Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Mam nadzieję, że napisałem w miare dobrym dziel od tego, nie umiałem dokładnie określić,.

Mam jedno pytanie, mianowicie czy posiadając słuchawki Superlux hd681 (jeżeli to ma znaczenie to od jakichś 2 miesięcy) i zintegrowaną kartę dźwiękową realteka (dokładnie model ALC889) to czy jest sens kupowania karty dźwiękowej do ok. 150 zł, ponieważ w takim budżecie mogę operować.

Czy zmieni to znacząco jakość dźwięku?

Słuchawek zazwyczaj używam do słuchania różnych rodzajów muzyki i grania w cs go.

Pozdrawiam

Posted (edited)

W tym budżecie Play dobrze gada. Ale ta karta jest pod stary slot PCI. Należy zwrócić na to uwagę.

http://www.audiofanatyk.pl/recenzja-karty-dzwiekowej-aim-sc8000/

A gdyby udało Ci się budżet wymnożyć 2,33 raza to miałbyś audiofilski kosmos do komputera w najbardziej opłacalnym z możliwych stosunku jakości do ceny. W Komisie tego forum jest, o ile jeszcze jedno AIM SC808.

Edited by matkin
  • Like 1
Posted

Dobrze, jakoś to ogarnę, teraz mam ostatnie pytanie

Gdzieś przeczytałem, że superluxy hd681 + ta karta, która podobno też ma jasne brzmienie co daje nieprzyjemne kłucie przy tonach wysokich i teraz nie wiem czy do tego będę musiał się przyzwyczaić czy nie.

Posted

Kłucie bardzo prosto poskramia się przyciszeniem w equalizerze tego co powyżej i równe 2kHz o, powiedzmy, 2-4dB.

Okazja allegro:

http://allegro.pl/karta-muzyczna-aim-sc-8000-stereo-wzm-sluchawk-i5760559059.html

Kłucie, kłuciu nie równe :P u mnie jest to podobny zabieg, ale przy 5kHz.

Co do karty opcje takie jak ExpressCard albo USB wchodzą w rachubę? Osobiście polecam, ale wiem , żę niektórzy nie chcą mieć walającej się karty na wierzchu.