Play Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 Zakładam temat, bo to to niemożliwe, żeby na forum takowego nie było. Dyskusje na temat sportu - jako kibice i jako czynni sportowcy, od szachów po skoki ze spadochronem, emocje, kontuzje, bukmacherka. Standardowo dzisiejszy temat, który w sumie wałkuje się już wszędzie - jak się podobają grupy na Euro? Quote
Xseverus Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 (edited) Sport to moje największe hobby, większe niż audio. Trenuje Karate Kyokushin na treningach kadry klubowej i Judo z przyjacielem, który będzie reprezentował Polskę na następnych Igrzyskach. Mamy prywatną siłownię (z przyjacielem), na której trenuje dwa razy w tygodniu (wtorek, czwartek). Poniedziałek, środa, piątek jestem na treningach Kyokushin, bądź biegam. Sobota worek, który mam u siebie w piwnicy, niedziela wolna. 10 lutego miałem operacje kolana, naderwane ACL. Teraz męczę się z rehabilitacją. Nie trawię sportów zespołowych (piłka nożna, koszykówka, siatkówka). Nie mam do tego talentu W ramach relaksu jeżdżę rowerem (wjeżdżam na Ślężę), pójdę na basen czy pojeżdżę na łyżwach. Edited December 12, 2015 by Xseverus 1 Quote
Play Posted December 12, 2015 Author Report Posted December 12, 2015 aj współczuję. ja w sumie biegam (a właściwie biegałem) rekreacyjne i w 7 miesięcy osiągnąłem odległość 20 km, ale coś mi w kolanach zaczęło strzelać i musiałem zaprzestać. teraz latam po lekarzach i, póki co, nie wiem, co mi jest :| Quote
Thomm Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 Grupa nudna. Irlandia Północna outsider. Znowu Niemcy, z którymi pewnie nie zdobędziemy nawet punktu, bo to nie eliminacje, tylko już Euro gdzie gra się trzy ważne mecze w grupie więc nasi zachodni sąsiedzi zagrają na serio, bez żadnej taryfy ulgowej. Kluczowy będzie mecz z Ukrainą, która wcale taka słaba nie jest. Quote
Xseverus Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 (edited) Polecam Ci podjechać w okolice Katowic, a dokładniej do Bierunia, do Galenu. http://www.galen.pl/ Próbuj się umawiać do doktora Ficka. Jeśli Ci się nie uda we względnie dobrym terminie, to celuj w Cholewińskiego. Najwięksi sportowcy się u niego operują. Sam byłem tam operowany, robota perfekcyjna. Edited December 12, 2015 by Xseverus Quote
Play Posted December 12, 2015 Author Report Posted December 12, 2015 Polecam Ci podjechać w okolice Katowic, a dokładniej do Bierunia, do Galenu. http://www.galen.pl/ Próbuj się umawiać do doktora Ficka. Jeśli Ci się nie uda we względnie dobrym terminie, to celuj w Cholewińskiego. Najwięksi sportowcy się u niego operują. Sam byłem tam operowany, robota perfekcyjna. jak będzie coś poważniejszego, to pomyślę nad tym. na chwilę obecną nie zakładam tak poważnego scenariusza Quote
Xseverus Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 (edited) Zrób rezonans magnetyczny tego kolana i z nim jedź na wizytę tam. Oni Ci powiedzą czy operacja jest potrzebna, czy wystarczy sama rehabilitacja. Promieniowanie rentgenowskie czy USG nic Ci nie da. Edited December 12, 2015 by Xseverus Quote
Play Posted December 12, 2015 Author Report Posted December 12, 2015 w czwartek mam wizytę u mojego lekarza, to będziemy gadać Quote
grubbby Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 tez klinika w Żorach calkiem - mnie tam kroili juz 2 razy... ale zeby nei bylo to nie ich wina ze dwa razy ortopeda o przewrotnym nazwisku dr Noga Quote
