Jump to content

Recommended Posts

Posted

Może udało by się zorganizować zbiorowy zakup ModMic 4.0?

Gdyby zebrało się kilka zamówień można by podyskutować ze Sprzedawcą o upuście, dodatkowo na" + " mniejsze koszta przesyłki.

W razie zainteresowania dobrze gdyby akcję poprowadziła kompetentna Osoba, bo kto zaufa takiemu "10-cio postowcowi" jak ja.

http://www.modmic.com/

https://www.youtube.com/results?search_query=ModMic+4.0

Pozdrawiam

Daniel

Posted

Ale że co? Chcesz koniecznie załapać się na VAT oraz cło?

Myślę że to kwestia rachunku "free samples";)

Przy 100szt by nie przeszło, ale przy 10-20

Posted

Jak ci zatrzymają na cle i poproszą o jakieś potwierdzenie zakupu z kwotami, to sprzedawca wystawi ci zerową fakturę? ;) Wbrew pozorom to nie są idioci ;)

Posted (edited)

Jeśli paczka wychodzi z USA to raczej nikt tam nie pójdzie na takie przekręty przy wypełnianiu deklaracji celnej.

Poza tym, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale w recenzjach w których modmic brzmi "OK" był on podpinany albo pod dobrej klasy kartę dźwiękową, albo jakiś adapter usb albo zewnętrzny sprzęt rejestrujący. Cena modmic'a jest IMO wysoce nieadekwatna do kosztów produkcji itd.

Prawdopodobniej taniej byłoby znaleźć jakiegoś magika w Polsce, który na zamówienie złożyłby kilkanaście podobnych mikrofonów.

Edited by TomaszBarney
Posted

Z Japończykami dało się dogadać :P tylko tam chodziło o zmniejszenie cła, a nie o pozbycie się.

Nie wiem jak to jest z Japończykami, ale firma zarejestrowana w USA moim zdaniem na to nie pójdzie, bo obowiązują ją pewne przepisy i tam nikt się nie będzie narażał dla 10 mikrofonów. Nawiasem mówiąc chińczycy masowo wysyłają do nas telefony/tablety jako GIFT, opakowane w papier prezentowy i z życzeniami po polsku w środku, a paczki i tak zostają opodatkowane. W Urzędach Celnych nie pracują debile...

Posted (edited)

Tomaszu masz rację, sam też miałbym opory do nadstawienia tyłka dla klienta. Chiny to trochę osobny temat, bo na wszystkie moje paczki z Chin jeszcze nie miałem cła, VATu. Zdarzało mi się zamawiać sporo słuchawek z mp4nation, przychodziły spore paki bez cła, bez VATu. Teraz telefon zamawiałem, także bez VATu. Pewnie ze 100 przesyłek się zbierze od kiedy kupuję z Azji.

Urząd celny to tylko ludzie nie maszyny, nie mają czasu sprawdzić każdej przesyłki.

Słuchawki z Japonii były oclone, bo przesyłka była EMS, słuchawki trafiały w 3 dni do Polski i potem tydzień roboczy do mnie. Pudełka były otwierane i zniszczone, bo ATH mają dość dziwny sposób zamykania, którego celnicy nie opanowali. Szczerze mówiąc powinienem zgłosić się o jakąś rekompensatę, bo ja sobie czegoś takiego nie wyobrażam :)

Edited by FeX
Posted

Jeśli paczka wychodzi z USA to raczej nikt tam nie pójdzie na takie przekręty przy wypełnianiu deklaracji celnej.

Poza tym, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, ale w recenzjach w których modmic brzmi "OK" był on podpinany albo pod dobrej klasy kartę dźwiękową, albo jakiś adapter usb albo zewnętrzny sprzęt rejestrujący. Cena modmic'a jest IMO wysoce nieadekwatna do kosztów produkcji itd.

Prawdopodobniej taniej byłoby znaleźć jakiegoś magika w Polsce, który na zamówienie złożyłby kilkanaście podobnych mikrofonów.

Myślę że udało by się dojść do porozumienia ze sprzedawcą.

Gdyby wysyłał do cywilizowanego państwa albo lokalnie- pewnie by się wahał (ale wysyłka do naszej ukochanej Polski? dla "nich" to "trzeci świat" :) ), oczywiście to moje prywatne gdybanie nie poparte na chwilę obecną żadnymi faktami/informacjami.

