Jump to content

iBasso DX200

siara1975

Recommended Posts

Czy teraz każde grajki będą wyglądać jak kopie A&K?
Ja wolę "kuchenkowy" wygląd Fiio szczerze...

A takie coś jak nr 2, czyli bryła niebedąca prostopadłościanem - trochę porażka ergonomiczna.

AK240 i AK380 dla mnie są wybitnie nieporęczne, tam jeszcze ostre krawędzie dochdozą - masakra. Ja rozumiem, że Apple ma patent na zaokrąglony prostokąt, ale no bez przesady :P

Nr 3 wydaje się najsensowniejszy - ochronka potencjonemtru rozwiązana zgrabniej niż rogi w TEACu :)

Edited by Guest

Estetycznie dwójka, a jeśli idzie o użytkowanie trójeczka. Głos na #3.

Ciekawe posunięcie producenta - jak dla mnie duży plus za otwartość na klientów.

Jeśli przebije DX100 dźwiękowo, a obsługa będzie ludzka i do tego bateria potrzyma te 10-12 godzin to będzie perfect DAP jak dla mnie.

Let's the hype begin! :D

Niekoniecznie, iBasso nie zawyża specjalnie cen, a na rynku DAPów Hi-Res zwiększa się ciągle konkurencja, dołączyli ostatnio tacy producenci jak Onkyo i Pioneer (właściwie tylko ten pierwszy bo Pioneer raczej tylko branduje). Prawdopodobnie wkrótce każdy liczący się producent sprzętu AV będzie miał takiego DAPa w ofercie, efektem będzie większa konkurencja cenowa.

żaden, bo pewnie słono sobie za design policzą.
to już wolę DX80 + zmiany

Niekoniecznie, iBasso nie zawyża specjalnie cen, a na rynku DAPów Hi-Res zwiększa się ciągle konkurencja, dołączyli ostatnio tacy producenci jak Onkyo i Pioneer (właściwie tylko ten pierwszy bo Pioneer raczej tylko branduje). Prawdopodobnie wkrótce każdy liczący się producent sprzętu AV będzie miał takiego DAPa w ofercie, efektem będzie większa konkurencja cenowa.

nie widzę tutaj żadnej konkurencji ..

Przecież możesz kupić AK, Sony, Pioneera lub Fiio - wszystkie o zblizonych parametrach, jest to jednak jakaś konkurencja, może nie wymarzona, ale jednak.

Widzę, że nr 2 zaczyna zwyciężać chyba z powodów psychologicznych, no bo widac na nim menu androida i jest taki bezramkowy - i chyba ludzie dostają zaciemnienia umysłu, że te "kamienie szlachetne" po bokach nie będą im kaleczyć rączek... ;P

znów wielki dotykowy ekran :(

ciekawe co pod tą klapką, wymienne układy wzmacniacza czy dostęp do baterii.

Wolałbym coś wielkości walkmana zasilanego zwykłymi bateriami 2 x 9V, + dwie dziury słuchawkowe (duża i mała) o rożnej impedancji (i mocy wzmacniacza) wbudowane na stałe (żadnych wymiennych wymiennych kart wzmacniaczy ) z dużą pamięcią wbudowaną i mniej nowoczesnym wzornictwem, nie za duży ekran i fizyczne przyciski.

I tak z pół kilo wagi, by było co do ręki wziąć.

Edited by wdehe

Fajna sprawa z tym wyborem, ale faktycznie pierwsza myśl po zobaczeniu pierwszego zdjęcia iBasso&Kern.

Ogólnie, jak chyba większość osób tutaj, zagłosowałem na #3 - moim zdaniem najlepiej się prezentuje, a i użytkowo pewnie będzie najsensowniejszy.

Edited by kopec23