paratykus Posted December 12, 2015 Report Posted December 12, 2015 "ortopeda o przewrotnym nazwisku dr Noga" - nie wierzę Quote
Play Posted December 21, 2015 Author Report Posted December 21, 2015 buk <3 gra ktoś? ja sobie czasem pogrywam, a od soboty z trzech kuponów stówka do przodu Quote
Dszeffko Posted December 21, 2015 Report Posted December 21, 2015 Bukmacherka? Znienawidziłem. Zacząłem stawiać ligę angielską - kupony psuły mi beniaminki.... Co do Żorskiej kliniki - Sport Klinika? Kiedyś byłem ich "podopiecznym" - lepszego miejsca nie mogłem odszukać, a było pod samym nosem. Quote
Play Posted December 21, 2015 Author Report Posted December 21, 2015 Bukmacherka? Znienawidziłem. Zacząłem stawiać ligę angielską - kupony psuły mi beniaminki.... hehehe ja gram ostatnio wszystko. w końcu dobra passa się trafiła Quote
grubbby Posted December 21, 2015 Report Posted December 21, 2015 Dokladnie - Sport Klinika. Pierwszy raz robilem u nich jak jeszcze byla to dosc mala klinika. Jak ostatni raz tam podjechalem to bylem wszoku jaki teraz to wypas i wielkie... Quote
Dszeffko Posted December 21, 2015 Report Posted December 21, 2015 Nie byłem tam od lat - chyba dobrze o nich to świadczy, bo wcześniej regularnie miałem problemy z kolanem Quote
Simple Posted December 21, 2015 Report Posted December 21, 2015 Uwielbiam jeździć na rowerze, rekreacyjne, dla zdrowia i odstresowania. Miesięcznie ok 300-1000km, ostatnio trochę mniej ze względu na chęć przybrania na wadze. Teraz bardziej skupiam się na ćwiczeniach siłowych i krótkich biegach. Quote
Play Posted January 19, 2016 Author Report Posted January 19, 2016 no to się nasi na mistrzostwach rozpędzają Quote
ZenekHajzer Posted January 20, 2016 Report Posted January 20, 2016 Oby to była stała tendencja zwyżkowa. To pierwszy kecz od nie wiem kiedy, że Bielecki się wstrzelił. Zwykle od jego pudeł wychodziły kontry i zaczynały się kłopoty. A pudłował seryjnie. Wczoraj faktycznie nawet jak jego rzut był odbity, to nie było kontry, a nawet zdarzały się dobitki. Quote
turek2001 Posted January 20, 2016 Report Posted January 20, 2016 Ja byłem niemal pewien, że nasi dostaną kilkoma bramkami, a tu taka niespodzianka Quote
sn4ke Posted June 13, 2016 Report Posted June 13, 2016 Temat sport, prawie sami faceci na forum i jedna strona postów? Wstyd panowie nieroby! Jak tam wasze wrażenia po pierwszych meczach naszych i na tle pozostałych zespołów? Muszę przyznać, że spodziewałem się brzydkiego meczu bez wielu sytuacji podbramkowych i się nie zawiodłem. Irlandczycy grali bez pomysłu licząc tylko na kontry i stałe fragmenty, nasi z kolei grali tak jakby nie chcieli zrobić krzywdy Irlandczykom. Nasza obrona zagrała dosyć przyzwoicie nie licząc głupich zachowań niektórych naszych piłkarzy, np jeden na jeden Glik z Lafferty, a Pazdan stoi sobie na trzydziestym metrze i patrzy (i żeby to było raz), albo przy stałych fragmentach odprowadzanie piłki wzrokiem zamiast patrzenia jak ustawia się rywal. Nasze stałe fragmenty też kompletnie nieszkodliwe, bo zamiast rozgrywać krótko i zagrywać do wolnych graczy, albo na aferę nisko pod nogi to walili wszystko na główki wysokich irlandzkich obrońców. Skrzydła - jakby nie Kapustka, to bym tam wiele nie zobaczył, bo pod polem karnym Jędrzejczyk nie wrzucił ani razu celnie piłki, a