Jump to content
PROMOCJA MP3Store.pl i HiFiPRO.audio 08.03.2025 - 16.04.2025 ​☀️😎​ ×

Recommended Posts

Posted (edited)

Fostex TH900MK2 to następca TH900 świetnego modelu, który u nas w firmie przypadł do gustu praktycznie każdemu.

Głowna różnica w stosunku do zwykłych 900 to odpinany kabel. Znana jest też przewidywana cena 1415 $

TH900mk2_main-620x394.jpg

Filmik jak powstają Fostexy :) polecam!

Edited by BamboszeK
Posted

Coś tam było mówione wcześniej, że postarają się złagodzić górę i poprawić średnicę ;)

• 4 months later...
Posted

To już w głównej mierze zależy od samego AMPa... w TH-X00 jest, więc i tu bym się spodziewał ;)

Posted

Nie mam zielonego pojęcia - moja historia z fostexami skończyła się na TH-600 mk1 i to na krótkim odsłuchu ze wzmacniaczem SE od Q-Audio.

Posted

A z czym do nich podejść ?

Na pewnie nie będziesz miał tak bliskiej i namacalnej średnicy jak w LCD2, średnica w TH900 oddalona od słuchacza choć wyraźna i dobra.

Grają lekko ciemno i gęsto więc wskazany neutralny lub nawet jasny ,przejrzysty tor do nich, przybliżający średnicę...

Posted (edited)

A z czym do nich podejść ?

Na pewnie nie będziesz miał tak bliskiej i namacalnej średnicy jak w LCD2, średnica w TH900 oddalona od słuchacza choć wyraźna i dobra.

Grają lekko ciemno i gęsto więc wskazany neutralny lub nawet jasny ,przejrzysty tor do nich, przybliżający średnicę...

Taurus będzie dobrym wyborem ? Albo Cayin ? Dziś słuchałem Cayina i to jest potwór. Na godzinie 8 to już Audeze robi trzęsienie ziemi. Słuchałem z nim LCD-3, LCD-X. Po około 2 h słuchania LCD-3 najlepsze ale nie warte tego żeby sprzedawać LCD-2 i dokładać do tego interesu około 4 tysiące. Nie chcę odbiegać od tematu ale jeszcze Sine zrobiły na mnie mega wrażenie !

Z opisów do muzyki elektronicznej polecają/polecacie owe Fostexy. Muszę podjechać do mp3store już ze wzmacniaczem.

Edit.

Czytałem w recenzji Audiobyte Black Dragon, że świetnie sobie radzi z 900setkami. Cholera, tylko znów szukam jednego klocka, a obiecałem sobie, że nigdy więcej kompromisów.

Edited by Chcheckitout
Posted

Taurus lepszym wyborem będzie. Cayin nader jasny jak dla mnie jest. Osobiście lubię th900 bezpośrednio z zx2 lub cayina c5.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Dla mnie też Taurus jest takim dość płaskim wzmakiem jeżeli chodzi o charakterystykę nić nie podkreśla,

gra równo, mocy ma pewnie mniej niż Cayin , ale większości daje radę chyba poza HE-6, ale np. HEki napędza pięknie.

Obawiam się że Fostexom nic nie doda, powinny zagrać swoją sygnaturką, także co kto woli.

Posted

Zagrają bo to bardzo skuteczne dynamiki. Szukaj czegoś średnicowego z analogowym charakterem. Gęstego ale bez podkreślonego znacznie dołu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ciekawe dlaczego TH900 mają mniejszą efektywność od D7000 skoro TH900 to D7000 +tesla. Czyżby ta tesla była słabsza niż neodym z D7000?

Posted

Masz na myśli skuteczność? Pewnie dlatego, że jest to parametr akustyczny a nie elektryczny :)

Tesla to też neodym, tylko tak nazwali bo ma >1T.

Posted

No tak - tyle wiemy, ale jak jest o tyle mocniejsza to skuteczność powinna być też większa.

Prawdopodobnie klucz leży w dampingu.

Posted

Damping, muszle, pady to jedno. Do tego grubość, masa i zawieszenie membrany. T1 mają 1,2T a skuteczność wyższa.

Posted

Tia, ale driver jak zrozumiałem kolegę to się ma tylko magnesem różnić, tak?

Nie, różni się jeszcze opisem marketingowym nano, mikro itd.

Posted

Prosimy pamiętać, że wszystkie nasze produkty to produkty importowane i nie posiadają gwarancji producenta. Gwarancję taką zapewnia nasza firma.

To powinno wystarczyć.

Posted

Dziwnie niska cena jak na Polskę, jakiś haczyk musiał być, jak bez gwarancji to wiadomo skąd są słuchawki?

Asmagus,nie ciągnie do TH900?, D7000 jednak dla mnie sporo gorsze od TH900.

• Create New...

Important Information

Register to have access to community resources. Forum rules Terms of Use and privacy anc cookies policy Privacy Policy