Jump to content

Recommended Posts

Posted

O tyc padac cyba pisali na eadfi.

Ja posiadam rowniez 5LE i mialem cyba wszystkie fabryczne rodzaje padow wlacznie z pierwsza generacja welurow, a obecnie rowniez pady od Brainwavz M5. Dodatkowo mozna sie pobawic z wytlumianiem slucawek czy faktycznie zdjeciem zewnetrznego grilla lub zastapienie go jakas krakta z bardzo duzymi oczkami i porownywanie na spokojnie. Jest to generalnie dosyc uciazliwe zajecie i wymaga poswiecenia wiekszej ilosci czasu, zeby moc obiektywnie ocenic zmiany.

Fatso wsadz do srodka padow po jednej sztuce zgniecionej custeczki igienicznej, albo po dwie. Czy brzmienie idzie w strone LCD z grubsza? Ogolnie dosyc ciekawa kwestia z tym wytlumianiem.

Posted

Zrobię, ale dopiero w łikend, bo aktualnie się delegacjuje. Po łikendzie będę miał też kolejne audeze, żeby potwierdzić/zaprzeczyć poprzednim testom. Znaczy znowu porównam.

• 2 weeks later...
Posted

Na hifimany pasują pady od HM5? Są jakieś alternatywne welury dla nich, bo te fabryczne są trochę twarde?

Posted

Pytanie czy warto się pakować w pseudoskóre/skóre. Wolałbym welurowe, np mięciutkie coś ala beyer.

Posted

A jaki wpływ na dźwięk? Ja mam kiepskie doświadczenia, zawsze jak na słuchawki, które fabrycznie mają welury zakładałem skórki to zmiana zawsze była na minus.

Posted

i tak i nie. warto jesli chcesz delikatnie zmodyfikowac brzmienie, jesli wszystko pasuje, to nie warto. jest trwaly i bardzo dobrej jakosci.

Posted

Pady oid Brainwavz sa baardzo mieciutkie. IMO najbardziej "sciemniaja" brzmienie, ale tez robia klarowniejsza srednice. Wystarczy mocno porozciagac gume naokolo przed nalozeniem, a pozniej jakos to pojdzie. Mam 3 pary roznyc padow i kazde delikatnie cos wnosza i mozna sie pobawic pod wlasne preferencje i tor.

Od wczoraj mam SOnolene na Ampenolu i wzgledem stockowego Canare (?) dzwiek jest bardzierj nasycony i namacalny. Stock brzmi plasko i mniej barwnie w porownaniu.

• 3 weeks later...
Posted

Wpisuje się do klubu z HE-5LE :]

Później będę musiał się o jakiś kabelek postarać lepszy i może moda LC u Fatso. :) ale to portfel musi mój najpierw sie zregenerować.

Posted

Polecam pady od HM5, w egzemplarzu fatso nie wiem czy znaczenie miało jakiekolwiek wygrzanie czy owe pady, ale z nimi mógłbym używać tych słuchawek (gdybym potrzebował otwartych), bo wcześniej były dla mnie średnio strawne.

Posted

Ortodynamiki się nie wygrzewają przecież :)

Hifiman podaje w instrukcji 150h...

Posted

Wpisuje się do klubu z HE-5LE :]

Później będę musiał się o jakiś kabelek postarać lepszy i może moda LC u Fatso. :) ale to portfel musi mój najpierw sie zregenerować.

To pewnie HD 650 idą do pudełka ? :D