zagrania na pamięć Piszczka i Błaszczykowskiego mijały się z naszymi zawodnikami. W pewnym momencie widziałem też ulubioną taktykę reprezentacji jak nie mają pomysłu na grę - przyjęcie w obronie, podanie do środka i wybicie na aferę... Na całe szczęście wystarczyło im sił, żeby próbować przebić głową mur i próbować wjechać środkiem do bramki i Milik zrewanżował się za rażącą nieskuteczność z pierwszej połowy. W końcu wygrana, ale z taką grą to nie mamy co wychodzić na Niemców, bo nam wybiją piłkę z głowy, chociaż sami też nie pokazali nie wiadomo czego z Ukraińcami. Quote
Play Posted June 13, 2016 Author Report Posted June 13, 2016 Z Niemcami z taką grą będzie ciężko. Można w jakiś tam sposób usprawiedliwić naszych, że z wyspiarzami zawsze mam się ciężko grało i defensywne ustawienie Irlandii też swoje zrobiło, ale pomimo ogólnopolskiej euforii też mam jakiś niedosyt. Dobrze, że kontrolowali piłkę, że w końcu mieli siły na cały mecz, ale i tak pozostaje niedosyt. Kapustka na plus Quote
Nemrod Posted June 13, 2016 Report Posted June 13, 2016 Nasi na tle drużyn, które póki co zaprezentowały się na turnieju wcale nie zaprezentowali się źle. Druga sprawa, że jakoś żadna z drużyn na razie nie zachwyciła. Niemcy wiadomo, ciężko będzie, ale to i tak najsłabszy mistrz świata jakiego pamiętam. Quote
grubbby Posted June 13, 2016 Report Posted June 13, 2016 Nie rozumiem krytyki po meczu. Irlqndia nie przegrala 12 meczu z rzedu? Traci niewiele bramek. Grali 11 w obronie. Polska prowadzila gre, pozycyjnie z posiadaniem pilki, bez strat. Madrze i konselwentnie. Kilka razy znajdowali dziure w tym murze i raz to wykorzystali. Kondycyjnie i dynamicznie jesli chodzi o przygotowanie wygladalo to dobrze. Nie mam zadnego niedosytu akirat po tym meczu... Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 1 Quote
sn4ke Posted June 13, 2016 Report Posted June 13, 2016 Ja mam niedosyt za pierwszą połowę. Dośrodkowania ze skrzydeł przelatywały kilka metrów od naszych piłkarzy. Tak jak przewidywałem w drugiej połówce wzięli się do roboty, ale w pierwszej to jedyne za co mogę pochwalić to posiadane piłki z którego jednak nic nie wynikało, bo nie było żadnych celnych zagrań w pole karne. Może to trema, albo coś, bo jednak w drugiej połówce grali inaczej, ale z Niemcami i Ukrainą nie mogą sobie pozwolić na takie granie jak na sparingu. Co do innych spotkań, to bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie Rumunia. Niewiele brakowało żeby ugrali punkty z Francuzami. Z kolei Ruscy z Anglikami mogli "zaimponować" jedynie brutalną grą. Gdyby Anglicy nie wystraszyli się trochę tych brutalnych zagrań, to mogli ten mecz spokojnie wygrać, ale to już nie są czasy gdzie w reprezentacji Anglii grają twarde zakapiory, które potrafią oddać przeciwnikowi. W meczach "przeciętniaków" w sumie nic ciekawego. Quote
grubbby Posted June 13, 2016 Report Posted June 13, 2016 Fakt... Dosrodkowania w wiekszosci nieprecyzyjne, zbyt dlugie. Ale konsekwencja, spokoj i brak glupich zagran dla mnie na,plus. Z niemcami bedzie wiecej miejsca takze nie ma co zestawiac tego meczu z tym co bedzie z niemcami. Zupelnie inaczej to bedzie wygladalo... Tam bedzie test obrony, ktorego tu nie bylo. Jesli z przodu bedzie tak,spokojnie i dynamicznie to bedzie wiecej klarownych sytuacji czy moejsca na strzal bo nie bedzie takiego muru. Quote
Recommended Posts