Jump to content
PREORDER na słuchawki ISN w tym przede wszystkim ISN EBC80 ×

Recommended Posts

Posted

Czy można gdzieś dostać taki oryginalny pałąk skórzany do Q701?

I jak go zdemontować żeby nie uszkodzić czy wyłamać zaślepek? Jest jakiś sposób?

Po zdjęciu mógłbym ewentualnie coś ze skóry dorobić.

Pozostaje też kawałek plastiku przezroczystego ale chyba jest zbędny w użytkowaniu.

Kupiłem je okazyjnie więc może da się podreperować. Ewentualnie pozostaną jako części zamienne.

AKG_Q701_China_poprawiony.jpg

Posted (edited)
5 godzin temu, naczesany napisał(a):

Kupiłem je okazyjnie więc może da się podreperować. Ewentualnie pozostaną jako części zamienne.

Jeśli w takim stanie jest to co widać na zewnątrz to pytanie w jakim stanie są głośniki? Czy te słuchawki służyły do słuchania muzyki itp. czy też były zabawką dla psa?

Edited by Rafacio
Posted
30 minut temu, Rafacio napisał(a):

Jeśli w takim stanie jest to co widać na zewnątrz to pytanie w jakim stanie są głośniki? Czy te słuchawki służyły do słuchania muzyki itp. czy też były zabawką dla psa?

Przetworniki sprawne bo sprawdzałem. A kupiłem od Ukraińca więc może jakiś czołgista używał żeby mieć lepszą jakość wydawanych rozkazów :)

neonlight dziękuję za linka

• Like 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Hejka, czy ktos ma doswiadczenie z K872 Pro, to chyba model flagowy AKG i chodza za mna od jakiegos czasu.

Posted
7 minut temu, Shakhal napisał(a):

Hejka, czy ktos ma doswiadczenie z K872 Pro, to chyba model flagowy AKG i chodza za mna od jakiegos czasu.

K872 niestety nie słyszałem. Recenzja z zaufanego źródła https://www.audio-holic.pl/index.php?option=com_rsblog&view=post&id=18:recenzja-akg-k872-test&Itemid=226   (chwilowo nie działa SSL do strony, więc trzeba kliknąć)

Recka raczej nie brzmi zachwycająco.

Flagowy model to K1000 no i to są kapitalne słuchawki. 

Posted

No tak, przy K1000 trzeba wiedziec, ktory numer seryjny brac, bo sa chyba nierowne, a ja nie wiem.

Posted
2 godziny temu, Shakhal napisał(a):

No tak, przy K1000 trzeba wiedziec, ktory numer seryjny brac, bo sa chyba nierowne, a ja nie wiem.

@Samuel_ ma 3 sztuki o różnej numeracji. Jedną nawet na sprzedaż. Zagadaj do niego jeśli chcesz. Jak dla mnie są to jedne z najlepszych słuchawek jakich słuchałem. 

Posted
9 godzin temu, Rafacio napisał(a):

Tyle legend, ile jest w audio to chyba w żadnym hobby nie ma.

to się lepiej w motoryzację nie zagłębiaj

• 2 months later...
Posted

Brawo Ty! K240DF to świetne słuchawki. Ich konstrukcja opiera się K240 Sextet, które pojawiły sie w połowie lat 70-tych. Przegub Kardana, który pojawił się w nich jako w jednych z pierwszych słuchawek AKG był stosowany w modelach  przez kolejne 40 lat.

Przetwornik wykorzystany w tych słuchawkach to 32mm DKK32 o impedancji 600 ohm. Skuteczność to jedyne 88 dB SPL/mW; stąd jak piszesz wymagają elektrowni :)

• Like 1
  • Thanks 1