Markonelli Posted December 30, 2015 Report Posted December 30, 2015 Zastanawiam się czy to warte swojej ceny.... 1299 zł. Miał ktoś z Was z tym do czynienia? Aktywny zestaw 2.0 2x80W, usb, czytnik kart, radio, bluetooth, 8 cali boczne woofery, 2x5 cali średnio tonowce i 1 calowy tweeter, przyzwoity wygląd... Wysłane z mojego MX4 Pro przy użyciu Tapatalka Quote
hatori77 Posted December 30, 2015 Report Posted December 30, 2015 Kupiłem inspire 2.0 aktywne dla kogoś . Ładny wygląd , wykonanie . Dźwięk totalna padaka . Jakby brakowało im pary i osłabiona siła wyższego basu nie mówiąc o zejściu. Wymieniłem na wieżyczkę KM1584...ZDECYDOWANIE LEPIEJ ...lepsze stereo , ładny bas choć nie za nisko schodzący i całkiem fajne soprany . O Passion aktiv są opinie ,że ma finalne pieprznięcie na basie i potrafi nagłośnić duży salon . Lecz nie liczyłbym na dźwięk choć trochę audiofilski . Ten produkt przeznaczony jest dla zupełnie innej grupy odbiorców . Poczytaj na necie ...są opinie o nich i ktoś je testował -lepiej podłączyć i posłuchać . Lepszym rozwiązaniem ...jest zakup Piano Crafta Yamahy lub Panasonica ( ok 2000 zł wieżyczka) ...w obu przypadkach dźwięk czysty jak łza :-) Quote
Markonelli Posted December 31, 2015 Author Report Posted December 31, 2015 Dzięki za info! Generalnie szukam czegoś w małym budżecie do salonu prawie 40m2... Passion wydawały się ok, bo są "wszystko mające" i wygląd spoko... Wysłane z mojego MX4 Pro przy użyciu Tapatalka Quote
hatori77 Posted December 31, 2015 Report Posted December 31, 2015 Posłuchaj ...albo zaryzykuj i kup ...zawsze masz 14 dni na zwrot bez podania przyczyny . Zakup bezpośrednio u firmy K&M Quote
Markonelli Posted December 31, 2015 Author Report Posted December 31, 2015 Postaram się namierzyć je w sklepie Wysłane z mojego MX4 Pro przy użyciu Tapatalka Quote
Bednaar Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 Polecam Denon D-M39 - ładniej gra od Pianocraftów czy od mojego Marantza, a kosztuje tylko nieco ponad 1000 zł. Quote
yar Posted March 3, 2018 Report Posted March 3, 2018 Dnia 30.12.2015 o 20:42, hatori77 napisał: Kupiłem inspire 2.0 aktywne dla kogoś . Ładny wygląd , wykonanie . Dźwięk totalna padaka . Jakby brakowało im pary i osłabiona siła wyższego basu nie mówiąc o zejściu. Wymieniłem na wieżyczkę KM1584...ZDECYDOWANIE LEPIEJ ...lepsze stereo , ładny bas choć nie za nisko schodzący i całkiem fajne soprany . O Passion aktiv są opinie ,że ma finalne pieprznięcie na basie i potrafi nagłośnić duży salon . Lecz nie liczyłbym na dźwięk choć trochę audiofilski . Ten produkt przeznaczony jest dla zupełnie innej grupy odbiorców . Poczytaj na necie ...są opinie o nich i ktoś je testował -lepiej podłączyć i posłuchać . Lepszym rozwiązaniem ...jest zakup Piano Crafta Yamahy lub Panasonica ( ok 2000 zł wieżyczka) ...w obu przypadkach dźwięk czysty jak łza :-) Porównywanie głośników aktywnych w cenie 600zł do wieży czy sprzętu hifi nie ma żadnego sensu. Można je porównać tylko do... innych głośników aktywnych za około 600zł jak Microlab, Edifier, Genius - i tu, wg. opinii kilku osób, wypadają lepiej. Ja kupiłem je do komputera i porównać je mogę do Logitechów 2.1 które wcześniej używałem. Jest dużo lepiej... Natomiast w salonie używam osobnych komponentów. 1 Quote
Recommended Posts