One People Posted February 22, 2016 Report Share Posted February 22, 2016 Cześć, Właśnie przymierzałem się do zakupu słuchawek do swojego Clip+. Miałem już brać Phonaki Audeo 112, lecz informacja o dostępności szarych filtrów skutecznie mnie zniechęca, aby wydać ponad 500 zł na słuchawki które mogą wylądować w szufladzie po zużyciu zapasu filtrów. Miałem raz w uszach ten komplet i strasznie spodobała mi się przestrzeń, góra, wokale żeńskie oraz precyzja basu - choć mogłoby być go nieco więcej. A skoro niektórzy twierdzą iż Cilp nie da rady ich napędzić - to aż jestem ciekawy jak brzmiałyby ze wzmacniaczem... Szukam czegoś, co mogłoby je zastąpić/zaserwować podobne odczucia... Słucham różnuch rozmaitości: symfonicznego metalu, trochę elektroniki, progresywny rock a nawet czasme latynoskich rytmów. Zależy mi na scenie i raczej analitycznym brzmieniu. Co możecie polecić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inszy Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Filtry Audeo można czyścić (można je wykąpać w wodzie utlenionej lub destylowanej), więc jak się zadba, to posłużą wiele lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
One People Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 Niby tak, jednak to nie to samo co możliwość zamówienia kolejnej pary w razie ich uszkodzenia - np przy wyjęciu do czyszczenia.Zastanawiam się nad Etami HF2/3/5 - podobno mają ten sam przetwornik. Co o tym sądzisz/sądzicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZenekHajzer Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Rewelacja ale chudy to dźwięk. Może ety mk5? Dynamik ale klasowy. Haefów bezwzględnie trzeba posłuchać przed zakupem. W komisie wiszą nówki za 530 - może uda się posłuchać przed zakupem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts