Jump to content

Recommended Posts

• 3 months later...
Posted (edited)

podobno dobra muza jest w NieR Automata, szkoda, że na ps4 nie ma chociaż napisów PL bo już by była w mojej kolekcji, z tego co osobiście słuchałem to bardzo podobała mi się muzyka w  Assassin's Creed 2 no i muza z The Last of Us ( o samej grze nawet nie wspominając - perełka i boje się, że dwójka bardzo mnie rozczaruje...). A jak już wspomniałem o genialnej grze The Last of Us i komuś z Was też się ona bardzo podobała to polecam przeczytać (najlepiej "nocną porą") książkę "Droga" Cormaca McCarthy'ego - coś niesamowitego - zwłaszcza jeżeli jest się tatą małego szkraba, ja czytając ją przynajmniej kilka razy "w środku płakałem", każdy rozmowa ojca z synem "rozrywa serce", piękna opowieść i niesamowicie chwytające za serce zakończenie, które zapada w pamięci na zawsze... (filmu "Droga" nie oglądać, emocji jakie daje książka nie udało się nawet w 1% przenieść do filmu).

Edited by Adam 76
  • Like 1
Posted
Dnia 31.05.2017 o 10:29, Adam 76 napisał:

podobno dobra muza jest w NieR Automata, szkoda, że na ps4 nie ma chociaż napisów PL bo już by była w mojej kolekcji

Oj tak. To chyba najlepszy OST w grze z tych, których dane było mi słuchać. Szkoda, że Square Enix wydało album tylko z częścią utworów. Pozostaje nadzieja, że naprawią swój błąd :P Na YT już krąży całość: 

Część chyba nie jest po kolei, ale co tam.
Oficjalny album:

• Like 1
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

Zdecydowanie Doom, krwawa jatka i muza z kosmosu..

pozdroofka

PS

Stare soundtracki z japonskich gruf, np Metal Gear Solid...

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

.

Edited by timecage
  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
Posted
7 godzin temu, panzeb napisał:

Muza z pierwszego Wiedźmina, odtworzona z płyty na dużym, głośnikowym zestawie.

Co z nią?

Posted

z takiej muzyki z gier, do której wracam czasem to by był OST z moda do Half Lifea - Neo Tokyo 
Świetne motywy muzyczne idealnie budujące klimat (szkoda ze gierka była raczej średnia)

• 3 weeks later...
Posted

Jeden z moich ulubionych motywów przewodnich w grach ^_^

• 1 month later...
Posted (edited)

Klasyka.
Ten kawałek to dzieło geniusza:

Edited by Arthass
Posted (edited)

B. klimatyczna i pasująca do świata gry "The Wolf Among Us" muzyka:

Muzyka pozwala wejść w świat gry dużo łatwiej, tak ją zapamiętałem, choć grałem dawno. I wiele naprawdę ładnych i ciekawych motywów.. Nastrój też jest.

"SH2" dla samej gry warto poznać. B. oryginalny koncept, klimat. Wiele smaczków. Prawdziwą przyjemnością było robić speedruna do tej produkcji i poznawać świat gry. Walki z bossami też były symboliczne, jak i miasto jako takie.. Czyścieć, piekło, piekło własnego wewnętrznego świata, koszmarów itp. Wszystko może po trochu.. Miejsce symbolicznego spotykania zagubionych, potępionych dusz, wszystkim tym może niejako było przysłowiowe miasteczko..

Z gry tej zapadł mi m.in. ten kawałek:

Edited by Introverder
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

świetny soundtrack, zwłaszcza utwory nr 1,2 i 23.

Edited by adamos80