Popular Post michauczok Posted March 16, 2016 Popular Post Report Share Posted March 16, 2016 DT-R10 w wersji "slim". Obudowy z palisandru santos (pau ferro), aluminiowe pierścienie mocujące. Kabel tym razem w geometrii 2x2, wariant nieco bardziej przenośny wyposażony w minijacka produkcji amphenola. Drewno wykończone olejowoskami Osmo, woskowane woskiem pszczelim i wypolerowane. Ze słuchawkami najlepiej sprawdzają się oczywiście alpha pady A tak rozwiązałem gniazda na odpinany przewód Brzmieniowo i wizualnie różnią się nieco od sztuki z czarnego dębu, ze względu na nieco inną obróbkę drewna, inny gatunek, inne strojenie. Podczas strojenia opanowałem nową metodę bezbolesnego otwierania beyerów 31 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GryfPomorski Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Jak dla mnie, to ze wszystkich wersji ta jest najładniejsza 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Jakie są różnice dźwiękowe? Same muszle wyglądają na mniej pojemne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teti Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Śliczne są! Kurde ale opanowałeś spasowanie pierścienia z drewnem, miodzio. Jeszcze jak by tak dopracować konstrukcje, tak żeby można było schować wywinięta skórę od padów to by było perfekto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 To nie koniec wersji, spasowanie mam nadzieję osiągać coraz lepsze. Różnice dźwiękowe, tak z pamięci - te grają trochę bardziej zwartym, twardszym dźwiękiem i deczunio jaśniej 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siara1975 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 DT-R10 w wersji "slim". Obudowy z palisandru santos (pau ferro), aluminiowe pierścienie mocujące. Kabel tym razem w geometrii 2x2, wariant nieco bardziej przenośny wyposażony w minijacka produkcji amphenola. Drewno wykończone olejowoskami Osmo, woskowane woskiem pszczelim i wypolerowane. Ze słuchawkami najlepiej sprawdzają się oczywiście alpha pady A tak rozwiązałem gniazda na odpinany przewód Brzmieniowo i wizualnie różnią się nieco od sztuki z czarnego dębu, ze względu na nieco inną obróbkę drewna, inny gatunek, inne strojenie. Podczas strojenia opanowałem nową metodę bezbolesnego otwierania beyerów Jak zawsze przepiękny wykon! Szacun! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Przepiękne! Wzory na muszlach nadają tajemniczości . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Przepiękne! Wzory na muszlach dodają tajemniczości . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crysis94 Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perul Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Ekstra wyglądają. Mi się bardzo podoba ten aluminiowy pierścień w połączeniu z drewnem. Ten przetwornik w zamkniętych obudowach imo lepszy technicznie niż w otwartych. Jakich gniazd użyłeś? Czy różnice dźwiękowe nie wynikają z innego kabla, czy to nie aż takie niuanse? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 Cieszy mnie wasz feedback, od razu się bardziej chce pracować Dla mnie ten przetwornik ma rację bytu głównie w zamkniętych, niestety oryginalne obudowy beyera są za małe, i dławią ten driver, scena jest przyciśnięta do głowy, gra to tak trochę na pół gwizdka. Gniazda to te typowe których sam używałeś, ale trafiła mi się bardzo ciasna partia, trzymają na beton. Nie chcę za dużo pisać o różnicach dźwiękowych, bo jak poprzednie były gotowe, to te jeszcze nie były wystrojone, ale są to większe różnice niż sam kabel, obudowy różnią się: zastosowanym drewnem, grubością ścianki, kształtem, głębokością a co za tym idzie pojemnością, wszystkie te czynniki razem wziętę robią różnicę. Ale to raczej smaczki, całe "dania" są do siebie podobne na pierwszy rzut oka, znaczy tfu, ucha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcins Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 zacne naprawde:) Palisander ladnie wyglada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregio Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 Naprawdę bardzo ładne, ale w sumie to je już widziałem jak stroiliśmy czarny dąb kiedy rusza "masowa" produkcja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
timecage Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 (edited) +1 dla masowej! Coś czuję, że moja kolekcja słuchawek potrzebuje czegoś z drewnem. Edited March 16, 2016 by timecage Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 16, 2016 Author Report Share Posted March 16, 2016 Wkrótce, wkrótce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GryfPomorski Posted March 16, 2016 Report Share Posted March 16, 2016 +1 dla masowej! Coś czuję, że moja kolekcja słuchawek potrzebuje czegoś z drewnem. Mam podobnie Nie potrafię się zdecydować jaki model, ale raczej będą to zamknięte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hechlok Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Super. Aż się chce przerabiać swoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Mowisz ten przetwornik lepiej sie w zamknietych sprawdza? To jak ze zdrewniwniem mych dt990 (( odstraszasz? Napisz do jakiego miasta te sluchawy ida? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krz Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Mowisz ten przetwornik lepiej sie w zamknietych sprawdza? To jak ze zdrewniwniem mych dt990 (( odstraszasz? Napisz do jakiego miasta te sluchawy ida? 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sn4ke Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 O ile w przypadku poprzedniej konstrukcji cos mi nie pasowalo w kolorze muszli (spasowanie kolorystyczne calosci), to te podobaja mi sie znacznie bardziej. A moze masz pomysl na wlasny driver i samodzielna manufakture sluchawek zamiast ich modowania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Mowisz ten przetwornik lepiej sie w zamknietych sprawdza? To jak ze zdrewniwniem mych dt990 (( odstraszasz?Napisz do jakiego miasta te sluchawy ida? Bede czatowal codziennie pod przedszkolem :pppppp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 17, 2016 Author Report Share Posted March 17, 2016 O ile w przypadku poprzedniej konstrukcji cos mi nie pasowalo w kolorze muszli (spasowanie kolorystyczne calosci), to te podobaja mi sie znacznie bardziej. A moze masz pomysl na wlasny driver i samodzielna manufakture sluchawek zamiast ich modowania? hehehehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krz Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Mowisz ten przetwornik lepiej sie w zamknietych sprawdza? To jak ze zdrewniwniem mych dt990 (( odstraszasz?Napisz do jakiego miasta te sluchawy ida? Bede czatowal codziennie pod przedszkolem :pppppp Możesz próbować, ale najwcześniej dostaniemy się we wrześniu Do kompletu odebrałem wczoraj Miniwatta, którego też chciałeś przetestować. Niestety muszę Cię zmartwić... W sobotę uciekam na HO/urlop i sprzęt zabieram ze sobą. Jak coś, to mogę Cię wrzucić w kolejkę na kwiecień. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubbby Posted March 17, 2016 Report Share Posted March 17, 2016 Wrzucaj w kolejke koniecznie! Bi tych sluchafonow Ci nie odpuszcze:) Z gory dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michauczok Posted March 17, 2016 Author Report Share Posted March 17, 2016 Mowisz ten przetwornik lepiej sie w zamknietych sprawdza? To jak ze zdrewniwniem mych dt990 (( odstraszasz? Napisz do jakiego miasta te sluchawy ida? Nie martw sie, Ty masz dziwny słuch, to i otwarte pewnie bardziej Ci podejdą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts