawet w trybie USB Charge Off i tak wyraźnie zasysa trochę prądu z baterii tabletu/telefonu, do którego jest podłączone. Edited March 25, 2016 by dominikpl72 Quote
Michalki2000 Posted March 25, 2016 Author Report Posted March 25, 2016 Nie - specyfikacja OTG nie przewiduje ładowania urządzenia typu "Host". Zasilany będzie tylko Fiio. Wg mojej wiedzy - wyjątkiem od tej reguły jest taki magiczny kabelek Dell: http://www.morele.net/adapter-usb-dell-micro-usb-data-ladowanie-czarny-470-abes-718748/ Podobno umożliwia on ładowanie urządzenia typu HOST, nie tylko urządzeń Della (poczytaj sekcję "komentarze" w powyższym linku). Mam Della Venue 8 Pro - ale cena tego kabelka skutecznie odstrasza mnie od eksperymentowania... Co gorsza - moje Fiio E17 nawet w trybie USB Charge Off i tak wyraźnie zasysa trochę prądu z baterii tabletu/telefonu, do którego jest podłączone. http://allegro.pl/kabel-adapter-otg-host-micro-usb-ladowanie-power-i6041574137.html "Adapter umożliwia jednoczesne ładowanie telefonu w czasie korzystania z podpiętego urządzenia do gniazda USB" Quote
crysis94 Posted March 25, 2016 Report Posted March 25, 2016 Fajne, zamówię - będzie idealne do puszczania muzyki na główny tor z komórki + E18 bez ruszania kompa :> Quote
sn4ke Posted March 25, 2016 Report Posted March 25, 2016 W przypadku powerbank najlepszy wyjsciem jest kupno banku z dwoma usb. Mam taki 8000mAh i na jednym wyjsciu mam 1A, na drugim 2A. USB dzialaja niezaleznie i moge ladowac dwa urzadzenia naraz. Quote
crysis94 Posted March 25, 2016 Report Posted March 25, 2016 W przypadku powerbank najlepszy wyjsciem jest kupno banku z dwoma usb. Mam taki 8000mAh i na jednym wyjsciu mam 1A, na drugim 2A. USB dzialaja niezaleznie i moge ladowac dwa urzadzenia naraz. Nikt tu o power banku chyba nie mówi, ja też ładowarkę podepnę :F Quote
Michalki2000 Posted March 25, 2016 Author Report Posted March 25, 2016 Fajne, zamówię - będzie idealne do puszczania muzyki na główny tor z komórki + E18 bez ruszania kompa :>Dobra tylko zastanawiam się czy ten kabelek nie jest taki ze ładuje tylko telefon a do wyjścia otg idzie tylko moc z fona :v bo ciężko byloby utrzymać Quote
sn4ke Posted March 25, 2016 Report Posted March 25, 2016 @crysis - to przeczytaj pierwszego posta. Tam bylo o ladowarce / powerbanku. Ten pokretny adapter wydaje mi sie dziwaczna odmiana otg. Prawdopodobnie napiecie jest jednokierunkowe i idzie od zenskiego microusb w kierunku meskiego i urzadzenie wpiete pod duze usb jest zasilane wylacznie z ladowarki podpietej do zenskiego i nie korzysta w ogole z zasilania hosta. Dwukierunkowa wydaje sie tylko linia danych miedzy meskim microusb, a zenskim usb. Teoretycznie za dyche mozna sprawdzic. Quote
Michalki2000 Posted March 25, 2016 Author Report Posted March 25, 2016 Prawdopodobnie napiecie jest jednokierunkowe i idzie od zenskiego microusb w kierunku meskiego i urzadzenie wpiete pod duze usb jest zasilane wylacznie z ladowarki podpietej do zenskiego i nie korzysta w ogole z zasilania hosta. Czyli ładuje jedno i drugie, dobrze zrozumiałem? Quote
Recommended Posts