Jump to content

Question

Posted

Witam.

Na początku chciałbym powiedzieć, że w sprawach dźwięku, słuchawek itp. jestem kompletnym laikiem, nigdy nie słuchałem muzyki w jakiś drogich słuchawkach, ale po prostu kocham słuchać muzyki :)

Dlatego postanowiłem w końcu zainwestować w jakieś trochę droższe słuchawki i sprawdzić czy to prawda, że dźwięk jest nieporównywalnie lepszy :P

Niestety, mieszkam w dość małym mieście i nie mam możliwości pójścia do sklepu i posłuchania dźwięku w każdych słuchawkach, więc postanowiłem się zdać w pełni na Was.

Zależy mi, aby słuchawki były wytrzymałe i łatwe w przenoszeniu, najlepiej składane, posiadały wygłuszenie, w miarę wygodne, no i oczywiście żeby dobrze grały :)

Słucham głównie rocka, ale czasami lubię posłuchać czegoś spokojniejszego do wychillowania :D jak na przykład: Sia - Kill and Run lub Angus & Julia Stone - Santa Monica Dream.

Słuchawek szukałem już w internecie i moją uwagę przykuły głównie trzy modele:

- Koss Porta Pro (już miałem je kupować, ale przeczytałem, że nie mają prawie wcale wygłuszenia i przy ruchliwych ulicach praktycznie nie da się ich używać, a mam zamiar ze słuchawkami dużo chodzić przy właśnie takich ulicach :/)

- AKG K518 DJ (wydają się świetne, ale ponoć mają masę bassu za którym ja niestety aż tak nie przepadam)

- Creative Aurvana Live (moje ostatnie znalezisko i wydają mi się najlepsze z tych trzech, tylko obawiam się o ich wielkość i wytrzymałość. Czy nadają się one jako słuchawki przenośne i czy mi się od razu nie połamią?)

Proszę Was o poradę.

Miło widziane również propozycje innych modeli, ale max do 200zł :)

Z góry dziękuję za odpowiedz.

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Sorry za OT ale dzięki kolego za Angus and Julia Stone - nie znałem a super jest. Pozdrawiam.

• 0
Posted

@Andrewek

@ZenekHajzer

Dzięki za doradzenie, chyba wezmę k518, jakoś bardziej mi się podobają od hd562 :)

Zaczekam jeszcze do jutra, w razie gdyby ktoś miał jeszcze jakąś propozycję.