Jeszce słowo odnośnie cła, każdy z wypowiadających się patrzy prawdopodobnie na temat oclenia przez pryzmat ceny wspomnianych mikrofonów, proponuje wrzucić na bęben aledrogo hasło "mikrofon"... za 6 złociszy można zakupić słuchawki z podobnie wyglądającym mikrofonem.

Zgodzę się z Tobą natomiast w kwestiach jakości dźwięku i ceny.

Niestety na rynku brak konkurencji/ innego podobnego produktu

Pozdrawiam

D.

Posted (edited)

Gdyby wysyłał do cywilizowanego państwa albo lokalnie- pewnie by się wahał (ale wysyłka do naszej ukochanej Polski? dla "nich" to "trzeci świat" :) ), oczywiście to moje prywatne gdybanie nie poparte na chwilę obecną żadnymi faktami/informacjami.

Ja bym powiedział, że to Ty sądzisz, że Polska to trzeci świat.

Tak wygląda przykładowa deklaracja celna paczki z USA do Polski:

b66UWUw.jpg?1

A w ogóle... Modmic był chyba kiedyś sprzedawany przez mp3store.pl

Edited by TomaszBarney
Posted

b66UWUw.jpg?1

Nie wiem czy to próba zaczepki z twojej strony?

To jest dość personalne stwierdzenie.

Nieważne...

Dziękuję, zdaję sobie sprawę jak wygląda/jaką treść zawiera formularz celny.

Brakuje do 50 postów żeby się na giełdę dostać?

Posted

b66UWUw.jpg?1

Nie wiem czy to próba zaczepki z twojej strony?

To jest dość personalne stwierdzenie.

Nieważne...

Dziękuję, zdaję sobie sprawę jak wygląda/jaką treść zawiera formularz celny.

Brakuje do 50 postów żeby się na giełdę dostać?

Odpisałem dokładnie w Twoim tonie, gdy stwierdziłeś, że dla "nich", jak rozumiem dla Amerykanów Polska jest trzecim światem. Część z nich może nie wiedzieć, gdzie jest Polska, ale jaki to związek z wypełnianiem deklaracji celnej? Amerykanie mają poszanowanie dla prawa chociażby dlatego, że jeśli sami nie będą go szanować to nie będą mogli wymagać od polityków poszanowania praw gwarantowanych im przez konstytucję.

Nie wyobrażam sobie, że ktoś będzie dla zamówienia o wartości 500$ nadstawiał karku i majstrował przy deklaracji celnej, szczególnie biorąc pod uwagę, że ponad 2 tysiące ludzi ustawiło się w kolejce po modmic'a na massdropie.

Nie potrzebuję 50 postów do niczego, byłem tu przed tym ograniczeniem i z giełdy korzystam sporadycznie, a i po wprowadzeniu ograniczenia bez problemu sprzedałem komuś słuchawki, kto takowych poszukiwał.

Z mojej strony tyle...

Posted

@Daniel1 przychodzisz tutaj i szukasz ludzi do współudziału w przestępstwie czy wykroczeniu. Bo za takie można uznać unikanie opodatkowania w zależności od wartości. A później jeszcze narzekasz na ludzi tłumaczących Tobie że nikt nie nadstawi się tylko dlatego abyś ty kilkadziesiąt złotych zaoszczędził.

Jak kraść to miliony, jak bardzo chcesz tego mikrofonu to zamawiaj, ale im większa paczka tym dokładniej ją sprawdzą. Moje paczki były 2razy na sam nie wiem ile paczek zatrzymywane przez Urząd Celny, obie te paczki były opisane jako GIFT o niskiej wartości i obie były ponownym przesłaniem towaru z gwarancji. Mimo to Urząd Celny chciał dość dokładnego udokumentowania i napisania oświadczeń. Tam na prawdę nie pracują debile.

Kolejną kwestią jest to że mając innych za debili i samemu próbując coś na lewo załatwić, można sobie łatwiej zaszkodzić niż pomóc. Najgorszą rzeczą jest nie docenić przeciwnika :P

Posted

Mikrofon nie jest zły pod względem konstrukcji (chodź jakość dźwięku słaba) ale za drogo to wychodzi. 50$ za mikrofon, 12$ przesyłka, to już razem 230 zł. Do tego 10-15 zł wysyłka do każdego w Polsce + możliwy VAT 23% i cło. Przy pesymistycznym scenariuszu wyjdzie prawie 300 zł za takie gówienko, za przeproszeniem .

Także lepiej kupić vModa Boom jeśi posiadasz słuchawki z wejściem jack 3.5mm albo dedykowany na USB typu Samson go mic, Blue snowball itd.