Jump to content

DT-R10 v2.0 rosewood

michauczok

Recommended Posts

Śliczne są! Kurde ale opanowałeś spasowanie pierścienia z drewnem, miodzio. Jeszcze jak by tak dopracować konstrukcje, tak żeby można było schować wywinięta skórę od padów to by było perfekto :)

DT-R10 w wersji "slim". Obudowy z palisandru santos (pau ferro), aluminiowe pierścienie mocujące.

Kabel tym razem w geometrii 2x2, wariant nieco bardziej przenośny wyposażony w minijacka produkcji amphenola.

NoGh9XY.jpg

Drewno wykończone olejowoskami Osmo, woskowane woskiem pszczelim i wypolerowane.

e0I6zbd.jpg

Ze słuchawkami najlepiej sprawdzają się oczywiście alpha pady

9Fio1Kh.jpg

A tak rozwiązałem gniazda na odpinany przewód

6NDDRBe.jpg

Brzmieniowo i wizualnie różnią się nieco od sztuki z czarnego dębu, ze względu na nieco inną obróbkę drewna, inny gatunek, inne strojenie. Podczas strojenia opanowałem nową metodę bezbolesnego otwierania beyerów :D

Jak zawsze przepiękny wykon! Szacun!

Ekstra wyglądają. Mi się bardzo podoba ten aluminiowy pierścień w połączeniu z drewnem.

Ten przetwornik w zamkniętych obudowach imo lepszy technicznie niż w otwartych.

Jakich gniazd użyłeś? Czy różnice dźwiękowe nie wynikają z innego kabla, czy to nie aż takie niuanse?

Cieszy mnie wasz feedback, od razu się bardziej chce pracować :)

Dla mnie ten przetwornik ma rację bytu głównie w zamkniętych, niestety oryginalne obudowy beyera są za małe, i dławią ten driver, scena jest przyciśnięta do głowy, gra to tak trochę na pół gwizdka.

Gniazda to te typowe których sam używałeś, ale trafiła mi się bardzo ciasna partia, trzymają na beton.

Nie chcę za dużo pisać o różnicach dźwiękowych, bo jak poprzednie były gotowe, to te jeszcze nie były wystrojone, ale są to większe różnice niż sam kabel, obudowy różnią się: zastosowanym drewnem, grubością ścianki, kształtem, głębokością a co za tym idzie pojemnością, wszystkie te czynniki razem wziętę robią różnicę. Ale to raczej smaczki, całe "dania" są do siebie podobne na pierwszy rzut oka, znaczy tfu, ucha.

+1 dla masowej! :D

Coś czuję, że moja kolekcja słuchawek potrzebuje czegoś z drewnem.

Edited by timecage

O ile w przypadku poprzedniej konstrukcji cos mi nie pasowalo w kolorze muszli (spasowanie kolorystyczne calosci), to te podobaja mi sie znacznie bardziej.

A moze masz pomysl na wlasny driver i samodzielna manufakture sluchawek zamiast ich modowania? ;)

Mowisz ten przetwornik lepiej sie w zamknietych sprawdza?

To jak ze zdrewniwniem mych dt990 :((( odstraszasz?Napisz do jakiego miasta te sluchawy ida?

^_^
Bede czatowal codziennie pod przedszkolem :pppppp

Mowisz ten przetwornik lepiej sie w zamknietych sprawdza?

To jak ze zdrewniwniem mych dt990 :((( odstraszasz?Napisz do jakiego miasta te sluchawy ida?

^_^
Bede czatowal codziennie pod przedszkolem :pppppp

Możesz próbować, ale najwcześniej dostaniemy się we wrześniu :D

Do kompletu odebrałem wczoraj Miniwatta, którego też chciałeś przetestować.

Niestety muszę Cię zmartwić... W sobotę uciekam na HO/urlop i sprzęt zabieram ze sobą. Jak coś, to mogę Cię wrzucić w kolejkę na kwiecień.